Veikkausliiga: FC Honka – Haka kello 18.30 su 27.9.2020

Veikkausliiga jatkuu sunnuntaina kolmen ottelun voimin. Yksi kierroksen mielenkiintoisimpia otteluita pelataan Tapiolan Urheilupuistossa, jossa toisistaan mittaa ottavat FC Honka ja Haka. Peliyhtiöt ovat nostaneet espoolaiset otteluun selväksi ennakkosuosikiksi, mutta kuuma kysymys kuuluu: Mitä tässä pelissä kannattaisi laittaa lapulle?

Aikaisemmat kohtaamiset

Honka ja Haka ovat kohdanneet toisensa kuluvan kauden aikana kerran. Tuossa heinäkuun alussa Tehtaan Kentällä pelatussa ottelussa pisteet menivät jakoon 1-1 tuloksella.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että Haka on saanut kaksikon kolmesta tuoreimmasta väännöstä joka kerta vähintään pisteen (1-2-0).

Toinen mielenkiintoinen asia liittyy vierasvoittoihin, sillä kaksikon kymmenestä edellisestä pelistä ainoastaan yksi voitto on mennyt vierasjoukkueelle. Tämä nähtiin huhtikuussa 2017, jolloin Honka kaatoi Hakan tehtaan kentällä 0-4 lukemin.

Kaksikon edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan yllä olevasta videosta.

Lähtökohdat

Honka lähtee otteluun neljän pelin pisteputkessa ja sarjataulukon neljänneltä sijalta. Espoolaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 16 ottelua, joista Vesa Vasaran miehistölle on kirjattu kuusi voittoa, yhdeksän tasapeliä ja yksi tappio. Tuo kahden ainoa tappio tuli tämän kuun alussa HIFK:lle. Hongan vahvuudet tällä kaudella on löytynyt ennen kaikkea puolustuspelistä, sillä espoolaiset ovat päästäneet ylivoimaisesti Veikkausliigassa vähiten maaleja (0,56 ottelua kohti). Mikäli Honka saa vielä hyökkäyspelinsä kuntoon, niin se saattaa oikeasti pelata mitalista.

Haka lähtee otteluun puolestaan tappio alla ja sarjataulukon jaetulta kymmenenneltä sijalta. Valkeakoskelaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 17 ottelua, joista Teemu Tainion miehistölle on kirjattu kaksi voittoa, kuusi tasapeliä ja yhdeksän tappiota. Hakan isoimmat ongelmat kuluvalla kaudella ovat löytyneet maalinteosta, sillä perinteikkään seuran maalinteko lepää käytännössä täysin Eero Markkasen harteilla. Tämä ei ollut sitä, mitä monikaan odotti, sillä Haka mätti viime kaudella Ykkösessä maaleja lähes liukuhihnalta.

Ennakoidut kokoonpanot

FC Honka (3-4-3):
Murray – Aalto, Ivanov, Rasimus – Savage, Tammilehto, Hervas, Levänen – Kaufmann, Kandji, Martin.

Haka (4-5-1):
Tånnander – Saarinen, De Lucas, Friberg, Malundama – Tainio, Popovits, Medo, Bushue, Purme – Markkanen.

FC Honka ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet FC Hongan otteluun selväksi ennakkosuosikiksi, vaikka historia puhuu vahvasti Hakan pisteiden puolesta. Espoolaisten ennakkosuosikin asema on kuitenkin perusteltua, sillä Honka on pelannut näistä kahdesta joukkueesta selvästi paremmin viimeisten viikkojen aikana.

Isoin kysymys tässä pelissä on mitä siinä kannattaisi laittaa lapulle, sillä espoolaisten pieni suora kerroin ei oikein houkuta pelaamaan. Yksi vaihtoehto olisi pelata Hongan voittoa tasoituksella, mutta näiden kahden joukkueen kohtaamiset ovat olleet viime vuosina tasaisia, joten tuo ajatus ei houkuta.

Toinen vaihtoehto olisi pelata tässä pelissä sitä, että toinen näistä joukkueista jää maaleitta. Tämä olisi erinomainen idea, sillä Honka on puolustanut hyvin, kun taas Hakalla on ollut maalinteon kanssa vaikeuksia kuluvalla kaudella. Kerroin tähän olisi NordicBetilla 1,90, mikä on ihan kokeilemisen arvoinen veto.

Kolmas vaihtoehto olisi lyödä maalintekijän puolesta vetoa, mutta koska Hongan heikkous on ollut maalinteko, niin tyydytään tuohon edellä mainittuun ehdotukseen, jossa lyödään sen puolesta vetoa, että toinen näistä joukkueista jää maaleitta ottelussa.

Lyö sen puolesta vetoa Nordicbetilla, että toinen joukkueista jää maaleitta. »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *