HJK kaatoi Hakan Suomen Cupin välierissä

Helsingin Jalkapalloklubi jatkoi vakuuttavia otteitaan Suomen Cupissa, kun Toni Koskelan suojatit kaatoivat Suomen Cupin välierissä Valkeakosken Hakan 3-2 lukemin. Tappio oli Veikkausliigaan nousseelle Hakalle kuluvan vuoden ensimmäinen kilpailullisissa peleissä. HJK:n sankarina ottelussa hääri Tim Väyrynen, joka iski helsinkiläisseuralle ottelussa kaksi maalia.

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista peliä. Puoliajan ensimmäinen kunnollinen tilanne nähtiin vartin kohdalla, kun Tim Väyrynen pääsi oikealta laidalta puolittain läpi, mutta hänen vetonsa suuntautui hieman takatolpan ohi. Kolme minuuttia myöhemmin ottelun avausmaali oli tosiasia, kun Väyrynen ohjasi rinnallaan Riku Riskin keskityksen verkon perukoille.

21. minuutilla Atom Tanaka pelasi Väyryselle paljon maalin eteen, mutta tällä kertaa hyökkääjä ei osunut palloon. Heti seuraavasta tilanteesta nähtiin ottelun toinen osuma, kun Jami Kyöstilän keskitys muutti HJK:n puolustajasta suuntaa ja yllätti Klubin maalilla pelanneen Antonio Regueron. Reilu minuutti tästä Riku Riski pääsi laukomaan kulmapotkua maalin edestä, omutta Michael Hartmann torjui tämän yrityksen.

Illan kolmas osuma ja samalla puoliajan viimeinen hyvä tilanne nähtiin puolentunnin kohdalla, kun Hartmann torjui David Brownin ohjauksen eteensä. Ensimmäisenä irtopalloon pääsi Väyrynen, joka laukoi pelivälineen oikeaan yläkulmaan. Näin puoliajalle mentiin 1-2 lukemissa.

Hakan kiri jää torsoksi

Toinen puoliaika noudatteli ensimmäisen tasaista kaavaa. Toisen puoliajan ensimmäinen hyvä tilanne nähtiin 56. minuutilla, kun Atom pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta Hartmann torjui tämän yrityksen. Neljä minuuttia myöhemmin Atom pääsi laukomaan toistamisen rangaistusalueen rajalta, mutta japanilaispelaajan veto nousi tällä kertaa selvästi maalin yli.

Tunnin kohdalla Hakan tasoitus oli lähellä, kun — pääsi kokeilemaan Regueron ohittamista, mutta maalivahti torjui tämän yrityksen hienosti. Noin minuutti myöhemmin Riku Riski karkasi Brownin esityöstä puolittaiseen läpiajoon, jonka päätteeksi hyökkääjä sijoitti pelivälineen vasempaan alakulmaan. 71. minuutilla Atom pääsi kokeilemaan taas Hartmannin ohittamista, mutta maalivahti torjui myös tämän laukauksen.

75. minuutilla Haka sai luotua paikan kavennukselle, kun vaihdosta kentälle tullut Eero Markkanen pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta Reguero torjui hyökkääjän laukauksen. Viisi minuuttia myöhemmin Markkasella oli toinen paikka maalintekoon. Tällä kertaa kolossi ei epäonnistunut, vaan laukoi pelivälineen voimalla maalin kattoon.

Haka haki vielä pelin viimeisen kymmenen minuutin aikana vimmalla tasoitusta ja onnistuikin luomaan muutaman puolittaisen paikan maalintekoon, mutta viimeistelyssä kotijoukkue ei enää onnistunut. Näin HJK voitti ottelu 3-2 lukemin ja eteni finaalin. Finaalissa HJK kohtaa Inter-Lahti -otteluparin voittajan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuorein veikkausvinkkimme

Mestarien Liiga: Barcelona - Napoli kello 22:00 la 8.8.2020

Barcelona - Napoli, kumpi etenee kahdeksan parhaan joukkoon? Katso kertoimet peliin ja lyö vetoa!

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset