Veikkausliiga: HJK – Haka kello 18.30 to 8.7.2020

Veikkausliiga jatkuu torstaina neljän ottelun voimin. Yksi kierroksen mielenkiintoisimpia otteluita pelataan Bolt Areenalla, jossa toisistaan mittaa ottavat Helsingin Jalkapalloklubi ja Veikkausliigaan noussut Valkeakosken Haka. Peliyhtiöt ovat nostaneet Klubin otteluun selväksi ennakkosuosikiksi, mutta Hakaa ei pidä aliarvioida, sillä se on järjestänyt useamman yllätyksen tämän vuoden puolella.

Aikaisemmat kohtaamiset

HJK ja Haka ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kerran. Tuossa kesäkuun lopussa pelatussa Suomen Cupin välierissä Klubi oli parempi 2-4 lukemin. Ottelun loppulukemat eivät kuvasta pelin tapahtumia, sillä HJK hallitsi ottelua alusta loppuun selvästi, mutta valkeakoskelaiset onnistuivat kaunistelemaan loppulukemia Eero Markkasen viimehetken maalilla. Ottelun parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta.

Lähtökohdat

Monet asiantuntijat ovat nostaneet HJK:n suurimmaksi mestarisuosikiksi kuluvalla kaudella. Tämä on myös ymmärrettävää, sillä Klubin materiaali on muihin nähden täysin ylivoimainen. HJK:n suuruus on myös näkynyt alkukauden peleissä, jossa se on jyrännyt voitosta voittoon. Juuri nyt Toni Koskelan suojatit liitävät 13 pelin pisteputkessa (11-2-0). Mainitsemisen arvoista on myös se, että Klubi on pitänyt maalinsa puhtaana neljässä edellisessä pelissä kolmesti, kun taas vastustajan verkot ovat heiluneet samaan aikaan kymmenen kertaa. Veikkausliigakauden Klubi aloitti ottamalla FC Lahdesta 4-0 voiton.

Haka nousi täksi kaudeksi Veikkausliigaan voitettuaan suvereenisesti Ykkösen. Joukkuetta on useissa spekulaatioissa pudotettu takaisin ykköseen TPS:n ja RoPSin kanssa, mutta ihan fakta on se, että niin kauan kuin Haka pystyy pelaamaan omaa peliään ja sen pelaajat pysyvät terveinä, niin valkeakoskelaisten materiaali riittää kirkkaasti kymmenen parhaan joukkoon. Vaikka jotkut ovat dumanneet Hakaa, niin joukkue on myös päässyt näyttämään epäilijöitään, sillä Teemu Tainion miehistö on hävinnyt tämän vuoden puolella ainoastaan yhden pelin (7-3-1). Tuo tappio tuli illan isännälle Suomen Cupin välierissä. Veikkausliigakauden Haka aloitti 1-1 tasapelillä FC Honkaa vastaan.

HJK ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet HJK:n otteluun selväksi ennakkosuosikiksi. Tämä on ymmärrettävää, sillä Klubin materiaali on ylivertainen muihin nähden ja ainoastaan korostuu niin kauan, kun maamme pääsarjassa saa tehdä viisi vaihtoa. Hakan yllätysmahdollisuuksia ei kuitenkaan kannata ampua ihan täysin alas, sillä valkeakoskelaiset saavat siitä etua, että joukkuetta aliarvioidaan kokoajan joka paikassa. Pitää myös muistaa, että Haka on jo ottanut kuluvalla kaudella voiton Ilveksestä ja pisteitä FC Hongalta. Nämä molemmat joukkueet kuuluvat sarjan kärkikastiin.

Isoin kysymys tässä pelissä on se, mitä laitetaan lapulle ja millä saisi hieman leivän päälle kinkkua ja mielellään vielä seitinohuen siivun luostarijuustoa. Perus veto olisi antaa Hakalle maali eteen. Tämä nostaa HJK:n kertoimen 1.94 peliyhtiö 888:lla. Toinen hyvä vaihtoehto olisi lähteä pelaamaan alle 2,5 maalin peliä, johon 888-peliyhtiö tarjoaa 2,28 kerrointa. Lähdetään me täällä Kertoimet.comissa pelaamaan kuitenkin sen puolesta, että toinen näistä joukkueista jää ottelussa maalitta.

Tuota yllä olevaa vaihtoehtoa me perustelemme HJK:n hyvällä puolustuspelillä sekä sillä, että Hakan maalit viimeisessä kolmessa pelissä ovat syntyneet voisiko sanoa enemmän ja vähemmän onnekkaiden vaiheiden jälkeen, vaikka Ilvestä vastaan tehty osuma syntyi hienon kuvion päätteeksi. 888 peliyhtiö tarjoaa toisen tai molempien joukkueiden maalitottomalle pelille 1,78-kertoimen.

Pelaa 888:lla: Molemmat joukkueet eivät tee maalia »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *