HIFK vahvistuu yhdysvaltalaissentterillä

Helsingin IFK kertoo seuran verkkosivujen tiedotteessa tehneensä tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen Alex Broadhurstin kanssa. 27-vuotias yhdysvaltalaissentteri siirtyy helsinkiläisseuran vahvuuteen AHL-seura San Diego Gullsin vahvuudesta.

183-senttinen ja 81-kiloinen Broadhurst on NHL-seura Chicago Blackhawksin seitsemännen kierroksen varaus kesältä 2011. Yhdysvaltalaishyökkääjä pistäisi olla taustansa puolesta ihan tekijämies, sillä hän on voittanut tähän mennessä USHL:n (2012), OHL:n (2013) ja AHL:n mestaruudet (2016).

Broadhurst on myös tehnyt näissä sarjoissa kovaa jälkeä, sillä USHL:ssä 120 ottelussa tilille kertyi 134 tehopistettä. OHL-sarjassa hyökkääjä pelasi 86 ottelua, jossa syntyi 92 tehopistettä. Myös AHL:ssä on tullut tulosta, sillä siellä sentteri on takonut 416 ottelussa 230 tehopistettä.

Yhdysvaltalaissentteri on pelannut urallaan kaksi ottelua NHL-seura Columbus Blue Jacketsissa kaudella 2017-2018. Hänen veljensä Terry Broadhurst edusti Kouvolan KooKoota kaudella 2016-2017. Broadhurst ei ole aikaisemmin kiekkoilut Pohjois-Amerikan ulkopuolella.

– Alex on pelaaja, jota olemme seuranneet pidempään. Etsimme peliä tekevää sentteriä ja sellaisen me myös löysimme. Hienoa, että hän valitsi useista vaihtoehdoista HIFK:n ensi kauden joukkueekseen, kertoo seuran urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuorein veikkausvinkkimme

Mestarien Liiga: Barcelona - Napoli kello 22:00 la 8.8.2020

Barcelona - Napoli, kumpi etenee kahdeksan parhaan joukkoon? Katso kertoimet peliin ja lyö vetoa!

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset