Veikkausliiga: Haka – TPS 21.45 pe 16.10.2020

Veikkausliiga jatkuu perjantaina yhden ottelun voimin. Kierroksen ainoassa ottelussa toisistaan mittaa ottavat Veikkausliigaan täksi kaudeksi nousseet Haka ja TPS. Peliyhtiöt ovat nostaneet Hakan otteluun ennakkosuosikiksi, mutta maajoukkuetauko sekoittaa hieman lähtökohtia, joten Kertoimet.comin silmissä puntit ovat aika tasan.

Aikaisemmat kohtaamiset

Haka ja TPS ovat kohdanneet toisensa kuluvan vuoden aikana kaksi kertaa. Näistä peleistä ensimmäinen oli ennen kauden alkua pelattu harjoitusottelu ja toinen iskettiin syyskuun alussa Veikkausliigassa. Tuossa harjoitusottelussa Haka oli parempi 1-0 lukemin. Myös tuo toinen kohtaaminen päättyi valkeakoskelaisten voittoon, mutta tällä kertaa 2-3 –lukemin.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa yksi asia pistää silmään ylitse muiden ja tämä on vierasvoitot, sillä kaksikon seitsemästä edellisestä pelistä kuusi on päättynyt vierasjoukkueena pelanneen osapuolen voittoon. Kerrotaan samalla myös tulosvetoa vetäville, että edellisen kerran nämä joukkueet ovat pelanneet tasapelin kesäkuussa 2016. Tuolloin pisteet menivät jakoon 1-1 tuloksella.

Joukkueiden syyskuisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan yllä olevasta videosta.

Lähtökohdat

Haka lähtee otteluun voitto alla ja sarjataulukon kolmannelta sijalta. Valkeakoskelaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 18 ottelua, joista Teemu Tainion suojateille on kirjattu kolme voittoa, kuusi tasapeliä ja 11 tappiota. Hakan isoimmat ongelmat kuluvalla kaudella ovat löytyneet niin puolustuksesta, kuin myös hyökkäyksestä, sillä se on tehnyt Veikkausliigassa neljänneksi vähiten maaleja ja päästänyt niitä toiseksi eniten.

TPS lähtee otteluun tappio alla ja sarjataulukon toiseksi viimeiseltä sijalta. Turkulaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 17 ottelua, joista Jonathan Johanssonin suojateille on kirjattu kolme voittoa, kolme tasapeliä ja 11 tappiota. Turkulaisten isoimmat ongelmat kuluvalla kaudella ovat löytyneet maalinteosta ja puolustuksesta, sillä turkulaisseura on tehnyt Veikkausliigassa toiseksi vähiten maaleja ja päästänyt niitä neljänneksi eniten.

Ennakoidut kokoonpanot

Haka (4-4-3):
Hartmann – Kyöstilä, De Lucas, ?, Friberg, Malanduma – Popovits, Bushue, Chidi – Hilska, Markkanen, Ojala.

TPS (4-3-3):
Koponen – Rähmönen, Hernandez, Varmanen, Alhasssan – Peräaho, Moundi, De Brito – Haarala, Olawale, Latonen.

Haka ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet Hakan otteluun ennakkosuosikiksi, mutta TPS:n mahdollisuuksia ei pidä missään nimessä väheksyä, sillä turkulaisseuran peli on mennyt Johanssonin alaisuudessa eteenpäin, mutta ei riittävästi. Isoin kysymys tätä peliä silmällä pitäen on se, kumpi näistä joukkueista on pystynyt käyttämään maajoukkuetauon paremmin hyväksi. Tämä on todennäköisesti se asia, joka tulee ratkaisemaan tämän pelin voiton. Luotetaan me täällä Kertoimet.comissa siihen, että Haka on pystynyt käyttämään tauon paremmin hyväksi, sillä valkeakoskelaisten kausi hyvän alkuvuoden jälkeen on ollut ainakin meille pettymys.

Lyö Hakan voiton puolesta vetoa Comeonilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *