Veikkausliiga: Haka – KuPS kello 18.30 pe 14.8.2020

Perjantain kolmas veikkausliigaottelu pelataan Tehtaan Kentällä Valkeakoskella. Peliyhtiöt ovat nostaneet kuopiolaiset otteluun ennakkosuosikiksi, mutta kuuma kysymys kuuluu tässäkin pelissä, mitä lapulle kannattaa laittaa, jotta leivän päälle saisi seitinohuen siivun Luostarijuustoa.

Aikaisemmat kohtaamiset

Veikkausliigaan täksi kaudeksi noussut Haka ja hallitseva Suomen mestari KuPS ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kerran. Tämä nähtiin helmikuun lopussa. Tuossa ottelussa pisteet menivät jakoon 1-1 tuloksella. Tuosta ottelusta ei kuitenkaan kannata vetää sen suurempia johtopäätöksiä, sillä tuon pelin jälkeen on tapahtunut aika paljon molemmissa joukkueissa.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että KuPS on saanut kaksikon seitsemästä edellisestä kohtaamisesta joka kerta vähintään pisteen (4-3-0). Toinen mielenkiintoinen fakta on se, että näiden joukkueiden viidessä edellisessä kohtaamisessa on joka kerta jääty varsinaisella peliajalla alle kahden maalin (2-1-2-2-2).

Ennen kuin mennään eteenpäin, niin kerrotaan vielä, että Haka on voittanut näiden joukkueiden kohtaamisen edellisen kerran lokakuussa 2011. Tuolloin valkeakoskelaiset olivat tällä samaisella kentällä parempia 2-1 lukemin.

Lähtökohdat

Haka esiintyi ennen kauden alkua hyvin, mutta lähtee tähän otteluun sarjataulukon kolmanneksi viimeiseltä sijalta. Valkeakoskelaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella kahdeksan Veikkausliigan ottelua, joista sarjanousijalle on kirjattu neljä voittoa ja neljä tappiota. Erityisesti Hakalla on ollut ongelmia niin maalinteon, kuin myös puolustuspelin kanssa.

Myös KuPS esiintyi hyvin ennen kauden alkua ja vielä kahden alussa, mutta muutaman viimeisen viikon aikana joukkueen peli on tökkinyt. Kaiken kaikkiaan kuopiolaisseura on pelannut kuluvalla kaudella yhdeksän veikkausliigan ottelua, joista joukkueelle on kirjattu neljä voittoa, neljä tasapeliä ja yksi tappio. Juuri tällä hetkellä sarjakolmonen liittää kolmen pelin voitottomassa putkessa.

Ennakoidut kokoonpanot

Haka (3-4-3):
Hartmann – Saarinen, Bushue, Friberg – Kyöstilä, Medo, Popovits, Malundama – Keita, Markkanen, Ojala.

KuPS (4-3-3):
Virtanen – Tomas, Pirttijoki, Manga, Savolainen – Nissilä, Saxman, Pennanen – Niskanen, Rangel, Sale.

KuPS ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet KuPSin otteluun ennakkosuosikiksi, mikä on ymmärrettävää, sillä Hakan pelissä on tapahtunut jotain sen jälkeen kun sarja alkoi, eikä onnistumisia ole tullut toivotulla tavalla. Hakan mahdollisuuksia ei kuitenkaan pidä aliarvioida ihan täysin, sillä myöskään KuPS ei ole ollut vakuuttava viimepäivien aikana.

Vaikka KuPSilla on ollut vaikeuksia pelinsä kanssa, niin lähdetään me täällä Kertoimet.comissa pelaamaan vierasjoukkueen voiton puolesta. Tätä me perustelemme paremmalla materiaalilla sekä ennen kaikkea paremmalla maalintekotaidolla. Peliyhtiö 888 tarjoaa vierasjoukkueen voitolle 1,80-kertoimen, mikä on ihan tyydyttävä lapulle.

Lyö KuPSin voiton puolesta vetoa 888:lla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *