Suomen Cup: Haka – Ilves kello 18.30 la 15.2.2020

Suomen Cupin neljännen kierroksen pelit jatkuvat lauantaina useamman ottelun voimin. Kierroksen ehdottomasti mielenkiintoisin kohtaaminen on tämä Hakan ja Ilveksen välinen vääntö. Peliyhtiöt ovat nostaneet Tupsukorvat otteluun ennakkosuosikiksi, mutta kuuma kysymys kuuluu, pystyikö valkeakoskelaiset yllättämään myös Ilveksen housut kintuissa?

Aikaisemmat kohtaamiset

Haka ja Ilves ovat kohdanneet toisensa viimeisen kymmenen vuoden aikana 11 kertaa. Näistä peleistä Iles on voittanut ainoastaan kaksi, kuusi kertaa pisteet ovat menneet jakoon ja kolmesti kentältä on poistunut voittajan Haka. Kaksikon tuorein kohtaaminen on perua helmikuulta 2018. Tuolloin osapuolet pelasivat 0-0 tasapelin Suomen Cupissa.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa useampi asia pistää silmään, joten listataan ne tällä kertaa allekkain.

1. Joukkueiden neljässä tuoreimmassa kohtaamisessa on jääty kolmesti maaleitta.
2. Kotijoukkue on saanut joukkueiden 11 edellisestä kohtaamista vähintään pisteen.
3. Vierasjoukkue ei ole voittanut näiden joukkueiden kohtaamista 2000-luvulla.
4. Molemmat joukkueet ovat onnistuneet joukkueiden 11 edellisessä kohtaamisessa ainoastaan neljästi.
5. Joukkueiden 11 kohtaamisessa on ainoastaan neljä kertaa nähty yli 2,5 maalin peli.

Lähtökohdat

Haka voitti menneellä kaudella ylivoimaisesti Ykkösen ja nousi vuosien odotusten jälkeen Veikkausliigaan. Alkaneella kaudella Teemu Tainion suojatit ovat onnistuneet yllättämään Suomen Cupissa jo SJK:n ja RoPSin. KuPSilta valkeakoskelaiset ryöväsivät pisteet, joten kenelläkään ei varaa aliarvioida valkeakoskelaisia.

Ilves puolestaan voitti menneellä kaudella Suomen Cupin ja sijoittui Veikkausliigassa neljänneksi. Alkaneella kaudella Tupsukorvat ovat esittäneet hyviä ja huonoja esityksiä. Suomen cupissa joukkue on kaatanut tähän mennessä FC Lahden ja RoPSin. KuPSin kanssa Ilves joutui tyytymään tasapeliin vaikka sai pelata lähes koko toisen puoliajan yhden miehen ylivoimalla.

Ilves ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet Ilveksen otteluun selväksi ennakkosuosikiksi. Tämä on ymmärrettävää, sillä Tupsukorvilla on enemmän kokemusta kovista peleistä ja laajempi materiaali, kuin Hakalla. Tamperelaisilla ei kuitenkaan missään nimessä ole varaa lähteä aliarvioimaan vastustajaansa, sillä Haka on osoittanut kuluvalla kaudella useampaan kertaa pystyvänsä voittamaan suurempia, mikäli sitä aliarvioidaan.

Vierasjoukkueen osakkeita meidän silmissämme nostaa myös se, että Ilveksen pelissä näkyvät edelleen samat ongelmat kuin viime kauden lopussa, jolloin se hävisi himmeimmän mitalin muutaman maalin erolla FC Hongalle. Tupsukorvien kannalta huolestuttavaa on myös se, että joukkue ei ole onnistunut naaraamaan syystä tai toisesta vahvistuksia riveihinsä, kuten monet sen pahimmat kilpakumppanit.

Vaikka meidän tekisi mieli tipsata pelaamaan tässä pelissä Ilveksen voiton puolesta, niin laitetaan lapulle kuitenkin alle 2,5 maalin peli. Tätä me perustelemme sillä, ettei maalinteko ole ollut kummankaan joukkueen vahvuus alkaneella kaudella. Nordicbet tarjoaa alle kolmen maalin pelille 1,81-kertoimen.

Lyö alle 2,5 maalin puolesta vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *