Veikkausliiga: Haka – HIFK kello 18.30 ke 4.8.2020

Veikkausliiga jatkuu keskiviikkona neljän ottelun voimin. Yksi kierroksen mielenkiintoisimpia otteluita nähdään Tehtaan Kentällä Valkeakoskella, jossa toisistaan mittaa ottavat Veikkausliigaan noussut Haka ja Helsingin IFK. Peliyhtiöt ovat nostaneet Hakan otteluun ennakkosuosikiksi, mutta Kertoimet.com ei allekirjoita tätä väittämää.

Aikaisemmat kohtaamiset

Haka ja HIFK ovat kohdanneet toisensa edellisen kerran kaudella 2018. Tuolloin molemmat osapuolet pelasivat vielä Ykkösessä. Kaksikon kaikki kolme kohtaamista päättyi tuolloin HIFK:n voittoon.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että HIFK on voittanut joukkueiden neljä tuoreinta vääntöä. Haka on puolestaan voittanut näiden joukkueiden kohtaamisen edellisen kerran heinäkuussa 2014.

Toinen mainitsemisen arvoinen asia liittyy maaleihin, sillä kaksikon neljässä tuoreimmassa väännössä on nähty joka kerta vähintään kaksi maalia. Mainitsemisen arvoista on myös se, että Haka on jäänyt kaksikon kolmessa tuoreimmassa väännössä kaksi kertaa maaleitta.

Lähtökohdat

Haka pelasi hyvän talvikauden ja nousi esityksillään monien papereissa taistelemaan sijoista 7-10. Valkeakoskelaisten alkukausi Veikkausliigassa ei ole kuitenkaan mennyt ihan odotusten mukaan, sillä kuudesta ensimmäisestä pelistä Teemu Tainion suojateille on kirjattu neljä tasapeliä ja kaksi tappiota. Nämä tappiot ovat tulleet Interille ja HJK:lle.

HIFK:n talvikausi meni puolestaan penkinalle. Samaa voidaan sanoa koko alkukaudesta. Helsinkiläisten onneksi valmentajanvaihdos on tuottanut toivottua sillä, sillä kuuden pelin jälkeen Tähtipaidoilla on koossa kolme voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota. Juuri tällä hetkellä HIFK liitää kolmen pelin pisteputkessa (2 voittoa ja 1 tasapeli).

Ennakoidut kokoonpanot

Haka (4-3-3):
Hartmann – Kyöstilä, Friberg, Häkkinen, Malundama – Bushue, Medo, Popovits – Chidi, Markkanen, Keita.

HIFK (4-4-2):
Origi – Selander, Andberg, Mattila, Bäckman – Tiquinho, Halme, Mosa, Fofana – Mattsson, Henrique.

Haka ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet Hakan otteluun ennakkosuosikiksi, mutta Kertoimet.com ei allekirjoita tätä näkemystä, sillä HIFK on näistä kahdesta se joukkue, joka on pelannut viimeisten viikkojen aikana parempaa futista. Vierasjoukkueen osakkeita meidän silmissä nostaa myös se, että Hakalla on ollut ongelmia maalinteon kanssa, kun taas Tähtipaidat ovat heilutelleet verkkoja kolmessa edellisessä pelissä seitsemän kertaa.

Vaikka peliyhtiöt uskovat tässä ottelussa Hakaan, niin lähdetään me täällä Kertoimet.comissa pelaamaan vierasjoukkueen voittoa. Tätä me perustelemme Hakan maalinteko-ongelmilla sekä HIFK:n paremmalla pelillä kokonaisuudessa.

Lyö HIFK:n voiton puolesta vetoa 888:lla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *