Veikkausliiga: Haka – FC Honka kello 18.30 ke 1.7.2020

Veikkausliiga käynnistyy keskiviikkona viiden ottelun voimin. Päivän kolmas nostomme on Veikkausliigaan nousseen Hakan ja FC Hongan välinen kohtaaminen, joka on myös kierroksen mielenkiintoisin ottelu. Peliyhtiöt ovat nostaneet espoolaiset otteluun pienoiseksi ennakkosuosikiksi, mutta Haka on näistä kahdesta se osapuoli, jonka alkukausi on ollut parempi.

Aikaisemmat kohtaamiset

Haka ja FC Honka ovat kohdanneet toisensa viimeisen kolmen vuoden aikana kolme kertaa. Nämä kaikki kolme kohtaamista nähtiin kaudella 2017, jolloin molemmat osapuolet pelasivat Veikkausliigassa. Tuolloin FC Honka voitti kaksikon ensimmäisen kohtaamisen (4-0), toisessa kohtaamisessa Haka oli parempi (1-0) ja kolmannessa kohtaamisessa pisteet menivät jakoon (2-2).

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa mikään asia ei suoranaisesti hyppää silmään. Kerrotaan kuitenkin, että vierasjoukkue on voittanut näiden joukkueiden yhdeksästä edellisestä pelistä ainoastaan yhden ottelun. Tätä tilastoa peilaten lapulle kannattaisi laittaa tuplassa kotijoukkueen voitto tai tasapeli.

Lähtökohdat

Haka nousi täksi kaudeksi Veikkausliigaan. Aina moni dumasi joukkueen mahdollisuudet nopeasti, mutta ainakin talven peleissä valkeakoskelaiset ovat pelanneet eduksensa, sillä tämän vuoden 11 ottelusta Haka on hävinnyt ainoastaan yhden pelin. Tuokin tappio tuli HJK:lle Suomen Cupin välierissä. Tätä ennen Valkeakoskelaiset ovat ottaneet muun muassa Ilveksen päänahat kaksi kertaa, kertaalleen Suomen cupissa ja kertaalleen virtuaalisessa Derbyssä.

FC Honka kuuluu puolestaan niihin joukkueisiin, jotka monet ovat nostaneet miekkailemaan mitalista. Talven pelien perusteella näille näkemyksille ei löydy katetta, sillä tämän kauden 12 ottelusta espoolaisille on kirjattu neljä voittoa, kolme tasapeliä ja viisi tappiota. Espoolaisten rekordista ei kuitenkaan kannata olla liian huolissaan, sillä materiaalin puolesta Vesa Vasaran miehistö kuuluu ihan kärkipäähän.

Honka ennakkosuosikki

Ottelun lähtökohdat ovat äärimmäisen mielenkiintoiset, sillä näillä molemmilla joukkueilla on tappio alla. Espoolaiset ovat kokeneet näitä tappiota tämän vuoden puolella useampiakin, mutta valkeakoskelaisille taannoinen tappio oli kauden ensimmäinen ja samalla ensimmäinen ”kilpailullinen” tappio lähes vuoteen.

Vaikka meidän tekisi mieli lähteä pelaamaan tässä pelissä espoolaisten voiton puolesta, niin laitetaan me täällä Kertoimet.comissa lapulle se, että toinen näistä joukkueista jää tässä pelissä maaleitta. Tätä me perustelemme molempien joukkueiden hyvällä puolustuspelillä ja pienellä maalinteko-ongelmalla. 888-peliyhtiö tarjoaa toisen tai molempien joukkueen nollapelille 1,87-kertoimen.

Molemmat joukkueet eivät tee maalia »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *