Ystävyysottelu: BK Häcken – Helsingborg IF kello 15.00 la 4.4.2020

Lauantain futistarjonta alkaa tällä Häckenin ja Helsingborgin välisellä ystävyysottelulla. Häcken lähtee otteluun ennakkosuosikkina, sillä joukkue on syystä tai toisesta ollut Helsingborgille vaikea vastus viime vuosina.

Aikaisemmat kohtaamiset

Häcken ja Helsingborg ovat kohdanneet toisensa historian saatossa 33 kertaa. Näistä peleistä Häcken on voittanut 14, yhdeksän kertaa pisteet ovat menneet jakoon ja kymmenen kertaa kentältä on poistunut voittajan Helsinginborg.

Kaksikon tuoreimmat kohtaamiset ovat perua viime kaudelta. Tuolloin osapuolet mittasivat paremmuttaan Ruotsin pääsarjassa kaksi kertaa. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi huhtikuussa Häckenin 2-1 kotivoittoon. Häcken vei myös joukkueiden toisen kohtaamisen lokakuussa 0-2 lukemin.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa pari asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että Häcken on voittanut kaksikon kuudesta tuoreimmasta kohtaamisesta viisi peliä. Tuo kuudes ottelu päättyi tasan. Helsingborg on puolestaan voittanut joukkueiden kohtaamisen edellisen kerran tammikuussa 2015.

Toinen mielenkiintoinen asia liittyy maaleihin, sillä kaksikon 19 edellisessä kohtaamisessa on nähty joka kerta vähintään 1,5 maalin peli. Huomioitavaa näissä otteluissa on vielä se, että niissä molemmat joukkueet ovat tehneet 16 kertaa maalin. Ennen kuin mennään eteenpäin, niin kerrotaan vielä, että edellisen kerran näiden joukkueiden välillä on nähty alle 1,5 maalin peli lokakuussa 2009.

Kaksikon viime lokakuisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevalta videota.

Lähtökohdat ottelulle

Häcken sijoittui menneellä kaudella Ruotsin pääsarjassa kuudenneksi. Tämä oli ihan kelpo suoritus, sillä se jätti monta nimekästä joukkuetta taakseen. Kuluvan vuoden aikana Häcken on pelannut 11 ottelua. Näistä peleistä viisi on ollut harjoituspelejä ja kuusi cupin otteluita (Atlantin ja Ruotsin Cupin).

Noista harjoituspeleistä joukkueelle on kirjattu kolme voittoa ja kaksi tappiota. Atlantin Cupissa kyyti oli kylmää sillä joukkue hävisi kolmesta pelistä kaksi ja voitti yhden. Joukkueen kannattajien onneksi Ruotsin Cupin pelit ovat kuitenkin menneet putkeen, sillä Häcken voitti oman lohkonsa puhtaalla pelillä ja kohtaa puolivälierässä Göteborgin.

Helsingborg sijoittui menneellä kaudella puolestaan Ruotsin pääsarjassa kymmenenneksi. Tuo oli varmasti ihan hyvä suoritus, kun ottaa huomioon, että joukkue on tällä hetkellä konkurssin partaalla. Kuluvan vuoden aikana Helsingborg on pelannut seitsemän ystävyysottelua.

Näistä peleistä joukkueelle on kirjattu kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. Jos tästä tilastosta pitäisi hakea jotain posia, niin juuri tällä hetkellä joukkue liittää kolmen pelin pisteputkessa. Huonoa on se, että Helsingborgin voitot ja pisteet ovat yhtä ottelua lukuunottamatta tulleet ”neverhööd jengeistä”.

Häcken ennakkosuosikki

Häcken lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja syystä, sillä joukkue on ollut Helsingborgille viime vuosina vaikea vastus kaadettavaksi. Kotijoukkueen osakkeita nostaa meidän silmissämme myös se, että Häcken on pelannut näistä kahdesta joukkueesta harjoituskauden aikana kovempia pelejä ja saanut niistä parempia tuloksia. Mikäli kotijoukkueen suora kerron tuntuu pieneltä, niin tarkista, josko sitä saisi tasoitusvetojen kautta nostetua fiksusti.

Lyö Häckenin voiton puolesta vetoa Unibetilla »
Lyö Häckenin voiton puolesta vetoa Bethardilla »
Lyö Häckenin voiton puolesta vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *