FC Riga lähetti HJK:n Eurooppa-liigassa laulukuoroon

Helsingin Jalkapalloklubin europelit päättyivät Eurooppa-liigan kolmannelle karsintakierrokselle, kun Toni Koskelan suojatit joutuivat tyytymään toisessa osaottelussa 2-2 tasapeliin FC Rigaa vastaan. Näin latvialaisseura paineli playoffskierrokselle, kun ensimmäinen osaottelu oli päättynyt viikko sitten 1-1 tasapeliin. Putoaminen oli HJK:lle karvas pala, mutta ansaittu, sillä helsinkiläisseura pelasi todella passiivisesti läpi ottelun ja hukkasi kamppailun tiimellyksessä kaksi kertaa johtonsa.

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista pelaamista, jossa molempien joukkueiden hyvät maalipaikat jäivät vähiin. Tästä huolimatta HJK sai ottelulle erinomaisen alun, kun joukkueelle tuomittiin rangaistuspotku viidennellä peliminuutilla. Pallon taakse astui Rafinha, joka yritti sijoittaa pelivälinettä keskelle maalia, mutta FC Rigan maalissa pelannut Roberts Ozols torjui tämän yrityksen. Kotijoukkueen kannattajien onneksi ensimmäisenä irtopalloon pääsi Petteri Forsell, joka siirsi pelattavissa olleen pelivälineen verkon perukoille.

Viisi minuuttia myöhemmin vierasjoukkueen tasoitus oli todella lähellä, kun Roman Debelko pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta. Hyökkääjän veto kimposi ylärimasta maalin sisäpuolelle, mutta koska pallo ei todistettavasti ylittänyt kokonaan maaliviivaa, peli sai jatkua. 24. minuutilla FC Rigan tasoitus oli taas lähellä, kun Felipe Brisola kokeili ratkaisua 25 metristä, mutta tämä veto suuntautui maalin ohi, näin puoliajalle mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

FC Riga rokottaa HJK:n virheistä

FC Riga oli tasoittaa pelin heti toisen puoliajan alussa, kun Roman Debelko pelasi avopaikan maalin eteen Vladislavs Fjodorovsille, mutta keskikenttäpelaajan ohjaus suuntautui maalin ohi. HJK:n ensimmäinen hyvä tilanne toisella puoliajalla nähtiin 53. minuutilla, kun Tim Väyrynen pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta Ozols torjui tämän yrityksen kulmaksi. Tästä kulmapotkusta nähtiin HJK:n toinen hyvä tilanne, kun Riku Riski pääsi laukomaan maalin edestä, mutta hyökkääjän veto suuntautui maalin ohi.

Illan toinen maali nähtiin 61, minuutilla, kun Debelko laukoi vapaapotkun jälkitilanteesta vierasjoukkueelle tasoituksen. Osuma meni täysin HJK:n puolustajien piikkiin, jotka pelasivat erikoistilanteen todella huonosti. 1-1 tilanteessa ottelu vanheni kahdeksan minuuttia, ennen kuin Väyrynen puski Klubin 2-1 johtoon Forsellin tarjoilemasta kulmapotkusta. Kymmenen minuuttia ennen loppua Maksim Rudakov joutui antautumaan toistamiseen, kun Debelko laukoi Olegs Laizansin reboundista latvialaisseuralle 2-2 tasoituksen. Jos HJK:n ensimmäinen maali meni Klubin puolustajien piikkiin, niin tämän toisen osuman Rukadov saa ottaa niskoillensa, sillä hän torjui Laizansin roikkupallon suoraan Debelkon jalkoihin. HJK haki vielä pelin viimeiset minuutit kolmatta osumaa, mutta maaleja ottelussa ei enää nähty. Näin FC Riga päätti HJK:n europelit.

Olethan jo lunastanut bonukset näiltä sivuilta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuorein veikkausvinkkimme

Suomen Cup: KuPS - RoPS kello 18.30 pe 28.2.2020

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset