FC Midtjylland liian kova vastus Young Boysille

FC Midtjylland päätti keskiviikkona Young Boysin pelit Mestarien liigassa kaatamalla sveitsiläisseuran kotikentällään 3-0 lukemin. Ottelun loppulukemat olisivat voineet olla huomattavasti tylymmätkin, sillä tanskalaisseura hallitsi peliä alusta loppuun asti ja loi vaarallisia tilanteita tuon tuosta, mutta onnistui tuhlailemaan niitä pelin tiimellyksessä tolkuttoman paljon.

FC Midtjylland hallisi ensimmäisen puoliajan pallollista peliä selvästi, mutta ottelun ensimmäinen hyvä tilanne tarjoutui vierasjoukkue Young Boysille. Tilanne nähtiin reilun minuutin pelin jälkeen, kun 32 maalia viime kaudella Sveitsin pääsarjassa pommittanut Jean Pierre Nsame pääsi kokeilemaan maalintekoa maalin edestä, mutta Jesper Hansen torjui maalitykin laukauksen.

FC Midtjyllandin ensimmäinen hyvä tilanne ottelussa nähtiin yhdeksän minuutin kohdalla, kun tanskalaisseuralle tuomittiin vapaapotku rangaistusalueen tuntumasta. Pallon taakse astui vikkeläkinttuinen Aver Mabil, joka yritti tykittää pelivälinettä etukulmasta sisään, mutta laitahyökkääjän veto suuntautui hieman maalin ohi ja pysähtyi sivuverkkoon.

14. minuutin kohdalla Nsame osoitti jälleen vaarallisuutensa, kun hyökkääjä pääsi laukomaan toistamiseen maalin edestä, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Midtjylland rakensi Mabilin voimin vaarallisen paikan Sory Kaballe. Hyökkääjä ei kuitenkaan saanut palloa kunnolla haltuun ja David von Ballmoos pelasti tilanteen oikea-aikaisella ulostulolla.

Tilanteen jälkeen Young Boys sai pelistä otetta, kun FC Midtjylland pudotti taktisesti hieman alemmaksi ja yritti lähettää tuulennopeaa Mabilia läpiajoon. Puolentunnin kohdalla Mabil pääsikin karkuun ja rakensi Anders Dreyerin kanssa avopaikan maalin eteen Kaballe, mutta tuhlaajahyökkääjä ei osunut palloon, vaan potkaisi pelivälineestä pölyt päältä.

Kaksi minuuttia myöhemmin FC Midtjyllandilta vietiin selvä rankkari, kun Frank Onyekan laukaus osui Mohamed Camaraa käteen, mutta ottelun tuominnut Georgi Kabakov, ei vienyt palloa täplälle, vaan antoi pelin jatkua ja nosti hetken päästä Kaballe epäurheilijamaisesta käytöksestä keltaisen kortin. Minuutti tästä Nsame karkasi toisessa päässä kenttää läpiajoon, mutta Hansen torjui hänen laukauksensa tälläkin kertaa.

Puoliajan lopussa Young Boys onnistui luomaan vielä muutaman puolittaisen paikan niin että pallo pyöri vaarallisen oloisesti kotijoukkueen maalin edessä, mutta maaleja ensimmäisellä nelivitosella ei nähty. Näin puoliajalle mentiin vauhdikkaan kolmivarttisen jälkeen kiikarilukemissa.

FC Midtjylland karkaa

Toinen puoliaika oli ensimmäistä näennäisesti tasaisempi, mutta kulki kotijoukkueen komennossa. FC Midtjyllandilla oli heti puoliajan alussa paikka maalintekoon, kun Kaba pääsi puskemaan Onyekan keskitystä maalin edestä, mutta tämä yritys suuntautui suoraan von Ballmoosin syliin. Ottelun avausmaali nähtiin lopulta 51. minuutilla, kun Fabian Lustenberger ohjasi epäonnekseen Dreyerin vapaapotkun omaan maaliin.

Neljä minuuttia myöhemmin Midtjyllandin toinen osuma oli lähellä, kun Mabil pääsi puolittain läpi. Laitahyökkääjä yritti pelata paikkaa maalin edessä Kaballe, mutta yksi vierasjoukkueen puolustajista onnistui viime hetkellä syöksymään hänen syöttönsä eteen. Toistamiseen von Ballmoos joutui antautumaan tunnin kohdalla, kun Dreyer vei kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle Paulinhon ja Kaban esityöstä.

66. minuutilla FC Midtjylland tuli taas vaarallisesti. Tällä kertaa Alexander Scholz pääsi puskemaan Mabilin keskitystä maalin edestä, mutta tämä yritys pysähtyi sivuverkkoon. Viisi minuuttia myöhemmin Dreyer haki ratkaisua rangaistusalueen tuntumasta, mutta tällä kertaa keskikenttäpelaajan veto nousi selvästi maalin yli, eikä illan kolmatta maalia nähty.

Young Boysin ensimmäinen hyvä tilanne toisella puoliajalla nähtiin 73. minuutilla, kun Silvan Heftin keskitys tavoitti maalin edestä Nsamen. Hyökkääjä yritti laukoa palloa kääntölaukauksella vasempaan alakulmaan, mutta tämä yritys suuntautui hieman maalin ohi. Kymmenen minuuttia ennen pelin loppua kotijoukkueen pelaajat vaativat toista rankkaria, kun Pione Sisto vedettiin puolittaisen läpiajon päätteeksi nurin vierasjoukkueen rangaistusalueella, mutta ottelun erotuomari antoi pelin jatkua tälläkin kertaa.

Ottelun lopullinen niitti nähtiin lopulta seitsemän minuuttia ennen loppua, kun Mabil pääsi Siston esityöstä yksin läpi. Von Ballmoos onnistui torjumaan laitahyökkääjän ensimmäisen laukauksen eteensä, mutta Mabil seurasi tilanteen loppuun ja tuikkasi reboundin tylysti verkon perukoille.

Tuomarin antamalla lisäajalla Junior Brumadolla oli vielä paikka kaunistella loppulukemia, mutta hyökkääjän veto suuntautui tällä kertaa maalin ohi. Näin FC Midtjylland voitti ottelun 3-0 lukemin ja eteni seuraavalle karsintakierrokselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuorein veikkausvinkkimme

Karjala-turnaus, EHT Helsinki 5.-8.11.2020

Karjala-turnaus 2020 - vedonlyönti ja kertoimet kuumiin maaotteluihin Hartwall Arenalla! Katso kaikki vetokohteet ja nauti maajoukkuelätkästä!

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset