Veikkausliiga: FC Lahti – RoPS kello 18.30 pe 14.8.2020

Perjantain veikkausliigakierroksen toinen kohtaaminen isketään Lahdessa, jossa Kuhnurit mittaavat Rovaniemen Palloseuran päivän kunnon. Peliyhtiöt ovat nostaneet Lahtelaiset otteluun selväksi ennakkosuosikiksi, mikä näkyy myös joukkueille tarjotuissa kertoimissa.

Aikaisemmat kohtaamiset

FC Lahti ja RoPS ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kerran. Tämä nähtiin Suomen Cupissa helmikuun puolivälissä. Tuolloin FC Lahti vei kaksikon kohtaamisen 2-1 lukemin, vaikka joukkueen peli ei vielä tuolloin säväyttänyt ketään.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että kotijoukkueena pelannut osapuoli on voittanut kaksikon kolme edellistä kohtaamista. Toinen mielenkiintoinen asia liittyy maaleihin, sillä kaksikon viidessä edellisessä pelissä on nähty joka kerta vähintään kolme maalia. Tämä lupailee erittäin viihdyttävää ja maalirikasta peliä.

Lähtökohdat

FC Lahti lähtee otteluun sarjataulukon kuudennelta sijalta. Lahtelaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella kahdeksan ottelua, joista joukkueelle on kirjattu kolme voittoa, kolme tasapeliä ja kaksi tappiota. Juuri nyt Kuhnurit liitävät neljän pelin pisteputkessa. Edellisen tappion FC Lahti on kärsinyt heinäkuun lopussa, jolloin se taipui KuPSille 3-0 lukemin.

RoPS lähtee otteluun puolestaan sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Rovaniemeläiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella kahdeksan ottelua, joista joukkueelle on kirjattu kaksi tasapeliä ja kuusi tappiota. Juuri nyt RoPS liitää neljän pelin tappioputkessa. Edellisen kerran RoPS on saanut pisteitä heinäkuun 21. päivä, jolloin se vei Ilvekseltä viime hetken tasoituksellaan kaksi pistettä.

Ennakoidut kokoonpanot

FC Lahti (3-5-2):
Rakovsky – Viitikko, Lahti, Coubronne – Jäntti, Virta, Eninful, Kuningas, Arkivuo – Asshnoun, Imhongo.

RoPS (3-4-3):
Kompalla – Majander, Tsiskaridze, Katz – Niska, Malolo, Muinen, Hyvärinen – Vahtera, Carr, Kaukua.

FC Lahti ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet FC Lahden otteluun selväksi ennakkosuosikiksi, mikä on ymmärrettävää, sillä juuri nyt RoPSin materiaali ei näytä riittävän tähän sarjaan. Isoin kysymys kuitenkin kuuluu mitä tässä pelissä kannattaisi laittaa lapulle, sillä lahtelaisten suorasta voitosta saa niin pienen kertoimen, ettei sitä kannata laittaa lapulle.

Historia tietää kertoa että näiden joukkueiden peleissä verkot ovat soineet tiuhaan, joten molempien joukkueiden maali olisi ihan hyvä veto. Lähdetään me kuitenkin pelaamaan tässä pelissä vastoin odotuksia, ja laitetaan lapulle alle 2,5 maalin peli. Tätä me perustelemme sillä, että FC Lahden esitykset ovat olleet läpi kauden ailahtelevia.

Tuota yllä olevaa näkemystä me perustelemme myös sillä, että RoPSin pitää saada alakertansa toimimaan paljon paremmin kuin nyt, mikäli se mielii oikeasti taistella sarjapaikasta, sillä juuri nyt rovaniemeläisseuran verkot heiluvat lähes kahden maalin ottelutahtia, jolloin voittamisesta tulee todella vaikeaa. Peliyhtiö 888 tarjoaa tähän vaihtoehtoon 1,87 kertoimen.

Lyö alle 2,5 maalin puolesta vetoa 888:lla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *