Veikkausliiga: FC Lahti – HJK kello 18.30 ke 1.7.2020

Veikkausliiga käynnistyy keskiviikkona viiden ottelun voimin. Päivän toinen nostomme avauskierrokselle on FC Lahden ja HJK:n välinen kohtaaminen, sillä näiden kahden joukkueen kohtaamiset ovat perinteisesti olleet kuumia. Itse otteluun peliyhtiöt ovat nostaneet ennakkosuosikiksi Klubin, mutta FC Lahtea ei missään nimessä pidä aliarvioida.

Aikaisemmat kohtaamiset

FC Lahti ja HJK kohtasivat toisensa menneellä kaudella neljästi. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen nähtiin helmikuun lopussa Suomen Cupissa. Tuossa ottelussa HJK oli parempi 4-1 lukemin. Kaksikon toinen kohtaaminen nähtiin toukokuussa Veikkausliigassa. Tuossa pelissä paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä, sillä FC Lahti vei sen 3-0 lukemin minimiinsä. Tuo tappio muistaaksemme maksoi Mika Lehkosuolle tuolloin työpaikan.

Joukkueiden kolmas kohtaaminen nähtiin elokuussa Veikkausliigassa. Tuossa kohtaamisessa HJK maksoi Kuhnureille potut pottuina ja vei sen 3-0 lukemin nimiinsä. Osapuolten neljäs ja tuorein vääntö nähtiin lokakuun lopussa höpöhöpö Eurokarsinnoissa, joissa Klubi oli rankkareiden jälkeen parempi 3-2 lukemin.

Kaksikon aikaisempia kohtaamisia katsoessa mikään asia ei suoranaisesti hyppää silmään. Kerrotaan kuitenkin, että HJK on jäänyt kaksikon viidessä viimeisessä väännössä ainoastaan kerran pisteittä. Toinen mainitsemisen arvoinen asia voisi olla se, että kaksikon kahdeksassa edellisessä kohtaamisessa on nähty joka kerta vähintään kaksi maalia.

Joukkueiden lokakuisen kohtaamisen maalikimaran pääset katsomaan yllä olevasta videosta.

Lähtökohdat

FC Lahti on pienoinen kysymysmerkki otteluun lähdettäessä, sillä lahtelaisilla on ollut on/off pelimoodi tämän vuoden puolella. Joukkue pääsi Suomen cupissa nippanappa jatkopeleihin, mutta onnistui lopulta miekkailemaan itsensä puolivälieriin. Puolivälierissä Kuhnureille tuli kuitenkin noutaja, sillä FC Inter palautti joukkueen pilvilinnoista nopeasti maan pinnalle. Tuossa pelissä selvisi myös FC Lahden heikkous, sillä joukkueen selkäranka katkesi hyvin nopeasti, kun omissa alkoi kolisemaan.

HJK muuttui viimekauden päätteeksi melkoisesti, jonka seurauksena Klubin ilmassa oli muutama kysymysmerkki. Kuluvan vuoden puolella raitapaidat ovat kuitenkin osoittaneet epäilijöilleen, että viime vuoden kyykkaaminen ei tule toistumaan. Hyvistä tekemisestä kertoo myös se, että helsinkiläisseuralle on kirjattu tämän kauden 12 ottelua kymmenen voittoa ja kaksi tasapeliä. Huomioitavaa näissä on vielä se, että HJK ei ole menettänyt tämän vuoden aikana pistettäkään suomalaiselle joukkueelle.

HJK ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet HJK:n otteluun selväksi ennakkosuosikiksi, mikä on ymmärrettävää, kun katsoo kaksikon materiaaleja ja sitä miten osapuolet ovat tämän vuoden puolella pelanneet. Normaalitilanteessa me ennakoisimme tästä pelistä tasaista vääntöä, mutta nyt Kertoimet.com suosittelee pelaamaan tätä peliä Klubin -1 voitolla. Tätä me perustelemme sillä, että FC Lahden esitys on ollut koko tämän kauden liian ailahtelevaa ja nyt kun vastaan asettuu yksi sarjan kovin joukkue, ei lahtelaisille voi ennakoida pisteitä tästä pelistä. Antamalla Lahdelle maalin eteen 888-peliyhtiö ostaa HJK:n kertoimen 2,45.

Lyö HJK:n -1 voiton puolesta vetoa 888:lla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *