Suomen Cup: FC Lahti – Haka kello 14.00 la 22.2.2020

Suomen Cupin pelit jatkuvat lauantaina useamman ottelun voimin. Yksi kierroksen mielenkiintoisimpia otteluita on tämä FC Lahden ja FC Hakan välinen kohtaaminen. Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista vääntöä, mikä on ymmärrettävää, sillä molemmilla joukkueilla on omat hyvät ja huonot puolensa, miksi heidän puolestaan kannattaisi lyödä vetoa.

Aikaisemmat kohtaamiset

FC Lahti ja Haka ovat kohdanneet toisensa tällä vuosituhannella 38 kertaa. Näistä peleistä FC Lahti on voittanut kymmenen peliä, 14 kertaa pisteet ovat menneet jakoon ja 14 kertaa kentältä on poistunut voittajana Haka. Kaksikon tuorein kohtaaminen on perua parin kuukauden takaa, jolloin osapuolet iskivät yhteen harjoitusottelussa. Tuossa pelissä FC Lahti oli parempi 2-0 lukemin.

Kaksikon aikaisempia kohtaamisia katsoessa useampi asia pistää silmään, joten listataan ne allekkain.

1. FC Lahti on voittanut joukkueiden kaksi edellisestä kohtaamisesta.
2. FC Lahti on saanut vähintään pisteen kaksikon kuudesta edellisestä kohtaamisesta.
3. Kotijoukkueena pelannut osapuoli on saanut vähintään pisteen viidestä edellisestä väännöstä.
4. Haka on jäänyt kaksikon kahdessa edellisessä kohtaamisessa maaleitta.
5. Haka on voittanut näiden joukkueiden kohtaamisen edellisen kerran varsinaisella peliajalla kesäkuussa 2012. Valkeakoskelaiset ovat voittaneet FC Lahden tämän jälkeenkin kerran (SC 2018), mutta tuo voitto tuli vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

Lähtökohdat

FC Lahti lähtee otteluun B-lohkon neljänneltä sijalta. Lahtelaisille on kirjattu neljästä alkulohkon ottelusta kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Nämä voitot ovat tulleet SJK:sta ja RoPSista. Tappiot Kuhnurit on puolestaan kokenut Ilvekselle ja KuPSille.

Haka lähtee otteluun puolestaan B-lohkon toiselta sijalta. Valkeakoskelaisille on kirjattu neljästä alkulohkon ottelusta kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Voitot sarjanousija on ottanut SJK:sta ja RoPSista. Tasapelit se on puolestaan repinyt KuPSilta ja Ilvekseltä.

Pienten marginaalien peli tulossa

Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista vääntöä. Tähän näkemykseen on helppo yhtyä, sillä molemmilla joukkueilla on omat vahvuuteensa, miksi heidän puolesta kannattaisi lyödä vetoa. Lahtelaiset voiton puolesta puhuu kotietu ja parempi hyökkäysosasto. Valkeakoskelaisten voiton puolesta puolestaan puhuu paremmat esitykset alkaneella kaudella sekä paremmin organisoitu peli.

Koska ottelun lähtökohdat ovat ainakin meidän papereissa sen verran tasaiset, ettei selvää ennakkosuosikkia pysty ennalta nimeämään, niin lähdetään me täällä Kertoimet.comissa pelaamaan vaihtoehtoisia vetoja. Näissä vaihtoehtoisissa vedoissa lapulle voitaisiin laittaa pienellä riskillä alle 2,5 maalin ottelu. Tämä näkemys perustuu ihan puhtaasti joukkueiden vahvuuksiin, jonka seurauksena tuoksahtaa siltä, että ottelusta on tulossa vähä maalinen.

Lyö yli 2,5 maalin puolesta vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *