Suomen cup: FC Inter – FC Lahti kello 16.00 su 28.6.2020

Suomen Cupin välierät saadaan päätökseen sunnuntaina Veritas Stadionilla, jossa FC Inter ja FC Lahti ratkaisevat toisen otteluparin paremmuuden. Inter lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, mutta FC Lahtea ei pidä väheksyä, sillä se teki puolivälierissä vähintään yhtä kovan tempun kuin Inter, kun se pudotti FC Hongan jatkosta.

Aikaisemmat kohtaamiset

FC Inter ja FC Lahti ovat kohdanneet toisensa viimeisen viiden vuoden aikana 16 kertaa. Näistä peleistä turkulaiset ovat voittaneet neljä peliä, viidesti pisteet ovat menneet jakoon ja seitsemän kertaa kentältä on poistunut lahtelaisseura. Kaksikon tuorein kohtaaminen on perua viime heinäkuulta. Tuolloin Inter voitti lahtelaiset tällä samaisella stadionilla 2-0 lukemin.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näitä ensimmäinen on se, että joukkueiden neljässä viimeisessä väännössä on joka kerta nähty vähintään kaksi maalia. Toinen mainitsemisen arvoinen asia on se, että kaksikon viidestä tuoreimmasta väännöstä ainoastaan yksi peli on päättynyt vierasjoukkueen voittoon.

Lähtökohdat

FC Inter pelasi Suomen Cupin alkulohkon HJK:n, Hongan, TPS:n HIFK:n ja IFK Mariehamnin kanssa. Viidestä alkulohkon ottelusta turkulaisseuralle kirjattiin kolme voittoa, tasapeli ja yksi tappio. Näillä kymmenellä pisteellä turkulaisseura sijoittui A-lohkossa HJK:n jälkeen toiseksi.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Inter otti nihkeän 1-0 voiton Jipposta, mutta puolivälierissä Jose Riveiron suojatit osittivat melkoista venymiskykyä kaatamalla KuPSin rankkareiden jälkeen 5-4 lukemin. Maukkaan tuosta voitoista teki vielä se, että Inter oli siinä pahimmillaan kaksi maalia perässä.

FC Lahti pelasi puolestaan Suomen Cupin alkulohkon Ilveksen, KuPSin, Hakan, SJK:n ja RoPSin kanssa. Viidestä alkulohkon pelistä lahtelaisille kirjattiin kaksi voittoa ja kolme tappiota. Näillä kuudella pisteellä Kuhnurit sijoittuivat B-lohkossa neljänneksi.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella FC Lahti päätti PeKan pelit 8-0 voitolla. Puolivälieriin lahtelaiset lähtivät turkulaisten tavoin altavastaajana, mutta Kuhnurit onnistuivat kaatamaan Vahid Hambon ottelun ensimmäisellä minuutilla syntyneellä maalilla FC Hongan ja etenivät neljän parhaan joukkoon.

Inter ennakkosuosikki

Inter lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, mutta FC Lahtea ei pidä väheksyä, sillä se teki puolivälierissä vähintään yhtä kovan tempun kuin Inter, kun se pudotti FC Hongan jatkosta. Luotetaan me täällä Kertoimet.comissa kuitenkin Interiin, sillä turkulaisseura on näistä kahdesta joukkueesta se osapuoli, jonka osoitti tiukassa paikassa isompaa venymiskykyä.

Lyö FC Interin voiton puolesta vetoa 888:lla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *