Suomen Cup: FC Honka – HIFK kello 15.00 su 26.1.2020

Suomen Cupin avauskierros jatkuu sunnuntaina. Kierroksen ylivoimaisesti mielenkiintoisin ottelu nähdään Tapiolan Urheilupuistossa, jossa toisistaan ottavat mittaa kauden ensimmäisessä Metro Derbyssä FC Honka ja HIFK. Tämä ottelu oli alun perin tarkoitus pelata jo lauantaina, mutta se siirrettiin kenttäolosuhteiden vuoksi tälle päivälle. Jalkapallon ystäviä tämä palveli enemmän kuin hyvin, sillä nyt koko maa voi keskittyä tähän otteluun.

Aikaisemmat kohtaamiset

Joukkueiden tuorein kohtaaminen nähtiin viime heinäkuussa. Tuolloin osapuolet kohtasivat tässä samaisessa urheilupuistossa. Tuossa heinäkuussa pelatussa ottelussa paremmuudesta ei jäänyt lopulta mitään epäselvyyttä, sillä FC Honka vei sen nimiinsä 3-0 lukemin.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kolme asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että vierasjoukkueena pelannut osapuoli on jäänyt kaksikon kahdessa edellisessä kohtaamisessa maaleitta.

Toinen mielenkiintoinen asia liittyy myös maaleihin, sillä näiden joukkueiden kohtaamisessa tällä vuosituhannella on jääty ainoastaan kerran alle kahdeksan maalin pelin. Tämä lupailee viihdyttävää ottelua, mikä on äärimmäisen tärkeää näissä derbyissä, jotta ne säilyttävät suosionsa katsojien keskuudessa.

Kolmas mielenkiintoinen asia liittyy puolestaan voittoihin, sillä HIFK ei ole meidän tietojemme mukaan voittanut FC Honkaa ikinä vieraissa, eikä myöskään Cupissa.

Kaksikon edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta.

Olethan jo lunastanut bonukset näiltä sivuilta

888

Arvostelu

888Tripla Kasi eli 888 tarjoaa uusille pelaajille 100€ edestä bonusrahaa. Lisäksi vaihtuvia viikkotarjouksia!
Bonus: 100€

Pelaa »
bethard

Arvostelu

BethardZlatanin lanseeraama vetofirma vakuuttaa kertoimilla ja bonusvaihtoehdoillaan.
Bonus: 100€

Pelaa »
mrgreen

Arvostelu

Mr. Green
Rahapelialan gaaloissa palkintoja rohmunnut MrGreen laajensi vuonna 2017 vedonlyöntiin. Veikkauspuolella tarjolla nyt harvinaisen mehukas bonus.
Bonus: 100€ ilmaisveto

Pelaa »
zulabet

Arvostelu

ZulabetHyvä talletusbonus ja paljon vaihtuvia kampanjoita. Suomennos jättää toivomisen varaa.
Bonus: 200€

Pelaa »
olybet

Arvostelu

OlybetOlybet tarjoaa kaikille uusille pelaajille uusitun 50€ riskittömänvedon ilman kierrätysvaatimusta.
Bonus: 50€

Pelaa »
royalpanda

Arvostelu

Royal Panda2018 perustettu saitti yllättää positiivisesti hyvällä 20€ ilmaisveto bonuksellaan. Verovapaa.
Bonus: 20€

Pelaa »

FC Honka HJK:n suurin haastaja

FC Hongan mennyt kausi oli kaksijakoinen. Espoolaisten alkukausi oli nihkeä, mutta kauden edetessä Vesa Vasaran miehistö pelasi omalle tasolleen ja sijoittui lopulta maamme pääsarjassa kolmanneksi. Talven aikana espoolaisseuran rotaatiossa ei tapahtunut isoja muutoksia, jonka vuoksi Honka on ainakin meidän silmissämme HJK:n suurin haastaja kirkkaimpia mitaleja jaettaessa.

Hongan hankinnat talven aikana:

Maalivahti Markus Uusitalo, puolustajat Tapio Heikkilä, Dani Hatakka, Edmund Arko-Mensah ja Mohammed Adams sekä keskikenttäpelaaja Jerry Voutilainen.

Sekoittaako Mosa myös HIFK:n?

HIFK:n mennyt kausi oli niin erikoinen, että se tullaan muistamaan vielä pitkään. Alkuun näytti siltä, ettei IFK saa sellaista materiaalia jalkeille, joilla se pystyisi tosissaan pelaamaan sarjapaikasta. Uusien omistelujärjestelyjen myötä helsinkiläisseura sai kuitenkin uusia pelaajia ja pelasi lopulta kelpo kauden.

Talven aikana HIFK sai vahvistettua joukkuettaan ja kaiken mennessä putkeen, sen pitäisi pelata nykyisellä materiaalilla europelipaikasta kauden päätteeksi. Seuran nimekkäin hankinta oli Moshtagh Yaghoubi. ”Mosa” tunnetaan taitavana, mutta hankalana pelaaja. Meidän mielestämme kyseessä on melkoinen riskihankinta, sillä keskikenttäpelaajan näytöt viime vuosilta, ovat jääneet hyvin vaatimattomiksi. Hän ei myöskään ole pelaajatyypiltään millään tavoin IFK:n tyylinen duunari, vaan laiska taitelija.

HIFK:n hankinnat talven aikana:

Maalivahti Otto Huuhtanen, puolustaja Joel Mero, keskikenttäpelaajat Sakari Mattila, Moshtagh Yaghoubi ja Adama Fofana, sekä hyökkääjät João ”Vitinho” Souza ja Sydney Lokale.

Ennen kuin mennään eteenpäin, niin kerrotaan vielä, että FC Honka on pelannut tänä vuonna yhden virallisen pelin. Tuossa ottelussa se hävisi FC Lahdelle 2-1 lukemin. HIFK ei ole pelannut ainakaan meidän tietojemme mukaan yhtään virallista ottelua. Tämä selittynee esimerkiksi sillä, että IFK on pelannut pelejä vierasjoukkueena kakkosjoukkueita vastaan tai sitten nämä pelit ovat olleet suljettujen ovien takana.

FC Honka ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista vääntöä. Tämä on ymmärrettävää, sillä molemmilla joukkueilla on omat hyvät ja huonot puolensa, miksi heidän puolesta kannattaisi lyödä vetoa. FC Hongan voiton puolesta puhuu historia, parempi materiaali ja parempi hyökkäys. HIFK:n voiton puolesta taas puhuu sen periksiantamaton pelitapa sekä vastaiskut.

Luotetaan me täällä Kertoimet.comissa kuitenkin siihen, että FC Honka pystyy viemään tämän matsin nimiinsä ja tägätään lapulle kotivoitto. Tätä me perustelemme FC Hongan paremmalla kokonaisuudella, sillä IFK:n sapluuna on edelleen muutamien toimivien sapluunoiden varassa. Nordicbet, Betsson ja Betsafe tarjoavat espoolaisten voitolle kaikki saman kertoimen, joten voit valita alla olevista vaihtoehdoista mieleisimmän vaihtoehdon.

Lyö kotijoukkueen voiton puolesta vetoa Betsafella »
Lyö kotijoukkueen voiton puolesta vetoa Betssonilla »
Lyö kotijoukkueen voiton puolesta vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *