Faktaa vedonlyöjille Vysshaya Ligasta

Kun muut maat ovat urheilussa parhaillaan tauolla, niin pelit jatkuvat Valko-Venäjän pääsarjassa Vysshaya Ligassa täyttä häkää. Monella asiantuntijalla oli sarjasta ennakkoon katsottuna laadukkaampi kuva, mutta totuus on ollut toinen. Tämän vuoksi Kertoimet.com poimi muutamia faktoja, joilla me pyrimme jatkossa estämään toistuvat yllätykset joita sarjassa tuppaa tulemaan kokoajan.

Korona virus on sekoittanut koko urheilumaailman, jonka vuoksi isot sarjat ja turnaukset ovat joko keskeytetty tai paketoitu ennen kuin niiden olisi pitänyt loppua. Toisin kuin muissa maissa, Valko-Venäjällä pelit jatkuivat, ei nyt ihan normaalisti, mutta jatkuivat kuitenkin.

Monilla oli Valko-Venäjän futiksesta ja urheilusta ylipäätään laadukkaampi kuva, kuin mitä nyt on paljastunut, sillä maassa on muutamia isoja seuroja, jotka ovat ympäri Eurooppaa tunnettuja. Näitä ovat jalkapallossa muun muassa Bate Borisov ja jääkiekossa Dinamo Minsk.

Peliyhtiöt ovat suhtautuneet maan peleihin, voisiko sanoa ”nihkeäksi”, sillä he tarjoavat moniin peleihin todella pieniä kertoimia. Tämä on ymmärrettävää, sillä Vysshaya Liga ei ole ollut niin laadukas, kuin moni oletti. Tämä selittää osittain sen miksi yllätyksiä tulee.

Osa yllätyksistä johtuu siitä, että maan isot seurat Bate Borisov, Dinamo Minsk ja Dinamo Brest ovat aloittaneet kauden kompuroiden. Dinamo Minsk ja Bate Borisov vetivät alkukauden täysin vihkoon. Yllätyksiä selittää myös se, että pelaajat ovat keskenkuntoisia, eikä maassa ole laadukkaita hyökkääjiä.

Vysshaya Ligassa on nyt pelattu 21 ottelua. Keräsimme näiden perusteella lukijoillemme seitsemän faktaa, jotka heidän on hyvä tietää. Nämä asiat kannattaa pitää mielessä, koska ne vaikuttavat aika paljon siihen, miten tätä sarjaa ja sen pelejä kannattaa pelata.

Seitsemän tilastopohjaista faktaa 21 ottelun jälkeen

1. Unohda isot kertoimet
Vysshaya Ligassa ei kannata hakea samalla tavalla isoja kertoimia, kuin esimerkiksi Liigassa, koska sarja ei ole niin ammattimainen/laadukas. Tämä selittää osittain sen, miksi Valko-Venäjän pääsarjassa nähdään kokoajan yllätyksiä.

2. Pienten marginaalien pelejä paljon
Vysshaya Ligassa on pelattu nyt 21 ottelua. Näistä peleistä 15 on ollut alle 2,5 maalin otteluita. Peliyhtiöt ovat jo hyvän aikaa sitten huomanneet, ettei tässä sarjassa ei tehdä paljon maaleja. Tämä näkyy jatkuvalla syötöllä peliyhtiöiden kertoimissa.

3. Tasureita ei pelata
Tasapelit ovat olleet Vysshaya Ligassa alkukaudesta kortilla, sillä 21 ensimmäisestä ottelusta ainoastaan kaksi peliä on päättynyt pistejakoon.

4. Pelaa maltilla varmoja kohteita
Koska Vysshaya Ligan taso ei nouse kovinkaan korkealle ja pelaajat ovat keskenkuntoisia, niin yllätyksiä tulee kokoajan. Olemme jo sanoneet muutaman kerran, että tässä sarjassa pelaa ainakin kaksi joukkuetta liian paljon. Nyt voimme nostaa tuon määrän neljään. Myös valmentajilla on tekemistä, sillä osalla joukkueista ei tunnu olevan mitään taktiikkaa peleissä.

5. Hyvät hyökkääjät puuttuvat
Vysshaya Ligassa on tehty todella vähän maaleja. Kerroimme jo, että 21 ottelusta 15 on ollut alle 2,5 maalin pelejä. Tämä selittyy osittain sillä, että Valko-Venäjällä ei ole laadukkaita hyökkääjiä. Tämä näkyy myös lopputuloksissa, sillä yleisin tulos maan pääsarjassa on 1-0 tai 0-1 (Joka kolmas peli on päättynyt näihin lukemiin).

6. Kortteja nousee (4+8+6+9+5+8+6+5+6+6+4+9+7+4+2+5+5+8+5+2+3)
Ensimmäisen kierroksen kahdeksassa ottelussa nostettiin 51 korttia (6,3 ottelua kohti). Sittemmin määrä on hieman pudonnut, sillä toisen kierroksen kahdeksassa ottelussa nostettiin enää 43 korttia (5,3 ottelua kohti), ja kolmannen kierroksen viidessä ensimmäisessä ottelussa kortteja on noussut 23 kappaletta (4,6 ottelua kohti). Näissä 21 ottelussa on nähty ainoastaan kuusi alle 4,5 kortin peliä.

7. Molemmat eivät tee maaleja
Vaikka me olemme tottuneet siihen, että isoissa sarjoissa molemmat joukkueet tekevät paljon maaleja, niin tässä sarjassa niin ei tapahdu, sillä 21 ensimmäisessä ottelussa toinen osapuoli on jäänyt maaleitta 14 kertaa! Se miksi isoissa sarjoissa molemmat joukkueet tekevät maaleja, johtuu pelaajien taitotasosta, joka on korkeampi, kuin tässä sarjassa.

Veikkausliiga vs. Vysshaya Liga

Veikkausliigassa pelattiin 21 pelin aikana yksitoista alle 2,5 maalin peliä.
Valko-Venäjällä vastaava lukema oli 15, noin 75% peleistä!

Veikkausliigassa molemmat joukkueet tekivät maalin 21 pelin aikana 11 kertaa.
Valko-Venäjällä vastaava lukema on seitsemän, eli 25%.

Veikkausliigassa yleisimmät tulokset 21 pelin jälkeen olivat 2-1 tai 1-2.
Valko-Venäjän pääsarjassa yleisin tulos oli 1-0 tai 0-1. Tämä tulos on ollut joka kolmannessa pelissä!

Veikkausliigassa nostettiin 21 ensimmäisen pelin aikana kolme punaista korttia.
Valko-Venäjällä nostettiin samaan aikaan neljä punaista korttia.

Veikkausliigassa jaettiin 21 ottelun aikana keskimäärin 3-6 korttia per peli (18/21).
Valko-Venäjällä 21 ottelussa nostettiin keskimäärin 5-9 korttia per peli (14/21).

Veikkausliigassa pelattiin 21 ottelun aina neljä tasapeliä.
Valko-Venäjän pääsarjassa 21 ottelun aikana on nähty ainoastaan kaksi tasapeliä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuorein veikkausvinkkimme

Bundesliiga: Freiburg – Borussia Mönchengladbach kello 21.30 pe 5.6.2020

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset