Eurooppa-liiga: FC Kööpenhamina – Malmö FF kello 22.00 to 12.12.2019

Eurooppa-liigan alkulohkon päätöskierros saatetaan torstaina päätökseen. Skandinaavialaisittain kierroksen mielenkiintoisin peli nähdään Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa, jossa toisistaan mittaa ottavat Juutinrauman metroderbyssä FC Kööpenhamina ja Malmö. Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista vääntöä, mikä on helppo ymmärtää, sillä lähtökohdat ottelulle ovat hyvin tasaiset.

Kööpenhaminan ja Malmön Metropolialue

Ennen kuin mennään itse vinkkiin, niin kerrotaan hieman tämän pelin taustoista. Ensinnäkään moni ei nimittäisi tätä peliä derbyksi, koska kyseessä on tanskalainen ja ruotsalainen joukkue. Derbyksi voidaan kuitenkin laskea peli, jossa joukkueet tulevat samalta alueelta.
Maantieteellisen määritelmän mukaan Juutinrauma käsittää Tanskan Sjællandin ja Ruotsin Skånen välisen vesialueen, jonka ympäristöön nämä molemmat kaupungit kuuluvat. Juutinrauman yli on rakennettu noin kahdeksan kilometriä pitkä Juutinrauman silta. Tämä silta on tullut tutuksi televisiossa näytettävästä Silta-rikossarjasta. Sillan ylemmällä kannella kulkee nelikaistainen moottoritie ja alemmalla kaksiraiteinen rautatie.

Juutinrauman läntisellä puolella sijaitseva Kööpenhamina on perustettu 1000-luvulla, mutta kaupungista on kirjoituksia myös tätä edeltävältä ajalta. Itse Kööpenhamina on Tanskan suurin kaupunki, ja toiseksi suurin kaupunki Pohjoismaissa Tukholman jälkeen. Kööpenhaminan metropolialueella asuu noin kaksi miljoonaa ihmistä, joista itse kaupungissa noin 600 000 ihmistä.

Historian saatossa Kööpenhaminalla on ollut tärkeä merkitys monessakin eri asiassa. Nykyään kaupunki tunnetaan kenties parhaiten Juutinrauman sillasta, Christianin vapaakaupungista sekä vahvasta pyöräilykulttuurista. Kööpenhamina on myös arvioitu erilaisissa tutkimuksissa yhdeksi maailman elinkelpoisimmista kaupungeista. Lisäksi se on toistuvasti valittu maailman parhaaksi pyöräilykaupungiksi.

Juutinrauman salmen itäisellä puolella on vuonna 1353 perustettu Malmö. Kaupungista on mainintaa jo 1100-luvulta, mutta tuolloin se kuului vielä osana Tanskaan. Vuosien saatossa Malmöstä on kasvanut Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki Tukholman ja Göteborgin jälkeen. Kaupungissa asuu noin 330 000 asukasta, mutta Suur-Malmön alueella asustaa noin 720 00 asukasta. Tämä tekee Malmön ja Kööpenhaminan muodostamasta suurmetropolin alueesta pohjoismaiden tiheimmin asutetun alueen 3,2 miljoonalla asukkaalla.

Malmöllä on ollut tärkeä merkitys Ruotsin historiassa. Se on ollut muun muassa Pohjoismaiden ensimmäisiä teollisia kaupunkeja. Viimevuosina Malmö on kuitenkin tullut tunnetuksi rikollisuudestaan ja paljon puhutuista no-go-zone alueistaan. Kaupungin ongelmat ovat sen verran isoja, että myös Kööpenhaminassa on jouduttu reagoimaan asiaan, etteivät ongelmat leviä sinne samoissa mitoissa.

Joukkueiden historiat

FC Kööpenhamina sai alkunsa vuonna 1992, kun Boldklubben 1903 ja Kjøbenhavns Boldklub yhdistyivät. FCK pelaa kotiottelunsa 42 000 katsojaa vetävällä Telia Parkenilla. Se on voittanut historiansa aikana muun muassa 13 Tanskan mestaruutta ja kaksi kertaa edesmenneen Royal Leaguen. Kaudella 2010-11 siitä tuli ensimmäinen tanskalaisseura, joka on edennyt Mestarien liigan pudotuspeleihin. Osittain tästä johtuen FC Kööpenhaminalla on viime vuosina ollut Pohjoismaiden suurin yleisökeskiarvo jalkapallossa.

Malmö Fotboll Förening, eli Malmö FF tai MFF on vuonna 1910 perustettu ruotsalainen jalkapalloseura, joka pelaa kotiottelunsa 24 000 katsojaa vetävällä Swedbank Stadionilla. Se on voittanut historiansa aikana muun muassa 20 Ruotsin mestaruutta. Näillä mestaruuksilla se on Ruotsin menestynein seura. Malmön historiasta löytyy myös toinenkin mielenkiintoinen asia kerrottavaksi, sillä ainoa ruotsalainen seura, joka on pelannut Euroopan Cupin (Mestarien liiga) loppuottelussa (1979). Lisäksi se on Zlatan Ibrahimovicin kasvattajaseura.

Aikaisemmat kohtaamiset

FC Kööpenhamina ja Malmö ovat kohdanneet toisensa historian saatossa neljästi. Näistä kaksi ensimmäistä vääntöä nähtiin Royal Leaguessa kaudella 2004-05. Tuolloin Malmö voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen 1-0, mutta toisessa osaottelussa FC Kööpenhamina oli kotikentällään parempi 2-1 lukemin.

Joukkueiden kolmas kohtaaminen oli helmikuussa 2016 pelattu ystävyysottelu. Tuossa ottelussa FC Kööpenhamina oli 1-0 lukemin parempi. Kaksikon neljäs ja tuorein vääntö on perua lokakuulta. Tuolloin kaksikko mittasi paremmuuttaan Malmössä. Tuossa ottelussa pisteet menivät 1-1 tuloksella jakoon. Tuo neljäs kohtaaminen oli historiallinen, sillä koskaan aikaisemmin Mestarien- tai Eurooppa-liigan ottelussa joukkueet eivät ole olleet näin läheltä toisiaan.

Olethan jo lunastanut bonukset näiltä sivuilta

nordicbet

Arvostelu

NordicBetNetin suurin valikoima suomalaisia ja pohjoismaisia pelikohteita.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
mrgreen

Arvostelu

Mr. Green
Rahapelialan gaaloissa palkintoja rohmunnut MrGreen laajensi vuonna 2017 vedonlyöntiin. Veikkauspuolella tarjolla nyt harvinaisen mehukas bonus.
Bonus: 100€ ilmaisveto

Pelaa »
unibet

Arvostelu

UnibetLukemattomia kertoja palkittu vedonlyöntisivusto. Myös Kertoimet.com:n suosikki.
Bonus: 100€

Pelaa »
comeon

Arvostelu

Come OnNetin uusin vetosivu on aloittanut ryminällä: huippulaatua alusta asti.
Bonus: 300€

Pelaa »
spinsports

Arvostelu

SpinsportsHyvät kertoimet sekä peräti 200€ arvosta ilmaisvetoja tervetuloalahjaksi.
Bonus: 200€

Pelaa »

Lähtökohdat

FC Kööpenhamina on pelannut suhteellisen hyvän alkukauden. Joukkue komeilee Tanskan pääsarjassa toisena ja johtaa Eurooppa-liigassa B-lohkoa yhdeksällä pisteellä (2-3-0). Tanskalaisseuran isoin vahvuus kuluvalla kaudella on löytynyt hyökkäyksestä. Vastaavasti sillä on ollut pieniä ongelmia puolustuspelinsä kanssa, kun Stale Solbakkenin miehistön pakka ei tahdo millään pysyä koossa koko 90. minuuttia.

Myös Malmöllä on suhteellisen hyvä kausi alla. Joukkue sijoittui Ruotsin pääsarjassa toiseksi. Eurooppa-liigan alkulohkossa ruotsalaisseura on toisena kahdeksalla pisteellä (2-2-1). Malmön vahvuudet ja heikkoukset ovat olleet hyvin pitkälle samat kuin FC Kööpenhaminalla. Uwe Roslerin suojatit pystyvät kyllä tekemään maaleja, mutta tiukassa paikassa oma pää ei tahdo kestää.

Ennen kuin mennään eteenpäin, niin kerrotaan vielä, että B-lohkossa kolmantena olevalla Dynamo Kiovalla on koossa kuusi pistettä. Mikäli Dynamo voittaa samaan aikaan kotonaan Luganon, pitää Malmön voittaa tämä peli tai ruotsalaisseuran europelit ovat paketissa tämän kauden osalta. FC Kööpenhaminalle riittää puolestaan jatkopaikan varmistamiseen tasapeli, mutta tappiolla sen europelit ovat todennäköisesti paketissa.

Ennakoidut kokoonpanot

FC Kööpenhamina joutuu lähtemään otteluun ennakkotietojen mukaan ilman Nicolai Boilesenia, Jonas Windia ja Zecaa. Malmöltä puolestaan puuttuu ottelusta Fouad Barcirou.

FC Kööpenhamina (4-4-2):
Johansson – Bengtsson, Papagiannopoulos, Nelsson, Varela – Fischer, Thomsen, Stage, Jensen – Santos, Sotiriou.

Malmö (3-5-2):
Dahlin – Safari, Bengtsson, Nielsen – Larsson, Traustason, Innocent, Lewicki, Rieks – Berget, Rosenberg.

Pienten marginaalien peli

Ottelun lähtökohdat ovat äärimmäisen mielenkiintoiset jo lähtökohtien vuoksi. Oman mausteen tälle pelille antaa paikallisottelun tuntuma. Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista peliä. Tähän näkemykseen on helppo yhtyä, sillä molemmilla joukkueilla on omat hyvät ja huonot puolensa, miksi heidän puolesta kannattaisi lyödä vetoa.

FC Kööpenhaminan voittoa puoltaa historia, hyvä hyökkäys ja kotietu. Tanskalaisseuran voittoa puoltaa myös se, että se on hävinnyt edellisen kerran varsinaisella peliajalla kotiottelunsa toukokuun lopussa. 17 viimeisestä kotipelistä FCK on menettänyt ainoastaan kolmesti pisteitä. Kotijoukkueen osakkeita nostaa myös se, että Tanskan pääsarjaa pelataan parhaillaan, kun taas Ruotsin pääsarja loppui marraskuussa.

Malmön voittoa puolestaan puoltaa hyvä hyökkäys, lähtökohdat sekä FC Kööpenhaminan puolustusongelmat. Vierasjoukkueen voittoa puoltaa myös se, ettei FC Kööpenhamina saa tähän peliin parasta hyökkääjää kentälle (Dame N’Doye). Koska ottelun lähtökohdat ovat sen verran tasaiset, niin tägätään me täällä Kertoimet.comissa lapulle molempien joukkueiden maali, johon Nordicbet tarjoaa 1,97-kertoimen.

Lyö molempien joukkueiden osuman puolesta vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *