eSports betting – vedonlyöntiä videopelaamisesta

starcrafteSports betting, eli vedonlyönti konsolipelien pelaamisesta voi kuulostaa monesta melkoisen oudolta. Se on kuitenkin tätä päivää ja parhaimmillaan totista sellaista. Mitä eSports sitten on? Suomennettuna kyse on elektronisesta urheilusta, jota harrastetaan joukkueittain ja yksilöittäin konsolilaitteella tai tietokoneella.

Suosituimpia pelejä ovat FPS, RTS ja MOBA pelit. Jos nämä lyhenteet eivät sanoneet sinulle mitään, ei hätää, sillä niillä on järkevämmätkin selitteet. FPS on first person shooter eli ensimmäisen persoonan ammuntapelejä, RTS on puolestaan real-time strategy –peliä ja MOBA on Multiplayer Online Battle Arena –pelejä. Mutta näiden lisäksi on siis olemassa paljon muitakin pelilajeja. Sinänsä tämä ei ole mitään uutta, mutta se, että näistä peleistä voi päästä lyömään vetoa, on varsinainen nouseva trendi. Tällä hetkellä suurin osa vedonlyöntitoimistoista tarjoavat listoillaan esportsia.

eSportsista voi lyödä vetoa ainakin näillä sivuilla

unibet

Arvostelu

UnibetSuomalaisille suunnattu, netin tasokkain vedonlyöntisivu, josta löytyy kaikki merkittävät konsolipeliturnaukset.
Bonus: 100€

Pelaa »
bet365

Arvostelu

Bet365Runsasvalikoima e-Sportia, sivusto ei ole suomenkielinen mutta voitot ovat verovapaita.
Bonus:

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetSuomalaisille suunnattu, netin yksi tasokkaimmista vedonlyöntisivuista, josta löytyy paljon eSportsia ja kampanjoita.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
888

Arvostelu

888Tripla Kasi eli 888 tarjoaa uusille pelaajille 100€ edestä bonusrahaa ja muita vaihtuvia tarjouksia kaikille.
Bonus: 100€

Pelaa »
rizk

Arvostelu

RizkNo Bullshit! Paljon loistavia kertoimia CS:GO otteluihin!
Bonus: 100€

Pelaa »

eSports veikkaus – mitä ja missä?

Erittäin suosittuja eSports pelejä joista voi lyödä vetoa ovat pelit kuten League of Legends, Dota 2 ja Starcraft 3.Kaiken järjen mukaan tämä vetomuoto on rantautumassa myös useammalle muulle vedonlyöntiyhtiölle, mutta tällä hetkellä kuitenkin Unibet on se ykköspaikka ja eSports vedonlyöjälle ja edelläkävijä, jossa kannattaa käydä kokeilemassa mitä vetokohteita löytyy. Kilpailu kuitenkin kiristyy koko ajan ja nyt lähestulkoon jokainen vedonlyöntisivusto tarjoaa jo vedonlyöntikohteita eSportsin parissa. Unibetin lisäksi kaikki suuret vedonlyöntisivustot kuten NordicBet, Betsafe, Mr Green ja niin edelleen tarjoavat päivittäisiä vetokohteita e-urheiluun. Ensimmäisellä mainitulla NordicBetillä on ollut tarjolla jopa erilaisia vaihtuvia kampanjoita eSports vedonlyönnin parissa
lol
eSports peleistä vedonlyönti on verrattavissa ihan perinteiseen vedonlyöntiin. Kohteita löytyy paljon erilaisia ja löydät vedonlyöntisivustoilta kaikki tulevat turnauspelit. Vedonlyönti tapahtuu ihan kuten muulloinkin, ja kertoimet ovat pienempiä niillä jotka ovat peleissä suosikkeja… ainakin kertoimien laskijoiden mielestä. Pelimaailmaa hyvin tunteva voikin bongata hyviä ylikertoimia, sillä kerrointen asettelu ei ole helppoa vetofirmoillekkaan .

Tapahtumia on ympäri vuoden ja kuuluisimpia tapahtumia ja järjestäjiä ovat The Cyberathlete Professional League (The CPL) (Dallas, TX, USA), Electronic Sports World Cup (ESWC) (Pariisi, Ranska)

World Cyber Games (WCG) (eSports olympialaiset), World Series of Video Games (WSVG), NGL One, Intel Extreme Masters (IEM), Championship Gaming Series, Major League Gaming (MLG), Global StarCraft League (GSL), Electronic Sports League (ESL), DreamHack, The International, Starladder, IEM Katowice, ESL, League of Legends Championship Series (LCS), Peliliiga ja Assembly.

Eikä pelit välttämättä rajoitu näihin peleihin, sillä hyvällä tuurilla vedonlyöntiyhtiö voi lisätä listoilleen jonkun muun pelin ja pelitapahtuman pelit. Miltä tuntuisi vaikkapa lyödä vetoa omasta puolesta  NHL 20 –pelin vain oikeita pelaajia käsittävän pelisarjan voitosta? Tai vaikkapa yksittäisistä otteluista? Näitä vetoja on varmasti jossain muodossa ollut jo iät ja ajat, mutta nyt niillä tehdään businesta ja ne on otettu vedonlyöntipiireihin avosylin.counter-strike

Vetokohteita on lähes päivittäin, kiitos aktiivisen pelaajiston. Jää nähtäväksi mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta olisihan se tosi hienoa että sen oikean todellisuuden rinnalle voitaisiin perustaa se virtuaalinen todellisuus, jossa vaikkapa saman maan pelaajat taistelisivat FIFA –fudispelin MM-kisoissa tai vaikkapa kaahaisivat Formula 1 pelin oikean kisasarjan läpi oikeilla kisapituuksilla, ja tästä pääsisi vielä lyömään vetoa, ihan niin kuin nytkin! Unibet on tasokkain vedonlyöntisivu videopeliveikkaukseen, josta löytyy kaikki merkittävät konsolipeliturnaukset.

eSports livevedonlyönti

Miten sitten seurata livenä eSportsia ja maksimoida vedonlyönnin jännitys erityisesti livevetojen parissa? Jo edellä esitetyillä Telialla ja Elisalla on omat lähetyskanavat otteluilleen ja onpa osa Telia eSports seriesin otteluista tullut jopa mtv.fi sivuilta. Helpoin tapa katso eSports otteluita on kuitenkin ottaa, heti betsien asettamisen jälkeen, suunnaksi twitch.tv verkkosivusto. Sivustolla voi seurata streamina lähes tulkoon jokaisen pienen ja suuren ottelun. Mikäli itse pelien seuraaminen ei kuitenkaan sovi aikatauluusi niin esimerkiksi osoitteesta hltv.org on helppo tarkastaa CS:GO otteluiden tuloksia, tilastotietoja ja vedonlyöntikertoimia.

NordicBetillä on marraskuussa 2019 tarjolla erityinen kampanja eSports-livevedonlyöntiin! Osallistumalla NordicBetin kampanjaan voit lunastaa itsellesi viikoittain 5€ arvoisia ilmaisia livevetoja eSports-otteluihin. Nyt jos koskaan kannattaa ehdottomasti tutustua betsaamiseen e-urheilun parissa. Voit lyödä omat riskittömät livevetosi, vaikka ENCE:n seuraavaan matsiin!

eSport-ei mitään nappikauppaa

Vedonlyönnissä eSports ei ainakaan toistaiseksi ole ottanut kuningaslajin roolia, mutta sen perusteella ei voi puhua mitään lajin suosiosta tai kisoissa jaettavista palkintorahoista. Vuoden 2016 The International –turnauksen ykkösjoukkueelle jaettiin palkintorahaa n. 8,1 miljoonaa euroa. Kiinalainen Wings Gaming nappasi siis hurjan potin Dota 2 pelin maailmanmestaruuskisoissa. Yhteensä turnauksen palkintopotti oli arvoltaan melkein 20 miljoonaa euroa. Seattlessa järjestetyissä kisoissa oli joukkueita myös Euroopasta, mutta paras eurooppalainen joukkue, Team Liquid sijoittui sijalle 7.

Lajin paikka on monessa paikassa vielä hakusessa ja esimerkiksi Australiassa eSports-vedonlyönti on maan eteläisessä territoriossa kiellettyä. Suomessa on otettu hieman eri linja ja Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto tarjoaa jopa eSport-linjan, joka tarjoaa eSports urheilijoille mahdollisuuden kehittää itseään täyspäiväisesti, samoin kuin perinteisillä urheilijoilla on tähän mahdollisuus urheilulukioissa ja muissa vastaavissa opinahjoissa.

eSport Suomessa

eSportsin suosio on kasvanut Suomessa hurjasti viime aikoina. Suomalaiset pelaajat ovat niittäneet mainetta ympärimaailman olipa jopa eSports-pelaaja Topias Taavitsainen viime vuonna ehdolla vuoden läpimurto kategoriassa Suomen Urheilugaalassa. E-urheilu ei missään nimessä ole enää mikään marginaalilaji tai pienen sisäpiirin juttu. Myös suomalaiset operaattorit sekä ”perinteiset” urheiluseurat ovat lähteneet raivokkaasti mukaan e-urheilun maailmaan. Esimerkiksi teleoperaattori jättiläiset Elisa ja Telia ovat järjestäneet omia eSports turnauksia ja sarjoja, joissa on ollut jaossa voittajille kymmenien tuhansien arvoisia voittopotteja. Yksi molempien operaattoreiden järjestämissä skaboissa mainetta ja kunniaa niittänyt e-urheilujoukkue on ollut Helsinki Reds. Reds ei ole täysin tyhjästä nyhjäystä joukkue vaan se kuuluu Helsingin IFK:n alaiseen joukkueperheeseen. Tämä osoittaa hyvin sen, miten e-urheilu on alettu mieltämään osana jokapäiväistä urheilukenttää ja vedonlyöntiviihdettä.

ENCE – Suomen eSport jättiläinen

Julkisuudessa ehkä eniten esillä ollut eSports-joukkue tai omien sanojensa mukaan e-urheiluorganisaation on ENCE. Kaikki organisaation pelaajat ovat suomalaisia ja ENCE:llä on aktiiviset joukkueet usean eri pelin kuten CS:GO:n, StarcCraft 2:n ja Battlegroundsin parissa. ENCE on kerännyt organisaationa jo vajaan miljoonan dollarin edestä palkintorahoja. ENCE:n pelaajat osallistuvat ympäri vuoden isoihin eSports-turnauksiin. Jos sinä haluat lyödä vetoa nimenoman kotimaisen eSport-jengin puolesta niin muun muassa peliyhtiö NordicBet tarjoaa hyviä vedonlyöntikohteita e-urheiluun.

Assembly

Yksi kotimaisen eSport scenen tärkeimmistä tapahtumista on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä Assembly tapahtuma Messukeskuksessa. Talven Assembly järjestetään perinteisesti helmikuussa ja vuoden 2020 Assembly tullaan järjestämään jälleen paukkupakkasten keskellä. Assembly Summer 2019 järjestettiin 1.-4.8.2019 ja todennäköisesti tämä jo monivuotiset perinteet omaava tapahtuma tullaan järjestämään samoihin aikoihin myös vuonna 2020.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *