Valioliiga: Chelsea – Norwich kello 22.15 ti 14.7.2020

Valioliigassa nähdään tiistaina yhden ottelun kierros. Kierroksen ainoassa ottelussa toisistaan mittaa ottavat Mestarien liigaan hamuava Chelsea ja kunniastaan pelaava Norwich City. Peliyhtiöt ovat nostaneet kotijoukkueen otteluun selväksi ennakkosuosikiksi ja syystä, sillä Kanarialinnut liitävät parhaillaan kahdeksan pelin tappioputkessa. Edellisen voiton Norwich on ottanut maaliskuun alussa pilkkukisan jälkeen.

Aikaisemmat kohtaamiset

Chelsea ja Norwich ovat kohdanneet toisensa historian saatossa 50 kertaa. Näistä peleistä Chelsea on voittanut 21 ottelua, 15 kertaa pisteet ovat menneet jakoon ja 14 kertaa kentältä on poistunut voittajana illan vierailija Norwich. Kaksikon tuorein kohtaaminen nähtiin elokuun lopussa. Tuolloin Chelsea kaatoi Norwichin vieraissa 2-3 lukemin.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että Chelsea on saanut kaksikon 16. edellisestä kohtaamisesta joka kertaa vähintään pisteen (11-5-0). Norwich on puolestaan voittanut näiden joukkueiden kohtaamisen edellisen kerran joulukuussa 1994. Tuolloin se kaatoi Chelsean Ashley Wardin (2) ja Jamie Curetonin maaleilla 3-0.

Toinen mainitsemisen arvoinen asia liittyy niinikään lopputulokseen, sillä kaksikon kahdeksassa edellisessä kohtaamisessa on nähty ainoastaan yksi kotivoitto. Tämä tuli marraskuussa 2015 Stamford Bridgellä, kun Chelsea kaatoi Norwichin Diego Costan osumalla 1-0.

Joukkueiden elokuisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan yllä olevalta videolta.

Lähtökohdat

Chelsea lähtee otteluun tappio alla ja sarjataulukon kolmannelta sijalta. Frank Lampardin suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 35 ottelua, joista joukkueelle on kirjattu 18 voittoa, kuusi tasapeliä ja 11 tappiota. Chelsean vahvuudet ovat löytyneet vieraspeleistä ja maalinteosta, kun taas ongelmia sillä on ollut kotipeleissä ja puolustuspelin kanssa.

Norwich lähtee otteluun puolestaan kaikki pelit yhteenlaskettuna kahdeksan pelin tappioputkessa ja sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Daniel Farken miehistö on pelannut Valioliigassa kuluvalla kaudella 35 ottelua. Näistä peleistä sarjanousijalle on kirjattu viisi voittoa, kuusi tasapeliä ja 24 tappiota. Mainitsemisen arvoista on myös se, että Norwich on tehnyt Valioliigassa ainoastaan yhden maalin seitsemään edelliseen peliin.

Chelsean otteluennakon pääset katsomaan yllä olevalta videolta.

Ennakoidut kokoonpanot

Chelsea joutuu lähtemään otteluun ennakkotietojen mukaan ilman Fikayo Tomoria, Billy Gilmouria ja N’Golo Kantéa. Norwichilta puolestaan puuttuu ennakkotietojen mukaan Sam Byram, Grant Hanley, Christoph Zimmermann ja Moritz Leitner.

Chelsea (4-3-3):
Arrizabalaga – Alonso, Zouma, Rudiger, Azpilicueta – Kovacic, Jorginho, Barkley – Mudson-Odoi, Giroud, Willian.

Norwich (4-2-3-1):
Krul – Aarons, Klose, Godfrey, Lewis – Tettey, McLean – Cantwell, Stiepermann, Hernandez – Pukki.

Chelsea ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet Chelsean otteluun massiviseksi ennakkosuosikiksi, mikä näkyy myös joukkueille tarjotuista kertoimista. Chelsean ennakkosuosikin asema on myös perusteltua, sillä Norwich ei ole viime vuosina vienyt näiden joukkueiden kohtaamisia nimiinsä.

Koska Chelsean suorasta voitosta saa niin pienen kertoimen, niin unohdetaan me se täällä Kertoimet.comissa ja tägään lapulle alle 3,5 maalin peli, johon 888 peliyhtiö tarjoaa 1,83-kertoimen. Tätä me perustelemme sillä, että vierasjoukkue ei tule tässä pelissä tekemään kovinkaan montaa maalia ja kun Chelsea on tehnyt pari maalia, nostaa se jalan kaasulta. Toinen hyvä vaihtoehto voisi olla Oliver Giroudin osuma, johon 888 peliyhtiö tarjoaa 1,78-kerrointa.

Siirry tästä 888:lle »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *