Bundesliiga: Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen kello 16.30 la 23.5.2020

Bundesliigan pelit jatkuvat lauantaina viiden ottelun voimin. Kierroksen kärkikamppailu on tämä Borussia Mönchengladbachin ja Bayern Leverkusenin välinen kohtaaminen. Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista vääntöä, mikä on ymmärrettävää, sillä lähtökohdat ovat täysin ympäripyöreät. Ottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä UnibetTV:n kautta.

Aikaisemmat kohtaamiset

Borussia Mönchengladbach ja Bayer Leverkusen ovat kohdanneet toisensa historian saatossa 97 kertaa. Näistä peleistä Mönchengladbach on voittanut 28 ottelua, 33 kertaa pisteet ovat menneet jakoon ja 36 kertaa kentältä on poistunut voittajan Bayer Leverkusen. Joukkueiden tuorein kohtaaminen on perua viime marraskuulta. Tuolloin Mönchengladbach haki BayAreenalta 1-2 vierasvoiton.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa useampi asia pistää silmään, joten listataan ne allekkain.

1. Mönchengladbach on voittanut kaksikon kaksi edellistä kohtaamista.
2. Vierasjoukkueena pelannut osapuoli on voittanut kaksikon kolme edellistä kohtaamista.
3. Leverkusen on voittanut näiden joukkueiden kohtaamisen edellisen kerran lokakuussa 2018.
4. Leverkusen on tehnyt joukkueiden kolmessa edellisessä pelissä ainoastaan yhden maalin.
5. Kotijoukkueena pelannut osapuoli on tehnyt joukkueiden kolmessa edellisessä pelissä yhden maalin.
6. Molemmat joukkueet ovat onnistuneet joukkueiden kuudessa edellisessä pelissä maalinteossa ainoastaan kerran. Tämä harvinaisuus nähtiin tuossa viime marraskuun pelissä.

Leverkusenin otteluennakon pääset katsoman alla alevalta videolta.

Lähtökohdat

Borussia Mönchengladbach lähtee otteluun kahden pelin orastavassa voittoputkessa ja sarjataulukon kolmannelta sijalta. Marco Rosen suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 26 ottelua, joista joukkueelle on kirjattu 16 voittoa, neljä tasapeliä ja kuusi tappiota. Mönchengladbachin vahvuudet kuluvalla kaudella ovat löytyneet puolustuspelistä, jossa joukkue on päästänyt Bundesliigassa kolmanneksi vähiten maaleja illan vierailijan kanssa. Ennen kuin mennään eteenpäin, niin kerrotaan vielä sellainenkin fakta, että Mönchengladbach aloitti kauden hyvin, mutta viimeisen 15 ottelun kuntopuntarissa se on vasta viidenneksi kovin joukkue Bundesliigassa.

Bayer Leverkusen lähtee otteluun puolestaan sarjataulukon viidenneltä sijalta ja 11 ottelun pisteputkessa (10-1-0), kun kaikki pelit lasketaan mukaan. Peter Boszin suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 26 ottelua, joista joukkueelle on kirjattu 15 voittoa, viisi tasapeliä ja kuusi tappiota. Edellisen tappion Leverkusen on kärsinyt helmikuun alussa. Tuolloin se hävisi Hoffenheimille 2-1. Ennen kuin mennään kokoonpanoihin, niin kerrotaan vielä sellainen asia, että Leverkusen aloitti kauden kompuroiden, mutta viimeisen 15 ottelun kuntopuntarissa se on sarjan kolmanneksi kovin joukkue. Leverkusen on kerännyt näissä peleissä viisi pistettä enemmän kuin Mönchengladbach.

Ennakoidut kokoonpanot

Borussia Mönchengladbachilta puuttuu ottelusta ennakkotietojen mukaan ainakin Fabian Johnson ja Denis Zakaria. Bayer Leverkusenilta sivussa puolestaan ovat ennakkotietojen mukaan ainakin Lars Bender ja Kevin Volland.

Borussia Mönchengladbach (4-2-3-1):
Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini – Neuhaus, Strobl – Hofmann, Embolo, Thuram – Plea.

Bayer Leverkusen (4-2-3-1):
Hradecky – Weiser, Tapsoba, Bender, Sinkgraven – Aranquiz, Demirbay – Wirtz, Amiri, Diaby – Havertz.

Tasainen peli tulossa

Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista vääntöä. Tämä on ymmärrettävää, sillä kamppailun lähtökohdat ovat täysin ympäripyöreät, eikä voimasuhteiden arviointia helpota myöskään se, että molemmilla on ainoastaan yksi kunnollinen peli alla viime viikolta. Historiaa katsoen tässä pelissä kannattaisi lyödä vierasjoukkueen voiton puolesta, sillä kotiedulla ole ollut niin isoa merkitystä kaksikon kohtaamisissa viime vuosina. Leverkusenin voittoa puoltaa myös se, että joukkue on pelannut jo pidempään hyvin, kun taas Mönchengladbachin kone on yskinyt.

Luotetaan me täällä Kertoimet.comissa siihen, että Leverkusen pystyy viemään tämän pelin nimiinsä, vaikka Mönchengladbach on ollut näiden joukkueiden kohtaamisissa viime vuosina hienokseltaan niskan päällä. Leverkusenin voittoa me perustelemme kunnolla sekä maalintekotaidolla, sillä Boszin suojatit ovat tehneet melkein kymmenkunta maalia enemmän kuin Mönchengladbach.

Lyö Leverkusenin voiton puolesta vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *