Bayern München vei myös UEFA Super Cupin

Bayern München kaatoi Budapestin Puskás Arénalla pelatussa UEFA Super Cupin finaalissa Sevillan jatkoajan jälkeen 2-1 lukemin. Saksalaisseuran maalit ottelussa tekivät Leon Goretzka ja Javi Martinez. Sevillan ainokaisen iski Lucas Ocampos. UEFA Super Cupin voitto on Bayern Münchenin seurahistorian toinen. Ensimmäisen se voitti vuonna 2013. Loppulukemien myötä saksalaisseura venytti pisteputkeaan jo 33 ottelun mittaiseksi. Edellisen kerran se on hävinnyt kilpailullisen pelin joulukuun 7. päivä. Tuolloin Bayern München hävisi Borussia Mönchengladbachille 2-1 -lukemin.

Ottelun ensimmäinen hyvä tilanne nähtiin kymmenen minuutin kohdalla, kun Sevillalle tuomittiin rangaistuspotku, kun David Alaba veti Ivan Rakiticin kumoon oman maalinsa edessä. Pallon taakse Lucas Ocampos, joka laukoi pelivälineen kylmän viileästi vasempaan alakulmaan.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Bayern Münchenillä oli paikka tasoittaa peli, kun Niklas Süle pääsi puskemaan Joshua Kimmichin tarjoilemaa vapaapotkua maalin edestä, mutta puolustajan yritys pysähtyi tällä kertaa sivuverkkoon.

Reilu minuutti myöhemmin Bayern München tuli taas vaarallisesti. Tällä kertaa Robert Lewandowski pelasi paikan maalin eteen Thomas Müllerille, mutta keskikenttäpelaaja ei saanut ohjattua puolalaishyökkääjän syöttöä puolityhjään maaliin.

Puolentunnin kohdalla Lewandowskilla oli paikka tasoittaa peli, kun hyökkääjä pääsi yksin läpi, mutta tällä kertaa hänen ratkaisunsa oli niin luokattoman huono, ettei Sevillan maalissa pelanneella Bonolla ollut mitään ongelmia torjua sitä.

Illan toinen osuma nähtiin 33. minuutilla, kun Müller ja Lewandowski pelasivat paikan maalin eteen Leon Goretzkalle, joka laukoi pelivälineen vasempaan alakulmaan. Saksalaisseuran ilo oli kuitenkin jäädä lyhyeen, sillä heti aloituksen jälkeen Luuk de Jong pääsi yksin läpi ja iski espanjalaisseuralle toisen maalin, mutta hyökkääjän tekemä tämä osuma hylättiin paitsiona.

Viihdyttävä avauspuoliaika saa jatkoa

Toinen puoliaika noudatteli ensimmäisen viihdyttävää kaavaa, jossa tilanteita nähtiin molemmissa päissä kenttää. Sevillalla oli paikka maalintekoon heti puoliajan alussa, kun De Jong pääsi laukomaan maalin edestä, mutta Manuel Neuer torjui hyökkääjän laukauksen.

Muutama minuutti myöhemmin Bayern Münchenin kannattajat ehtivät hetken juhlia toista maalia, kun Leroy Sane ja Muller pelasivat paikan maalin etee Lewandowskille, joka vei punapaidat 2-1 johtoon hienon kuvion päätteeksi. Saksalaisseuran kannattajien epäonneksi tämä maali hylättiin paitsiona.

Tunnin kohdalla Bayern München loi taas vaarallisen hyökkäyksen. Tällä kertaa Sane ja Serge Gnabry pääsivät kokeilemaan maalin edestä Bonon ohittamista, mutta espanjalaisseura selvisi kuin ihmeen kaupalla tilanteesta ilman takaiskua.

Vartti ennen pelin loppua Gnabryllä oli taas paikka viedä Bayern München johtoon, mutta tälläkään kertaa keskikenttäpelaaja ei onnistunut maalinteossa. Aivan pelin lopussa Youssef En Nesyrille tarjottiin sankarin viittaa harteille, kun hyökkääjä pääsi yksin läpi, mutta Neuer torjui hänen laukauksensa hienosti vasemmasta alakulmasta.

Ottelun viimeinen hyvä tilanne varsinaisella peliajalla nähtiin tuomarin antamalla lisäajalla, kun Lewandowski pelasi paikan maalin eteen Müllerille, mutta keskikenttäpelaaja ei saanut käytettyä tätä paikkaa hyväksi toivomallaan tavalla. Näin varsinainen peliaika päättyi 1-1 tulokseen.

Martinez iskee ottelulle sinetin

Jatkoajan alussa Sevillalla oli kaksi paikkaa paketoida ottelu. Näistä paras paikka tarjoutui Nesyerille, joka pääsi laukomaan puolittaisen läpiajonsa päätteeksi maalin edestä, mutta tolppa ja Neuerin refleksi pelastivat saksalaisseuran tappiolta.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta 104. minuutilla, kun Bobo torjui Alaban laukauksen eteensä. Ensimmäisenä irtopalloon pääsi Javi Martinez, joka puski pelivälineen verkon perukoille. Osuman jälkeen Selvilla haki vimmalla tasoitusta, mutta maaleja ottelussa ei enää nähty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuorein veikkausvinkkimme

Karjala-turnaus, EHT Helsinki 5.-8.11.2020

Karjala-turnaus 2020 - vedonlyönti ja kertoimet kuumiin maaotteluihin Hartwall Arenalla! Katso kaikki vetokohteet ja nauti maajoukkuelätkästä!

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset