Australian Open – Australian avoin tennisturnaus

Laji: Tennis Tapahtuma: Grand Slam turnaus

Vuoden ensimmäinen tenniksen Grand Slam –turnaus on järjestetty ensimmäisen kerran 1924. Turnausta on alettu kuitenkin pelaamaan jo 1905, mutta Grand Slam –arvonimen se sai vasta 20 vuotta myöhemmin.

Australian avoimet noteerataan luonnollisesti aina isosti kaikkien tunnettujen vedonlyöntiyhtiöiden kohdevalikoimassa. Turnaus näkyy niin perinteisessä vedonlyönnissä kuin live-vedonlyöntien kohdevalikoimassa. Ja tietenkin vedonlyöntiyhtiöiden kampanjoissa, siitä esimerkkinä Unibetin tehostettu kerrointarjous tennisässä Novak Djokovicin voitolle, kerroin on 2.20! Viisinkertaisen voittajan ja hallitsevan mestarin voitosta voi lyödä vetoa tehostetulla kertoimella vielä ennen turnauksen alkua.

Unibetin kertoimien mukaan pahimpia vastustajia tämän hetken ykkösässälle ovat Andy Murray (6.50), Stanislas Wawrinka (11.00), Roger Federer (12.00) ja Rafael Nadal (15.00).

Australian Open 2016 -tennisturnaus pelataan 18.-31.1.2016.

Lyö täällä vetoa Australian avoimista

unibet

Arvostelu

UnibetHurja määrä tennistä listoilla: ottelut, erät, live-vedot ja muuta.
Bonus: 200€

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonErittäin helppokäyttöinen sivusto. Runsaasti tenniskohteita.
Bonus: 100€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

Nordic BetLaadukas norjalainen saitti, josta löydät hyviä kertoimia tennikseen.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »

Legendaarinen Australian avoimet – tennisturnaus

Turnauksella on värikäs historia ja vuodesta 1972 turnaus on pelattu Melbournessa. Tätä ennen turnaus on pelattu niin Sydneyssä, Adelaidessa, Brisbanessa ja Perthissä ja lisäksi Uuden-Seelannin puolella aivan 1900-luvun alussa. Aivan ensimmäinen turnaus pelattiin vuonna 1905, joten ikää turnauksella on jo reippaasti yli 100 vuotta.

Turnauksella on vahvat perinteet nurmikkokentällä pelaamisesta, mutta viimeisin nurmikkoturnaus Australian avoimissa pelattiin 1987, jonka jälkeen turnaus siirrettiin nykyiseen pitopaikkaansa eli Melbourne Parkiin. Vuosina 1988-2007 alustana oli Hard (Rebound Ace) ja vuonna 2008 siirryttiin Hard (Plexicushon) alustaan.

Turnaus järjestetään aina tammikuun kahtena viimeisenä viikonloppuna, joten pelaajat ja katsojat voivat kyseisen ajan kalentereistaan merkitä jo hyvissä ajoin varatuksi.

Turnaus on huima kokonaisuus niin yleisölle kuin pelaajille ja turnausta pidetään yhtenä parhaiten järjestetyistä turnauksista kautta maailman. Onhan se Grand Slam –turnaus ja yksi neljästä huipputenniksen kulmakivestä.

australian_open

Palkintorahoina jaettiin vuonna 2015 peräti 40 miljoonaa Australian dollaria, joka on n. 27 miljoonaa euroa. Miesten kaksinpelin voittaja saa haltuunsa Norman Brookes Challenge Cupin ja naisten ykkönen palkitaan Daphne Akhurst Memorial Cup nimisellä palkintopokaalilla.

Koska pelataan Australiassa kesällä, taustalla vaanii aina kova kuumuus. Otteluja onkin jouduttu keskeyttämään useaan otteeseen juuri kuumuuden takia. Kuumuutta ja toki joskus myös sadetta vastaan Australian avoimissa on kahdelle pääkentälle (Rod Laver Arena ja Hisense Arena) asennettu suljettavat katot.

Paljon veikattavaa, katso vaikka livenä!

Turnauksen aikana pelattavaa riittää todella paljon ja katsojia hemmotellaankin niin miesten kuin naisten kaksin- ja nelinpeleillä, sekanelinpeleillä ja nuorten vastaavilla peleillä. Myös näytösluonteiset kutsuturnaukset ovat tämän turnauksen arkipäivää.

Australian avoimessa tennisturnauksessa on perinteisesti ollut aina paljon katsojia. Sijainti ei ole suomalaisittain ihanteellinen edes tv-katsojalle, mutta aina turnaus vetää paikalle katsojia niin idästä kuin lännestä, pohjoisesta ja etelästä puhumattakaan. Ja mikä parasta, jos televisiokanavat eivät näytä otteluita, niin vedonlyöntifirmojen live seurannat eli livestreamit näyttävät otteluita läpi turnauksen.

Tsekkaa aikataulut vedonlyöntisivustoilta ja pääset ilmaiseksi tai vedon lyömällä nauttimaan huipputenniksestä maapallon toiselta puolelta.

Miesten voittajat

Kilpailut on jätetty järjestämättä kahden maailmansodan takia ja vuonna 1986 turnausta ei pelattu turnauksen ajankohdan siirron takia.

Viimeisen 30 vuoden aikana miesten voittajaluettelossa ja finaalin hävinneiden joukossa on tuttuja nimiä kaikille tenniksen ystäville: Mats Wilander, Stefan Edberg, Ivan Lendl, Boris Becker, Jim Courier, Andre Agassi, Pete Sampras, Roger Federer, Rafael Nadal ja Novak Djokovic, joka on voittanut nyt turnauksen peräti viisi kertaa (2008, 2011, 2012, 2013 ja 2015). Djokovic on vahva voittajasuosikki myös vuoden 2016

Naisten voittajat

Naisten puolelta samaiselta listalta löytyvät nimet kuten Chris Evert, Martina Navratilova, Monica Seles, Steffi Graf, Mary Pierce, Martina Hingis, Lindsay Davenport, Maria Sharapova, Viktoria Azarenka ja Serena Williams joka on voittanut turnauksen yhteensä kuusi kertaa (2003, 2005, 2007, 2009, 2010 ja 2015).

Lyö vetoa Australian avoimista Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *