Australian avoin tennisturnaus 20.1.-2.2.2020

Vuoden ensimmäinen tenniksen Grand Slam –turnaus on järjestetty ensimmäisen kerran 1924. Turnausta on alettu kuitenkin pelaamaan jo 1905, mutta Grand Slam –arvonimen se sai vasta 20 vuotta myöhemmin. Tennisturnaus tarjoaa todella mainiot olosuhteet vedonlyöntiin, kertoimet ja betsikohteet löydät jo ennen turnausta ja vetoa voit lyödä aina finaalin viime hetkiin saakka livevedossa!

Australian avoimet noteerataan luonnollisesti aina isosti kaikkien tunnettujen vedonlyöntiyhtiöiden kohdevalikoimassa. Turnaus näkyy niin perinteisessä vedonlyönnissä kuin live-vedonlyöntien kohdevalikoimassa. Ja tietenkin vedonlyöntiyhtiöiden kampanjoissa, monet vedonlyöntisivustot tarjoavat tehostetut kertoimet tiettyjen pelaajien voitosta. Kuka on sinun suosikkisi voittamaan Australian Avoimen tennisturnauksen vuosimallia 2020? Miesten ja naisten puolella löytyy erinomaisia ehdokkaita!

Nordicbetin alustavien mestaruuskertoimien mukaan ykkösehdokas on hallitseva mestari Novak Djokovic 2.55, kakkosena tulee viime kauden finalisti Rafael Nadal 4.50. Näitä kahta onkin sitten hieman pahempi haastaa, mutta Roger Federer 10.00 ja Daniil Medvedev 10.00 on kertoimien osalta ykköshaastajat. Oma sanansa on sanottava varmasti alle 20.00 kertoimet omaavilla Stefanos Tsitsipas (12.00), Dominic Thiem (15.00) ja Alexander Zverev (17.00) kolmikolla.

Australian Open 2020 -tennisturnaus pelataan 20.1.-2.2.2020

Toistuuko viime kauden finaali?

Lyö täällä vetoa Australian avoimista

unibet

Arvostelu

UnibetHurja määrä tennistä listoilla: ottelut, erät, live-vedot ja muuta.
Bonus: 100€

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonErittäin helppokäyttöinen sivusto. Runsaasti tenniskohteita.
Bonus: 100€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

Nordic BetLaadukas norjalainen saitti, josta löydät hyviä kertoimia tennikseen.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »

Legendaarinen Australian avoimet – tennisturnaus

Turnauksella on värikäs historia ja vuodesta 1972 turnaus on pelattu Melbournessa. Tätä ennen turnaus on pelattu niin Sydneyssä, Adelaidessa, Brisbanessa ja Perthissä ja lisäksi Uuden-Seelannin puolella aivan 1900-luvun alussa. Aivan ensimmäinen turnaus pelattiin vuonna 1905, joten ikää turnauksella on jo reippaasti yli 100 vuotta.

Turnauksella on vahvat perinteet nurmikkokentällä pelaamisesta, mutta viimeisin nurmikkoturnaus Australian avoimissa pelattiin 1987, jonka jälkeen turnaus siirrettiin nykyiseen pitopaikkaansa eli Melbourne Parkiin. Vuosina 1988-2007 alustana oli Hard (Rebound Ace) ja vuonna 2008 siirryttiin Hard (Plexicushon) alustaan.

Turnaus järjestetään aina tammikuun kahtena viimeisenä viikonloppuna, joten pelaajat ja katsojat voivat kyseisen ajan kalentereistaan merkitä jo hyvissä ajoin varatuksi.

Turnaus on huima kokonaisuus niin yleisölle kuin pelaajille ja turnausta pidetään yhtenä parhaiten järjestetyistä turnauksista kautta maailman. Onhan se Grand Slam –turnaus ja yksi neljästä huipputenniksen kulmakivestä.

australian_open

Palkintorahoina jaettiin vuonna 2015 peräti 40 miljoonaa Australian dollaria, joka on n. 27 miljoonaa euroa. Miesten kaksinpelin voittaja saa haltuunsa Norman Brookes Challenge Cupin ja naisten ykkönen palkitaan Daphne Akhurst Memorial Cup nimisellä palkintopokaalilla. Vuoden 2020 Australian avoimiin kokonaisvoittopotti oli noussut jo 71 miljoonaan Australian dollariin eli n. 44 miljoonaan euroon!

australian avointen sijoitetut pelaajat lista

Koska pelataan Australiassa kesällä, taustalla vaanii aina kova kuumuus. Otteluja onkin jouduttu keskeyttämään useaan otteeseen juuri kuumuuden takia. Kuumuutta ja toki joskus myös sadetta vastaan Australian avoimissa on kahdelle pääkentälle (Rod Laver Arena ja Hisense Arena) asennettu suljettavat katot. Sadetta Australia tänä vuonna tarvitsisikin, sillä maanosaa ovat riepotelleet valtavat metsäpalot jotka uhkaavat tätäkin turnausta ja ympäristöä. Pahimmassa tapauksessa tulipalo yltää Melbournen kaupunkialueelle saakka, jolloin hengittäminen on vaikeaa.

Twitter kannattaa ottaa haltuun mikäli seuraat Tennistä – uusimmat uutiset löydät sieltä!

Paljon veikattavaa, katso vaikka livenä!

Turnauksen aikana pelattavaa riittää todella paljon ja katsojia hemmotellaankin niin miesten kuin naisten kaksin- ja nelinpeleillä, sekanelinpeleillä ja nuorten vastaavilla peleillä. Myös näytösluonteiset kutsuturnaukset ovat tämän turnauksen arkipäivää.

Australian avoimessa tennisturnauksessa on perinteisesti ollut aina paljon katsojia. Sijainti ei ole suomalaisittain ihanteellinen edes tv-katsojalle, mutta aina turnaus vetää paikalle katsojia niin idästä kuin lännestä, pohjoisesta ja etelästä puhumattakaan. Ja mikä parasta, jos televisiokanavat eivät näytä otteluita, niin vedonlyöntifirmojen live seurannat eli livestreamit näyttävät otteluita läpi turnauksen.

Tsekkaa aikataulut vedonlyöntisivustoilta ja pääset ilmaiseksi tai vedon lyömällä nauttimaan huipputenniksestä maapallon toiselta puolelta.

Miesten voittajat

Kilpailut on jätetty järjestämättä kahden maailmansodan takia ja vuonna 1986 turnausta ei pelattu turnauksen ajankohdan siirron takia.

Viimeisen 30 vuoden aikana miesten voittajaluettelossa ja finaalin hävinneiden joukossa on tuttuja nimiä kaikille tenniksen ystäville: Mats Wilander, Stefan Edberg, Ivan Lendl, Boris Becker, Jim Courier, Andre Agassi, Pete Sampras, Roger Federer, Rafael Nadal ja Novak Djokovic, joka on voittanut nyt turnauksen peräti seitsemän kertaa (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 ja 2019). Djokovic on vahva voittajasuosikki myös vuoden 2020 Austrialian avoimmiin!

Osaka ja Kvitova viime vuoden Australian Avointen finaalissa!

Naisten voittajat

Naisten puolelta samaiselta listalta löytyvät nimet kuten Chris Evert, Martina Navratilova, Monica Seles, Steffi Graf, Mary Pierce, Martina Hingis, Lindsay Davenport, Maria Sharapova, Viktoria Azarenka, Caroline Wozniacki, Naomi Osaka ja Serena Williams joka on voittanut turnauksen yhteensä seitsemän kertaa (2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015 ja 2017). Naomi Osaka puolustaa Australian avoimien naisten mestaruutta vuoden 2020 turnauksessa.

Lyö vetoa Australian avoimista Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *