ATP tennis: Mihail Kukushkin – Emil Ruusuvuori 30.10.2020 klo 14.00

Emil Ruusuvuori pelaa ensimmäistä kertaa tennisurallaan ATP -turnauksen puolivälierissä. Ottelu on nähtävissä Unibet TV:ssä!

Ruusuvuori pudotti Thompsonin vakuuttavasti

Kazakstanin Nur-Sultanin ATP250 -turnauksessa Ruusuvuori pudotti viime kierroksella Australian Jordan Thompsonin. Seuraava vastus on turnauksen ykkössijoitetun Benoit Pairen pudottanut isäntämaan Mihail Kukushkin.
21-vuotias Ruusuvuori oli oikein hyvä 26-vuotiasta Thompsonia vastaan. Ottelu päättyi lukemiin 6-2, 3-6, 6-4. Jordan Thompsonin ATO -rankkaus on 60, ja Nur-Sultanin turnauksessa hänen rankkauksensa oli kahdeksas. Ruusuvuoren ATP -sija on 98, mutta pikku hiljaa tästä kyllä suomalainen on nousemassa ylöspäin.

Ruusuvuori pelasi Thompsonia vastaan tasapainoisen matsin. Nuoren miehen itseluottamus on kasvanut, kun peli sujuu. Thompsonia vastaan Ruusuvuori pelasi rennonloisesti taitojensa mukaan.
Ruusuvuori kommentoi Tennisliiton verkkosivuilla ottelua:
”Hyvä tasainen ottelu kokonaisuutena. Sain käytettyä hyvin viime viikoilta opittuja asioita. Belgiassa ja Saksassa oli pari tiukkaa matsia ensimmäisillä kierroksilla, missä molemmissa oli mahdollisuuksia. Tänään tuntui, että suoritus oli hyvin tasainen ja paketti pysyi kasassa. Pääsin käyttämään juuri niitä oppeja viime viikoilta ja se näkyi.”

Vaikeuksista voittoon

Ruusuvuoren avauserä Thompsonia vastaan oli erinomainen. Erävoittoon tarvittiin kaksi syötönmurtoa. Toinen erä alkoi Ruusuvuorelta hyvin, mutta kun pieni epävarmuuden hetki tuli peliin, niin siitä seurasi syötönmenetys ja samalla koko erä meni Thompsonille. Kakkoserä hyvin kuvasi sitä, että kun kaksi taidoiltaan melko tasaväkistä pelaa, niin erot tulevat mentaalipuolelta. Pieni herpaantuminen tuo virheitä, ja enemmän virheitä tekevä häviää.

Kolmoserä alkoi niin kuin kakkoserä päättyi. Thompson meni 3-1 -johtoon, mutta siinä kohdassa Ruusuvuori heräsi ja meni voittoon. Hyvä näyte Ruusuvuoren itsevarmuudesta, että hän pystyi viimeisessä erässä tappioasemasta parantamaan sen verran, että nousi rinnalle ja ohi.
Viimeisen erän tilanteessa 4-4 Thompsonilla oli murtopallo, mutta Ruusuvuori hoiti tilanteen kovalla ykkössyötöllä. Sekin kertoo Ruusuvuoren edistymisestä, syöttö on aiemmin ollut hänellä heikkous. Tilanteessa 5-4 Ruusuvuori sitten itse mursi Thompsonin syötön.
Ruusuvuoren valmentaja Federico Ricci totesi kommenteissaan Tennisliiton sivuilla, että kehitystä on tapahtunut:
”Viimeiset 3-4 viikkoa ovat olleet osa kehitysprosessia. Emil on oppinut paljon ja hän on matkalla itsevarmemmaksi pelaajaksi kentällä päätösten, ajattelun sekä oman pelin uusien ulottuvuuksien suhteen.”

Ruusuvuoren seuraava vastus Kukushkin voitti Pairen erin 2-1. Voitto ei ollut yllätys, Paire ei ole ollut häävissä kunnossa, vaikka olikin nyt turnauksen ykköseksi sijoitettu.

Kukushkin jo uran loppusuoralla

Kukushkin on tällä hetkellä ATP -rankingissa sijalla 91. 32-vuotias Kukushkin on parhaimmillaan ollut rankattuna sijalle 39. Tämä oli puolitoista vuotta sitten. Tuskin Kukushkin enää lähtee tekemään nousua kohti ranking-kärkeä, ikä alkaa tulla vastaan.
Kukushkin on voittanut yhden ATP -turnauksen pitkällä urallaan, voitto on jo kymmnen vuoden takaa.

US Openin kovalla kentällä Kukushkin pääsi kolmoskierrokselle. Hän putosi New Yorkissa juuri äsken Ruusuvuorelle hävinneelle Thompsonille.
Koronatauon jälkeen Kukushkin on voittanut seitsemän ottelua ja hävinnyt viisi.

Vedot valitettavasti Ruusuvuorta vastaan

Pelaaja-analyysin mukaan Kukushkin on rauhallinen, tyyni pelaaja, jonka pelaaminen ei heittele tilanteiden mukaan. Homma pysyy kasassa, eivätkä mailat lentele. Kukushkinin paras alusta on Ruusuvuoren tavoin kova kenttä. Hän lyö hyvin ja kovaa painavia peruslyöntejä, eli ottelussa Ruusuvuorta vastaan tulee varmasti useitakin pitkiä palloralleja, jossa kaksi miestä hakkaa palloa verkon yli takakentältä.

Ruusuvuori on saatu vetomarkkinoilla selväksi voittajasuosikiksi. Kertoimet ovat Unibetille suomalaiselle 1.48 – 2.65.
Pelaajien välillä ei kovin suurta eroa ole. Ruusuvuori on saanut varmuutta ja itseluottamusta, mutta vasta kuukausi sitten hänen pelinsä oli ailahtelevaa. Kukushkin pelaa kotikaupungissaan, silläkin luulisi olevan merkitystä.
Vetokupongille Kukushkin kertoimella 2.65. Kaipa isäntämaan suosikki vie ottelun ainakin neljä kertaa kymmenestä.

Kukushkin kupongille Unibetilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *