Valioliiga: Arsenal – Norwich kello 20.00 ke 1.7.2020

Valioliiga jatkuu keskiviikkona kuuden ottelun voimin. Kierroksen herkkupala suomalaisittain on tämä Arsenalin ja Norwichin kohtaaminen, jossa panokset ovat suuret. Arsu tarvitsee voiton päästäkseen ensi kaudeksi Eurooppaan, kun taas Norwich tarvitsee voiton pysyäkseen sarjassa. Peliyhtiöt ovat nostaneet Arsenalin otteluun aika suureksi ennakkosuosikiksi, kun katsoo millaista räpellystä tykkimiesten peli on viime viikkoina ollut.

Aikaisemmat kohtaamiset

Arsenal ja Norwich ovat kohdanneet toisensa historian saatossa 59 kertaa. Näistä peleistä Arsenal on voittanut 28 ottelua, 20 kertaa pisteet ovat menneet jakoon ja 11 kertaa kentältä on poistunut voittajana Norwich. Kaksikon tuorein kohtaaminen nähtiin joulukuun alussa. Tuolloin osapuolet jakoivat pisteet 2-2 tuloksella Carrow Roadilla. Ilahduttavaa oli myös se, että Teemu Pukki onnistui tuossa pelissä maalinteossa.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että kaksikon kaksi edellistä kohtaamista on päättynyt varsinaisella peliajalla tasapeliin. Toinen mainitsemisen arvoinen asia voisi olla se, että molemmat joukkueet ovat onnistuneet näissä kahdessa edellisessä peleissä maalinteossa.

Ennen kuin mennään eteenpäin, niin kerrotaan vielä, että Norwich on voittanut näiden joukkueiden kohtaamisen edellisen kerran lokakuussa 2012. Tuolloin joukkue kaatoi Arsenalin kotikentällään Grant Holtin maalilla.

Kaksikon joulukuun kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan yllä olevasta videosta.

Lähtökohdat

Arsenal lähtee otteluun sarjataulukon kymmenenneltä sijalta. Tykkimiehet ovat pelanneet kuluvalla kaudella 31 ottelua, joista Mikel Artetan suojateille on kirjattu kymmenen voittoa, 13 tasapeliä ja kahdeksan tappiota. Arsun suurimmat ongelmat kuluvalla kaudella ovat löytyneet puolustuspelistä, sillä joukkueen alakerralle sattuu säännöllisesti ihan käsittämättömiä mokia. Erikoista tässä on se, että jopa hyvät topparit menettävät Arsussa otteensa hyvästä puolustuspelistä.

Norwich lähtee otteluun puolestaan sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Kanarialinnut ovat pelanneet kuluvalla kaudella 31 ottelua, joista Daniel Farken miehistölle on kirjattu viisi voittoa, kuusi tasapeliä ja 20 tappiota. Vaikka Norwichin saldo on tyly, niin se ei oikeasti ole näin huono joukkue, sillä se pelaa paljon viihdyttävämpää futista kuin moni ylempänä oleva jengi. Norwcihin isoimmat ongelmat kuluvalla kaudella ovat liittyneet maalintekoon, sillä se on tehnyt Valioliigassa ylivoimaisesti vähinten maaleja. Kerrotaan vielä lopuksi, että Norwich on tehnyt seitsemässä edellisessä Valioliigan ottelussa ainoastaan yhden maalin!

Ennakoidut kokoonpanot

Arsenal joutuu lähtemään otteluun ennakkotietojen mukaan ilman Brend Lenoa, Calum Chambersia, Pablo Maria, Gabriel Martinelliä, Cedric Soaresia, Lucas Torreiraa, David Luizia ja Mesut Öziliä. Norwichilta ennakkotietojen puolesta sivussa ovat Sam Byram, Grant Hanley, Christoph Zimmermann ja Timm Klose.

Arsenal (3-4-3):
Martinez – Kolasinac, Holding, Mustafi – Tierney, Ceballos, Xhaka, Bellerin – Aubameyang, Nketiah, Pepe.

Norwich (4-2-3-1):
Krul – Aarons, Tettey, Codfrey, Lewis – Trybull, McLean – Buendia, Duda, Cantwell – Pukki.

Arsenal ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet Arsenalin otteluun ennakkosuosikiksi ja syystä, sillä Norwich on voittanut edellisen kerran Tykkimiehet vieraissa elokuussa 1982. Arsenalin ennakkosuosikin asema on myös ymmärrettävää siksi, että näiden kahden joukkueen materiaaleissa on melkoinen ero kotijoukkueen hyväksi.

Koska Arsenalin suorasta voitosta saa niin pienen kertoimen, niin lähdetään me pelaamaan tällä Kertoimet.comissa vaihtoehtoisia vetoja. Näissä vaihtoehtoisissa vedoissa lapulle laitetaan Tykkimiesten -1 voitto, johon Unibet tarjoaa 2,14 kerrointa. Tätä me perustelemme Norwichin poissaoloilla, jotka eivät ainakaan nosta vierasjoukkueen mahdollisuuksia meidän silmissämme.

Lyö Arsenalin -1 voiton puolesta vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *