Valioliiga: Arsenal – Liverpool kello 22.15 ke 15.7.2020

Valioliigassa nähdään keskiviikkona neljän ottelun kierros. Kierroksen mielenkiintoisin ottelu on Arsenalin ja Liverpoolin välinen kohtaaminen. Peliyhtiöt ovat nostaneet Liverpoolin otteluun ennakkosuosikiksi, mikä on ymmärrettävää sillä näiden joukkueiden kaudet ovat olleet lähes toistensa vastakohta. Tykkimiesten osakkeita ei nosta myöskään nosta joukkueen loukkaantumistilanne.

Aikaisemmat kohtaamiset

Arsenal ja Liverpool ovat kohdanneet toisensa historian saatossa 228 kertaa. Näistä peleistä Tykkimiehet ovat voittaneet 78 ottelua, 61 kertaa pisteet ovat menneet jakoon ja 88 kertaa kentältä on poistunut voittajana Liverpool. Kaksikon tuorein kohtaaminen nähtiin lokakuun lopussa. Tuolloin Liverpool päätti rankkarikilpailun jälkeen Arsenalin pelit EFL Cupissa 6-5 lukemin. Erikoisessa ottelussa nähtiin varsinaisella peliajalla peräti kymmenen maalia.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa useampi asia pistää silmään, joten listataan ne allekkain.

1. Liverpool on voittanut joukkueiden kolme tuoreinta kohtaamista.
2. Liverpool on saanut vähintään pisteen kaksikon kymmenestä edellisestä kohtaamista (6-4-0).
3. Arsenal on voittanut näiden joukkueiden kohtaamisen edellisen kerran huhtikuussa 2015.
4. Kaksikon kolmessa tuoreimmassa kohtaamisessa on nähty joka kerta vähintään neljä maalia.
5. Molemmat joukkueet ovat onnistuneet maalinteossa kaksikon seitsemässä edellisessä väännössä.
6. Liverpool on tehnyt kaksikon seitsemässä edellisessä kohtaamisessa kuusi kertaa ottelun avausmaalin.

Joukkueiden lokakuisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan yllä olevasta videosta.

Arsenalilla 50 pistettä

Arsenal lähtee otteluun tappio alla ja sarjataulukon yhdeksänneltä sijalta. Mikel Artetan miehistö on pelannut kuluvalla kaudella 35 ottelua, joista Tykkimiehille on kirjattu 12 voittoa, 14 tasapeliä ja yhdeksän tappiota. Arsenalin heikkoudet ovat löytyneet tälläkin kaudella puolustuspelistä. Jostain syystä tämä tykkimiesten puolustuspeli on ollut joukkueen murheenkyyni jo vuosia. Heikkoudeksi voidaan myös laskea vieraspelit, joita Arsenal on voittanut tällä kaudella ainoastaan neljä. Tämä on puolet vähemmän kuin kärkipään seuroilla. Tykkimiesten vahvuus on taas ollut hyökkäys. Ikävä kyllä tästäkään osastosta ei ole saatu mitattua parasta irti silloin kun tarve olisi kovin.

Arsenalin otteluennakon pääset katsomaan yllä olevasta videosta.

Liverpoolilla 93 pistettä

Liverpool lähtee otteluun kahden pelin voittoputkessa ja sarjataulukon piikkipaikalta. Jurgen Kloppin suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 35 ottelua, joista joukkueelle on kirjattu 30 voittoa, kolme tasapeliä ja kaksi tappiota. Toinen näistä tappiosta tuli tämän kuun alussa Manchester Citylle. Liverpoolin vahvuus kuluvalla kaudella on ollut niin puolustus, kuin myös hyökkäyspelaaminen, sillä se on tehnyt Valioliigassa toiseksi eniten maaleja ja päästänyt niistä vähiten. Vahvuudeksi voidaan nostaa myös kotipelit, sillä Liverpool on hävinnyt tällä kaudella yhden kotiottelun. Tuo tappio tuli maaliskuussa Mestarien liigassa Atletico Madridille.

Liverpoolin otteluennakon pääset katsomaan yllä olevasta videosta.

Ennakoidut kokoonpanot

Arsenal joutuu lähtemään otteluun ennakkotietojen mukaan ilman Brend Lenoa, Calum Chambersia, Pablo Maria, Gabriel Martinelliä, Mesut Öziliä, Eddie Nketiahia ja Matteo Guendouzia. Liverpoolilta puolestaan puuttuu ennakkotietojen mukaan Joel Matip, Jordan Henderson, Dejan Lovren ja James Milner.

Arsenal (3-4-3):
Martinez – Kolasinac, Holding, Sokratis – Tierney, Ceballos, Xhaka, Soares – Saka, Lacazette, Nelson.

Liverpool (4-3-3):
Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Dijk, Robertson – Wijnaldum, Fabinho, Keita – Salah, Firmino, Mane.

Liverpool ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet Liverpoolin otteluun ennakkosuosikiksi, mikä on ymmärrettävää, sillä näiden kahden joukkueen kausi on ollut lähes toistensa vastakohta. Vierasjoukkueen osakkeita Kertoimet.comin silmissä nostaa myös se, että Arsenal ei ole voittanut Liverpoolia yhdessäkään pelissä yli viiteen vuoteen.

Arsenalin mahdollisuuksia ei kuitenkaan kannata ampua ihan täysin alas, sillä Liverpoolin ei ole mikään pakko voittaa tai edes peluuttaa tässä pelissä parhaita pelaajiaan, sillä sen mestaruus on jo varma. Luotetaan me kuitenkin siihen, että Liverpool pystyy viemään tämän matsin nimiinsä ja tägätään lapulle vierasvoitto.

Lyö Liverpoolin voiton puolesta vetoa 888:lla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *