Valioliiga: Arsenal – Everton kello 18.30 su 23.2.2020

Valioliiga jatkuu sunnuntaina kolmen ottelun voimin. Kierroksen päättää tämä Arsenalin ja Evertonin välinen herkkupala. Peliyhtiöt ennakoivat tasaista ottelua, mutta tilastojen valossa Arsenalin pitäisi olla selvä ennakkosuosikki, sillä Everton on voittanut näiden joukkueiden kohtaamisen vieraissa edellisen kerran tammikuussa 1996.

Aikaisemmat kohtaamiset

Arsenal ja Everton ovat kohdanneet toisensa historian saatossa 207 kertaa. Näistä peleistä Arsenal on voittanut 105 ottelua, 44 kertaa pisteet ovat menneet jakoon ja 58 kertaa kentältä on poistunut voittajana Everton. Kaksikon tuorein kohtaaminen on perua joulukuulta, jolloin osapuolet kohtasivat Goodison Parkilla. Tuossa ottelussa pisteet menivät 0-0 tuloksella jakoon.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa useampi asia pistää silmään, joten listataan ne tällä kertaa allekkain.

1. Kotijoukkueena pelannut osapuoli on saanut kaksikon neljästä edellisestä kohtaamisesta pisteen (3-1-0).
2. Joukkueiden kolme edellistä kohtaamista ovat olleet alle 2,5 maalin pelejä.
3. Vierasjoukkueena pelannut osapuoli on tehnyt kaksikon neljässä edellisessä pelissä yhden maalin!
4. Everton on voittanut Arsenalin edellisen kerran vieraissa tammikuussa 1996 (Highbury).
5. Everton ei ole voittanut Arsenalia kertaakaan Emirates Stadiumilla!

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kolme asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että kotijoukkueena pelannut osapuoli on saanut kaksikon neljästä edellisestä kohtaamisesta joka kerta vähintään pisteen (3-1-0). Toinen mielenkiintoinen fakta on se, että joukkueiden kolme edellistä kohtaamista ovat olleet alle 2,5 maalin pelejä. Kolmas ja kenties kaikkein mielenkiintoisin asia on se, että vierasjoukkueena pelannut osapuoli on tehnyt joukkueiden neljässä edellisessä kohtaamisessa ainoastaan yhden maalin!

Lähtökohdat

Arsenalin kausi on ollut kokonaisuudessa tähän mennessä pettymys, vaikka joukkue liitääkin parhaillaan kahdeksan pelin pisteputkessa (4-4-0), sillä joukkue komeilee Valioliigassa vasta sijalla 11. Tämä on jotain muuta, mitä joukkueelta odotettiin ennen kauden alkua. Tykkimiesten kannattajien onneksi, juuri tällä hetkellä näyttää siltä, että Mikel Arteta on saanut korjattua joukkueen kurssia ja mikäli esitykset jatkuvat nousujohteisina, niin kausi saattaa päättyä vielä jonkinlaisiin juhliin sumuisten saarten ulkopuolella.

Jos Arsenalin kausi on ollut pettymys, niin jotain samansuuntaista voidaan sanoa myös Evertonin kaudesta, sillä Carlo Ancelottin suojatit lähtevät otteluun sarjataulukon kymmenenneltä sijalta. Aivan kuten Arsenalillakin, niin Evertonin esitykset ovat parantuneet valmentajanvaihdon myötä. Ennen Ancelottia, Toffee taisi komeilla sarjataulukon neljänneksi viimeisellä sijalla. Juuri tällä hetkellä liverpoolilaisseura on jäänyt 11 edellisestä valioliigaottelusta pisteittä ainoastaan kerran (6-4-1). Mainitsemisen arvoista on myös se, että viimeisen kahdeksan ottelun kuntopuntarissa Everton on sarjan toiseksi kovin joukkue Liverpoolin jälkeen.

Evertonin otteluennakon pääset katsomaan alla olevasta videosta.

Ennakoidut kokoonpanot

Arsenal joutuu lähtemään otteluun ennakkotietojen mukaan ilman Calum Chambersia, Kieran Tierneytä, Reiss Nelsonia, Cedric Soaresia, Lucas Torreiraa ja Sokratisia. Evertonilta puolestaan puuttuu riveistä Jean-Philippe Gbamin, Andre Gomes ja Theo Walcott.

Arsenal (4-2-3-1):
Leno – Kolasinac, Luiz, Mustafi, Bellerin – Xhaka, Ceballos – Aubameyang, Özil, Pepe – Lacazette.

Everton (4-4-2):
Pickford – Coleman, Mina, Keane, Digne – Iwobi, Sigurdsson, Schnederlin, Bernard – Richarlison, Calvert-Lewin.

Arsenal ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet Arsenalin pienoiseksi ennakkosuosikiksi tähän otteluun. Historian valossa Tykkimiesten pitäisi kuitenkin olla selvästi isompia ennakkosuosikkeja, sillä Everton ei ele voittanut Arsenalia vieraissa sitten tammikuun 1996.

Peliyhtiöiden näkemyksessä on kuitenkin perää, sillä Arsenalilla on ollut melkoinen härkäviikko, jonka vuoksi lähtökohdat ovat tasaisemmat kuin voisi olettaa. Toffeen osakkeita meidän silmissämme nostaa myös se, että liverpoolilaisseura on pelannut paremmin viimeisten viikkojen aikana kuin Arsu.

Vaikka Arsenal on parantanut otteitaan Mikel Aretan alaisuudessa aika paljon, niin lähdetään me täällä Kertoimet.comissa pelaamaan vaihtoehtoisten vetojen puolesta. Näissä lapulle laitetaan se, että ottelussa nähdään alle 2,5 maalia, johon NordicBet, Bethard ja Fastbet tarjoavat 2,10-kertoimen.

Lyö alle 2,5 maalin puolesta vetoa Berhardilla »
Lyö alle 2,5 maalin puolesta vetoa Fastbetilla »
Lyö alle 2,5 maalin puolesta vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *