FA Cup: Arsenal – Chelsea kello 19.30 la 1.8.2020

FA Cup saadaan päätökseen tänään, kun Arsenal ja Chelsea ratkaisevat turnauksen kohtalon Wembley Stadiumilla Lontoossa. Peliyhtiöt ovat nostaneet vieraat hienoiseksi ennakkosuosikiksi otteluun mikä on ymmärrettävää, sillä Arsenal ei ole voittanut paikallisvastustajaansa yli vuoteen.

Aikaisemmat kohtaamiset

Arsenal ja Chelsea ovat kohdanneet toisensa historian saatossa 202 kertaa. Näistä peleistä Tykkimiehet ovat voittaneet 76 ottelua, 59 kertaa pisteet ovat menneet jakoon ja 66 kertaa kentältä on poistunut voittajana Chelsea. Kaksikon tuorein kohtaaminen nähtiin tammikuussa. Tuolloin osapuolet tasasivat pisteet Stamford Bridgellä 2-2 tuloksella.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa useampi asia pistää silmään, joten listataan ne allekkain.

1. Chelsea on voittanut joukkueiden kolmesta viimeisestä pelistä kaksi ottelua.
2. Chelsea on saanut vähintään pisteen joukkueiden kolmesta edellisestä pelistä.
3. Arsenal on voittanut Chelsean edellisen kerran tammikuussa 2019.
4. Arsenal on voittanut Chelsean edellisen kerran Emirtates Stadiumin ulkopuolella toukokuussa 2017.
5. Joukkueiden seitsemässä edellisessä kohtaamisessa on nähty vähintään kaksi maalia.
6. Edellisen kerran nämä joukkueet ovat pelanneet alle kahden maalin pelin tammikuussa 2018.
7. Nämä joukkueet kohtasivat edellisen kerran FA Cupin finaalissa vuonna 2017. Tuolloin Arsenal oli parempi 2-lukemin.

Joukkueiden tuoreimman kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan yllä olevasta videosta.

Lähtökohdat

Arsenalin kausi Valioliigassa oli kaiken kaikkiaan pettymys, sillä seura jäi satsauksista huolimatta sarjataulukossa kahdeksannelle sijalle. Mikel Artetan alaisuudessa joukkueen peli parani, mutta ei niin paljon, että se olisi pystynyt miekkailemaan Mestarien liigaan oikeuttavista sijoituksista. Suurin syy tähän oli puolustus, joka on ollut Arsenalin murheen kyyni vuosia.

Chelsea puolestaan pelasi Valioliigassa suhteellisen hyvän kauden ja sijoittui neljänneksi. Ne jotka odottivat Frank Lampardin suojattien miekkailevan tällä kaudella Mestaruudesta, voivat katsoa itseään pelistä ja kysyä: Mitä minä oikeasti tiedän jalkapallosta? Se miksi Chelsea jäi sarjassa neljänneksi, johtui hyvin pitkälle nuorennusleikkauksesta, jota joukkueeseen lähdettiin tekemään, jotta se olisi mukana kilpailemassa edes pokaaleista ensi kaudella.

Chelsean otteluennakon pääset katsomaan yllä olevasta videosta.

Ennakoidut kokoonpanot

Arsenalin lähtökohdat ottelulle eivät ole kaikkein parhaimmat, sillä ennakkotietojen mukaan Tykkimiehiltä puuttuu riveistään Gabriel Martinelli, Calum Chambers, Brend Leno, Pablo Mari, Shkodran Mustafi, Cedric Soares, Matteo Guendouzi ja Mesut Özil. Chelsealta puolestaan puuttuu ennakkotietojen mukaan riveistään ainoastaan Billy Gilmour ja N’Golo Kanté.

Arsenal (3-4-3):
Martinez – Tierney, Luiz, Holding – Saka, Xhaka, Ceballos, Bellerin – Aubameyang, Lacazette, Pepe.

Chelsea (3-4-3):
Caballero – Azpicueta, Zouma, Alonso – James, Jorginho, Kovacic, Alonso – Mount, Giroud, Pulisic.

Chelsea ennakkosuosikki

Ottelun lähtökohdat ovat äärimmäisen mielenkiintoiset, sillä molemmat joukkueet hakevat kaudelleen sitä pelastavaa kruunua. Peliyhtiöt ovat nostaneet Chelsean otteluun ennakkosuosikiksi, mikä on ymmärrettävää, sillä Arsenalilla on ollut paikallisvastustajaansa vastaan vaikeuksia tuloksen kanssa.

Tykkimiesten mahdollisuuksia ei kuitenkaan pidä aliarvioista, sillä meidän mielestämme Arsenalin hyökkäys on laadukkaampi, mutta siitä ei ole mitattu parasta irti tällä kaudella. Chelsean voiton puolesta puolestaan puhuu se, että Frank Lampardin suojatit ovat pelanneet parempaa futista kuin ottelun isästä.

Koska ottelun lähtökohdat ovat hyvin tasaiset, niin lähdetään me täällä Kertoimet.comissa pelaamaan vaihtoehtoisia vetoja. Näissä lapulle voitaisiin laittaa molempien joukkueiden maali, johon peliyhtiö 888 tarjoaa vaivaista 1,66 kerrointa.

Lyö sen puolesta vetoa, että molemmat joukkueet tekevät ottelussa maalin »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *