Vedonlyönti ammattilaisuus

Suomessa on paljon ammattimaisia vedonlyöjiä. Kuuluisin on tietysti Jorma Vuoksenmaa, mutta suurin osa ammattilaisista ei ammatistaan paljoa huutele.

Ammattimaisen vedonlyönnin tekevät mahdolliseksi kaksi asiaa: internetin vedonlyöntitoimistojen hyvät palautusprosentit ja vetovoittojen verovapaus (eurooppalaisista vedonlyöntitoimistoista ansaitut voitot ovat verovapaat).

Suosittelemamme internetin vedonlyöntitoimistot

Testiemme perusteella voimme suositella seuraavia verovapaita ja suomenkielisiä vedonlyöntitoimistoja.

unibet

Arvostelu

UnibetAloittelijalle ja kokeneelle betsaajalle. Live-vetojen apuna Unibetin Live TV.
Bonus: 100€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetPaljon pohjoismaalaisia kohteita, myös aladivareita. Ylikertoimia tarjolla lajituntijoille.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
betfair

Arvostelu

BetfairVedonlyöntipörssi, eli sivusto, jossa pelaajat lyövät vetoa toisiaan vastaan. Ammattilaisen valinta.
Bonus: 100€

Pelaa »

Käytännössä vedonlyönti ammattina vaatii kolme asiaa: loistavan itsekurin, kestävän kassan ja loputonta innostusta oppia uutta ja analysoida mennyttä.

Ammattimaisella pelaamisella on myös kaksi hyvin täsmällistä käytännön vaatimusta asiantuntemuksen suhteen: tietty osa-alue urheilusta on osattava loistavasti ja toisekseen vetopörssien käyttäminen on hallittava.

Vaatimus 1: kaksi sarjaa ja sivuvedot päälle

Ammattimaisen vedonlyöjän on käytännössä tunnettava yksityiskohtaisesti vähintään kaksi palloilusarjaa. Muutaman joukkueen tunteminen ei riitä, vaan hallussa täytyy olla kokonaiset sarjat.

Sarjoilla ei sinällään ole väliä, mutta niiden täytyy olla niin tunnettuja, että niiden kohteet löytyvät useilta vedonlyöntisivuilta. Lisäksi sarjojen aikataulujen täytyy olla sellaiset, että vedonlyöntiä voi harjoittaa ympäri vuoden. Käytännössä tämä tarkoittaa usein yhtä kotimaista sarjaa jalkapalloa ja yhtä sarjaa jääkiekkoa tai vaihtoehtoisesti kotimaista ja ulkomaista jalkapallosarjaa.

Sarjan tuntemusta käytetään sitten hyväksi vetoa lyödessä. Ammattilainen vertailee useiden eri vetofirmojen kertoimet ennen kuin lyö vetoa.

Kovimmat ammattilaiset voivat jopa tuoda kertoimet XML-syötteinä vedonlyöntisivuilta suoraan Exceliin, jossa taulukkolaskennan avulla lasketaan parhaat rivit. Perinteisellä ”kynä ja ruutuvihko” -menetelmällä pärjätään kuitenkin yhä, joten hifistely ei ole pakollista.

Yhden hyvin tunnetun sarjan lisäksi ammattilainen tuntee urheilun läpikohtaisesti muutenkin, eikä ikinä epäröi lyödä vetoa, jos löytää ylikertoimen.

Suomalaiset ammattilaiset tekevät sivuvoittoja lyömällä päälajiensa lisäksi vetoa hiihdosta, mäkihypystä, keihäänheitosta ja vastaavista lajeista, joista Suomessa ollaan lähtökohtaisesti muuta maailmaa paremmin perillä.

Sivulajien kanssa ammattilainen on kuitenkin tarkkana. Amatöörien tyypillinen virhe on voittaa hyvin omasta päälajista, mutta kuopata voitot pelaamalla pelejä, joista ei ole tarkkaa tietoa, mutta jotka vaikuttavat hyviltä. Ammattilainen osaa myöntää rehellisesti kun asiantuntemus ei riitä ja jättää kohteet pelaamatta.

Vetojen jättämistä varten ammattilaisella on tili useimmissa netin suurista vedonlyöntitoimistoista. Jokaisella sivulla on rahaa päivittäisiä vetoja varten ja pelirahoja ei ikinä sekoiteta henkilökohtaisiin rahoihin.

Vaatimus 2: Vetopörssit osattava

Toinen käytännön vaatimus nykyaikaiselle vedonlyönnin ammattilaiselle on vedonlyöntipörssien käyttäminen. Pörsseissä voi paitsi lyödä vetoa itse, myös tarjota kertoimia muiden pelattavaksi.

Jälkimmäinen, kertoimien tarjoaminen muille, on tärkeää. Kertoimia tarjoamalla voi saada pelit käyntiin, kun tarjolla pelattavaksi olevat kertoimet tai kohteet eivät miellytä.

Pelattavan lajin asiantuntemusta ja vetopörssien osaamista hyödyntämällä on mahdollista tarjota muille kertoimia hyvällä marginaalilla: jos osaat tarjota tarpeeksi harvinaisesta lajista ja pelimuodosta kohteen pelattavaksi, kilpailevia kerrointarjouksia ei välttämättä ole montaa. Näin voit saada muut pelaamaan kertoimillasi, jotka todellisuudessa ovat sinulle erittäin edulliset.

Käytännössä tämä kaikki vaatii Betfairin osaamista. Suurimpana vetopörssinä siellä on tili jokaisella vedonlyöntiä ammatikseen Suomessa (tai muualla) pelaavalla.

Ammatikseen pelaavien on ymmärrettävä yksi tärkeä pointti Betfairista: Betfair ottaa korvauksen jättämistäsi kohteista, ja jos et pelaa tarpeeksi, tuo korvaus on niin suuri, ettei ammattimainen pelaaminen ole mahdollista (vedonlyönnissä prosentinkin ero palautuksessa on merkittävä).

Tästä ei paljoa puhuta, mutta se on Betfairin likainen pikku salaisuus, jonka seuraukset on ymmärrettävä.

Normaalitasolla Betfairin korvaus on 5%. Keräämällä runsaasti Betfair-pisteitä (joita saa oikealla rahalla veikkaamisesta), Betfair alentaa korvaustaan. Parhaalla tasolla korvaus on 60% matalampi kuin normaalilta pelaajalta.

60% palautus on hankittava, sillä se pienentää marginaalin tasolle, jossa ammattimainen vedonlyönti on mahdollista.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että Betfair-pisteiden tienaaminen on ammattilaisen peruspelaamista: päivä aloitetaan miettimällä mitä Betfairissa tehdään ja kun strategia on tältä osin selvä, jätetään vedot normaaleille vetosivuille.

Avaimet menestykseen

Itsehillintä, rajaton motivaatio, kassanhallinta. Ne ovat ammattimaisen pelaajan avaimet menestykseen.

Mieti kahdesti ennen kuin hyppäät ammattilaiseksi: jos vähänkin epäilyttää, jätä ammattilaisuus väliin. Jos ei epäilytä, tervetuloa maailman haastavimpaan ammattiin!

2 kommenttia

 • Tuula Friman sanoo:

  Kääntäjä kysyy:
  Suomentamassani tv-sarjassa esiintyy vedonlyöntitermi ”steam move”, ja se määritellään eräällä sivustolla näin:
  The Steam Move betting strategy is an alert-based feature that is triggered whenever there is a sudden drastic and uniform line movement across the entire sports betting marketplace. What makes this strategy beneficial is that we track which sports book triggered the “Steam Move”, as well as each sportsbooks’ overall record when triggering such a move. This enables our members to better evaluate the profitability of following the move; or better yet, profiting from betting against Steam Moves.

  Yritän selvittää, miten termin voisi suomentaa. Vielä en ole onnistunut! Löytyisikö täältä apua?

  terv.
  Tuula Friman, YLE

 • Kertoimet.com sanoo:

  Hei Tuula,
  Kertoimet.com toimituksella ei ole virallista suomennosta tiedossa. Termi sinänsä on kuvaava: höyryjyrämäinen liikehdintä vedonlyöntimarkkinalla tiettyyn suuntaan. Asiantuntevat veikkaajat kykenevät hyötymään kerroinvaihtelusta tilanteessa, jossa tiettyä tulosta pelataan äkillisesti yli sen ”todellisen” todennäköisyyden. Kun saat tietoosi asianmukaisen suomennoksen, jaa se toki kertoimet.com yhteisölle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *