Eurooppa-liiga: Aberdeen – RoPS klo 21.45 To 11.7.2019

Rovaniemen Palloseuran europelit käynnistyvät torstaina vierasottelulla skotlantilaista Aberdeenia vastaan. Ottelun lähtökohdat eivät ole RoPSille kaikkein parhaimmat, sillä rovaniemeläisseura saa heti vastaansa kovan vastuksen. Ottelua pääsee seuraamaan ilmaiseksi UnibetTV:n kautta.

Aikaisemmat kohtaamiset

Aberdeen ja RoPS eivät ole kohdanneet toisiaan historian saatossa kertaakaan. Historia tietää myös kertoa, ettei skotlantilaisseura ole kohdannut historian saatossa yhtään suomalaisseuraa virallisissa peleissä. RoPS sen sijaan omaa hieman tuntumaa brittifutiksesta, sillä se kohtasi Eurooppa-liigan karsinnoissa toissa kaudella Irlantilaisen Shamrock Roversin. Tuolloin RoPS voitti ensimmäisen osaottelun vieraissa 0-2, mutta toisessa pelissä pisteet menivät jakoon 1-1 tuloksella.

Näitä sivuja Kertoimet.com suosittelee sinulle:

unibet

Arvostelu

UnibetYlivoimaisesti kattavin kohdevalikoima SM-liiga matseja ja vetomuotoja joka peliin.
Bonus: 100€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetKattava valikoima SM-liigaa. Myös Mestis ja aladivarit.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonKestosuosikki. Kattava valikoima koti- ja ulkomaista lätkää, erityisesti Liigaa.
Bonus: 100€

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeOn!Uusi vetofirma ComeOn on lämännyt itsensä huippusuosioon korkeilla kertoimilla ja käyttäjäystävällisyydellä.
Bonus: 300€

Pelaa »

Aberdeen FIFAn rankingissa 236:s

Päättyneellä kaudella neljänneksi Skotlannin Valioliigassa sijoittunut Aberdeen Football Club, on vuonna 1903 perustettu skotlantilainen jalkapalloseura, joka pelaa kotiottelunsa 21 000 katsojaa vetävällä Pittodrie Stadiumilla. Joukkueen päävalmentajana toimii jalkapalloa itsekin aikoinaan Skotlannissa ja Ranskassa pelannut Derek McInnes.

Vaikka skotlantilaisseura ei ole viimevuosina kuulunut Euroopan huippuseuroihin, niin sen historia on komeaa katseltavaa, sillä se on voittanut 80-luvulla muun muassa Cup-Voittajien Cupin (1983) ja UEFA Super Cupin (1983). Skotlannin mestaruuden Aberdeen on voittanut historian saatossa kuusi kertaa. Näistä ensimmäinen tuli vuonna 1956 ja viimeisen on perua vuodelta 2014.

Tämän vuoden europeleihin Aberdeen on valmistautunut pelaamalla kolme harjoitusottelua. Ensimmäisessä harjoitusottelussa skotlantilaisseuran vastaan asettui Connah’s Q, Tuossa pelissä pisteet menivät jakoon 0-0 tuloksella. Kauden toisessa harjoitusottelussa Aberdeen kaatoi Peterheadin 2-0 lukemin. Kauden kolmannessa harjoitusottelussa skotlantilaisseura joutui taas tyytymään pistejakoon, kun harjoitusottelu Invernessiä vastaan päättyi 1-1 tulokseen.

RoPS UEFA Rankingissa 372

Rovaniemen Palloseuraa on turha esitellä suomalaislukijoille, mutta ulkomaalaisille seura on aikalailla tuntematon tapaus. Vuonna 1950 perustetun rovaniemeläisseuran historia ei ole yhtä komeaa luettavaa, kun skotlantilaisseuran, mutta joitain meriittejä RoPSin palkistokaapista löytyy. Näistä merkittävimmät ovat kaksi SM-hopeamitalia viimeisen neljän vuoden sisään sekä Suomen Cupin voitto vuonna 2013.

RoPS aloitti kauden Toni Koskelan alaisuudessa, joka siirtyi HJK:n päävalmentajaksi kesäkuussa. Hänen korvaajaksi rovaniemeläisseura nimesi Pasi Tuutin. RoPS on pelannut kuluvalla kaudella kaikki ottelut yhteen laskettuna 24 peliä. Rovaniemeläisten kausi ei ole mennyt tuloksien valossa ihan putkeen. Ensin KPV päätti sen Suomen Cupin pelit jo maaliskuussa. Myös Veikkausliigassa rovaniemeläisten peli on ollut pientä hakemista. Tästä kertoo se, että RoPS komeilee tällä hetkellä sarjassa kolmanneksi viimeisenä. Edellisen voiton RoPS on napannut kesäkuun 18. päivä, jolloin se kaatoi FC Lahden vieraissa 1-2 lukemin.

Aberdeen ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet Aberdeenin tähän otteluun selväksi ennakkosuosikiksi. Skotlantilaisseuran ennakkosuosikin asema on ymmärrettävää, mutta sen kerroin on yllättävän pieni, ottaen huomioon, että RoPS on pelannut 21 ottelua enemmän kuuluvalla kaudella kuin kotijoukkue. Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, etteikö RoPS olisi haastaja illan ottelussa.

Koska Aberdeenin suorasta voitosta saa niin pienen kertoimen, niin lähdetään me täällä Kertoimet.comissa pelaamaan tätä peliä vaihtoehtoisten kautta. Näissä vaihtoehtoisissa vedoissa lapulle voitaisiin laittaa se, että kotijoukkue ei onnistunut tekemään maalia molemmilla puoliajoilla. Tätä me perustelemme sillä, ettei Aberdeenin pelikunto ole vielä kaikkein parhain mahdollinen. Lisäksi RoPS on puolustanut kuluvalla kaudella suht. hyvin, mutta maalinteossa joukkueella on ollut ongelmia. Unibet tarjoaa tähän vaihtoon 2,12 kertoimen.

Pelaa tässä pelissä kotijoukkueen molempien puoliajan osumia vastaan »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *