Landspokal Cup: Aalborg – Sonderjyske kello 21.00 ke 1.7.2020

Tanskan Cupin finaali saatetaan keskiviikkona Blue Water Areenalla päätökseen. Tämän vuoden finaaliin etenivät hieman yllättäen Aalborg ja Sonderjyske. Peliyhtiöt ovat nostaneet Aalborgin otteluun ennakkosuosikiksi, mutta koska kyse on cupin ottelusta, mitä tahansa voi sattua.

Aikaisemmat kohtaamiset

Aalborg ja Sonderjyske ovat kohdanneet toisensa historian saatossa 38 kertaa. Näistä peleistä Sonderjyske on voittanut 12 ottelua, kymmenen kertaa pisteet ovat menneet jakoon ja 16 kertaa kentältä on poistunut voittajana Aalborg. Kaksikon tuorein kohtaaminen nähtiin lokakuussa. Tuolloin Aalborg kaatoi Sonderjysken vieraissa 1-3 lukemin.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa useampi asia pistää silmään, joten listataan ne allekkain.

1. Aalborg on voittanut joukkueiden viidestä tuoreimmasta väännöstä neljä peliä.
2. Aalborg on saanut vähintään pisteen joukkueiden viidestä viimeisestä väännöstä.
3. Toinen joukkue on jäänyt maaleitta kaksikon viidessä viimeisessä väännössä neljä kertaa.
4. Sonderjyske on voittanut näiden joukkueiden kohtaamisen edellisen kerran heinäkuussa 2017.
5. Kotijoukkueena pelannut osapuoli on voittanut kaksikon kymmenestä edellisestä kohtaamisesta yhden pelin.

Joukkueiden lokakuisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevalta videolta.

Lähtökohdat

Kuudentena Tanskan pääsarjassa komeileva Aalborg on pelannut ihan hyvän kauden tähän mennessä, vaikka mitalista se ei enää pelaa. Kolmestakymmenestä Tanskan Superliigan ottelusta Jacob Friisin suojateille on kirjattu 12 voittoa, viisi tasapeliä ja yksi tappio. Tanskan Cupissa Aalborg on päättynyt tähän mennessä Norresundbyn, Vejgaardin, Kogen, FC Kööpenhaminan ja Aarhusin pelit.

Sonderjyske puolestaan putosi runkosarjan päätteeksi haastajasarjaan ja taistelee tällä hetkellä sarjapaikasta Lyngyn kanssa. Tätä ei kuitenkaan kannata miettiä liian syvällisesti, sillä tämä tulee todennäköisesti antamaan Sonderjyskelle vain lisää virtaa, kun kausi voi saada hienon päätöksen vaikeuksista huolimatta. Tanskan Cupissa Sonderjyske on tähän mennessä päättänyt BK Viktorian, Hvidovren, Bröndbyn, Randersin ja Horsensin pelit.

Aalborg ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostananeet Aalborgin otteluun ennakkosuosikiksi, mikä on ymmärrettävää, kun katsoo joukkueiden aikaisempia kohtaamisia, sillä Aalborg on ollut viime vuosina Sonderjyskeelle vaikea vastus kaadettavaksi. Sonderjysken mahdollisuuksia ei kuitenkaan kannata ampua ihan täysin alas, sillä joukkue on järjestänyt jo muutaman yllätyksen tässä Cupissa.

Luotetaan me kuitenkin täällä Kertoimet.comissa siihen, että Aalborg pystyy viemään tämän matsin nimiinsä vaikka se on näistä kahdesta joukkueesta se osapuoli, joka on pelannut viimeisten viikkojen aikana huonommin. Tätä me perustemme historialla sekä materiaaleilla, nämä kaksi asiaa ovat Aalborgin puolella kiistatta.

Lyö Aalborgin voiton puolesta vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *