Yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailut 2013

Veikkausvinkit: Yleisurheilu, Tapahtuma: Yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailut 2013, Paikka: Moskova

Joka toinen vuosi järjestettävillä yleisurheilun MM-kisoilla on erityinen merkitys Suomelle ja suomalaisille. Järjestettiinhän ihan ensimmäiset erilliset MM-kisat täällä meillä, Helsingissä 1983. Kertoimet.com on mukana kisoissa meidän vedonlyöjien asialla.

Suosittelemme vedonlyöntiin MM 2013 -kisoissa

unibetUnibet
Paras vedonlyöntisivusto. Lyö vetoa MM 2013 mitaleista, yksilöistä ja maista.
Pelaa »
betssonbetsson
Helppokäyttöinen. Yleisurheilun MM 2013 kohteet näkyvät vahvasti Betssonin listoilla.
Pelaa »
nordicbetNordicBet
Yleiurheilun MM 2013 vahvasti esillä.
Pelaa »
betfair
Betfair
Suosittu vedonlyöntipörssi, joka sopii varsinkin kokeneille yleisurheiluveikkaajille.
Pelaa »
betwayBetway

Vähemmän yleisurheilua mutta huippu kertoimet.
Pelaa »

Yleisurheilun suurtapahtumien yhteydessä Kertoimet.com julkaisee säännöllisesti veikkausvinkkejä ja uutisia suosituista lajeista. Sama pätee luonnollisesti muihinkin urheilutapahtumiin, kuten Sotshin 2014 talviolympialaisiin.

Yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailut

Ensimmäisten kisojen välillä oli neljä vuotta ja toiset kisat järjestettiinkin Roomassa. Sen jälkeen oli vuorossa Tokio 1991, jonka jälkeen päätettiin järjestää kisat joka toinen vuosi.

Pitopaikkoina on ollut mm. Sevillaa, Edmontonia, Osakaa ja Ateenaa ja viimeksi kisat järjestettiin Etelä-Korean Daegussa. Vuoden 2013 kisat puolestaan tullaan järjestämään Moskovassa, jonka jälkeen on vuorossa Peking (2015) ja Lontoo (2017). Helsinki on ainoa kisapaikka, jossa kisat on järjestetty kahteen otteeseen (1983 ja 2005).

Vuoden 2013 elokuun 10.-18. päivä järjestettävät yleisurheilun MM-kisat ovat järjestyksessään 14. kisat. Suomella näistä kisoista on saaliina seitsemän kultaa, seitsemän hopeaa ja kuusi pronssia. Yhteensä mitaleita on tullut siis 20 kappaletta.

Suomalaiset mitalistit

Muistaisitko sinä lonkalta kaikki 20 MM-mitalia? Tai sen että mitalisteja on yhteensä 15, joista viisi on yltänyt kahteen mitaliin. Annetaan sen verran vihjettä että nämä viisi eivät ole enää aktiiviurheilijoita.

Entäpä mitkä ovat olleet kaksi menestyksekkäintä lajia suomalaisille? Keihäänheitto toki, mutta mikä se toinen on? Kävelypä tietenkin.

Keihäässä suomalaisille on tullut viisi kultaa, kolme hopeaa ja yksi pronssi. Kävelystä on tullut kaksi kultaa, yksi hopea ja kaksi pronssia. Mahtaisikohan nämä kaksi lajia tuoda myös Moskovasta lisäystä mitalisaldoon?

Viidet viimeiset kisat ovat menneet melkoisen heikosti, sillä niistä tuloksena on ainoastaan kaksi mitalia. Tero Pitkämäen vuoden 2007 keihäskulta ja 2005 miesten pituushypyn pronssimitali, jonka ponkaisi Suomelle Tommi Evilä.

Kultaa Suomelle ovat tuoneet Tero Pitkämäen lisäksi myös keihäänheittäjät Aki Parviainen, Kimmo Kinnunen, Seppo Räty ja Tiina Lillak. Kävelyssä kultaa ovat tuoneet Sari Essayah ja Valentin Kononen. Berliinin (2009) ja Daegun (2011) mitalisaalis oli pyöreä nolla, joten Moskovan kisoihin ei varmasti järkyttäviä menestyspaineita ole.

Moskovan MM-kisat (10.-18.8. 2013)

Yleisurheilun mm 2013 Kisat alkavat siis elokuun 10. päivä lauantaina. Ohjelmassa, joka on luettavissa täältä, on paljon karsintoja, mutta mahtuu päivään myös kaksi finaaliakin, kun miehet juoksevat 10 000 metriä ja naiset maratonin. Illalla vuorossa on avajaiset.

Listasimme alle kisojen parhaat palat tiivistettyyn versioon:

  • Sunnuntaina vuorossa on mm. miesten 20 kilometrin kävelyn finaali, naisten pituusfinaali, naisten kiekonheitto ja 10 000 metrin finaali, sekä miesten 10-ottelun toinen päivä. Kaiken kruunaa miesten 100 metrin finaali, jossa varmasti riittää sähinää ja säihkettä ja ehkä jopa maailmanennätyskin.

  • Maanantaina 12.8. on vuorossa mm. finaalilajeista naisten kuula, miesten seiväshyppy, miesten moukari, naisten 400 metriä ja miesten 110 metrin aidat. Illan kruunaa naisten 100 metrin finaali.

  • Tiistaina 13.8. finaalilajeina nähdään mm. naisten seiväshyppy, miesten 800 metriä ja naisten 3000 metrin esteet. Ilta huipentuu kovaan 400 metrin finaaliin.

  • Keskiviikkona 14.8. ainoa finaalilaji on miesten 50 kilometrin finaali.

  • Torstaina 15.8. on varmasti suomalaisittain jännittävä päivä, kun heitetään miesten keihään karsinnat. Jännitystä riittää varmasti myös miesten korkeushypyssä ja naisten kolmiloikan finaalissa. Illan kruunaavat naisten ja miesten 400 metrin aitojen finaalit ja naisten 1500 metrin finaali.

  • Perjantaina 16.8. finaalilajeina mm. miesten pituus, kuula ja 5000 metriä. Illan kruunaavat naisten 200 metrin finaali ja miesten 4 x 400 metrin finaali.

  • Lauantaina 17.8. on finaalien päivä. Miesten maraton, keihäänheitto ja 200 metriä finaalilajeina ja naisten puolella korkeushyppy, 5000m, 100 metrin aidat ja 4 x 400m.

  • Päätöspäivänä 18.8. päästään nauttimaan vielä naisten keihään, miesten kolmiloikan, miesten 1500 metrin ja molempien 4 x 100 metrin viesteistä. Paljon mahtuu siis kahdeksaan päivään ohjelmaa, joten penkkiurheilijan kannattaa latautua kisoihin myös henkisesti jo aikaisessa vaiheessa.

Ja kun elokuun alku lähestyy, täyttää yleisurheilukohteet varmasti yhden jos toisen vedonlyöntifirman vetokohteet. Voittaako Usain Bolt 100m ja 200m kultaa? Saako Suomi yhtään mitalia? Mikä maa kahmii eniten mitaleja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

nine + 19 =