Wimbledonin tennisturnaus

Wimbledonin tennisturnaus on kieltämättä maailman vanhin ja sitä myötä myös arvostetuin tennisturnaus.
Turnaus järjestetään vuoden kolmantena Grand Slam tennisturnauksena kesä-heinäkuun vaihteessa Lontoossa All England Lawn Tennis and Croquet Clubilla.

Parhaat sivustot lyödä vetoa Wimbledonista

unibet

Arvostelu

UnibetHurja määrä tennistä listoilla: ottelut, erät, live-vedot ja muuta.
Bonus: 100€ riskitön

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonErittäin helppokäyttöinen sivusto. Runsaasti tenniskohteita.
Bonus: 100€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

Nordic BetLaadukas norjalainen saitti, josta löydät hyviä kertoimia tennikseen.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »

Wimbledonin märät nurmikot

Turnaus on ainoa ruohokentällä pelattava tenniksen Grand Slam –turnaus ja turnaus on monena vuotena kärsinyt huonoista ilmoista. Kahden viikon urakka onkin voinut parhailla pelaajilla venyä viivästysten takia jopa muutamilla päivillä.

Turnauksessa pelataan naisten ja miesten kaksinpelien lisäksi myös molempien nelinpelit ja sekanelinpelit. Myös nuoremmat tenniksen pelaajat pääsevät samaan aikaan osallistumaan tapahtumaan, sillä Wimbledonissa pelataan myös tyttöjen ja poikien vastaavat pelit.

Eikä tässä vielä kaikki, sillä turnauksen ohjelmassa on myös erilaisia kutsuturnauksia kuten pyörätuolinelinpelit ja yli 35-vuotiaiden miesten kutsuturnaus. Lähes kaikki ottelut päätyvät vedonlyönti toimistojen listoille.

wimbledon

Palkintorhat ja perinteet kunniassa

Wimbledonin palkintorahapotti on huima, yli 11 miljoonaa puntaa. Jotain turnauksen koosta kertoo se, että Wimbledonissa on käytössä 19 eri tenniskenttää, joissa kaikissa on nurmialusta. Tunnetuimpia ovat Keskuskenttä ja No. 1 Courtin nimellä kulkeva ykköskenttä.

Wimbledonin ollessa vanhin Grand Slam, myös perinteet velvoittavat sitä. Ja kun ollaan Englannissa, niin perinteitä myös valvotaan ja vaalitaan kaikella rakkaudella. Näkyvin perinne ja suoranainen sääntö on se, että ottelut tulee pelata lähes kokonaan valkoisissa vaatteissa. Mainokset loistavat poissaolollaan ja muutenkin paikan päällä huokuu henki joka kertoo että tätä turnausta ei todellakaan järjestetä ensimmäistä kertaa. Legendaarinen Wimbledon.

Tuomari kutsuu myös naisia nimikkeillä ”Mrs.” tai ”Miss”, heidän siviilisäätynsä mukaan. Tämä lisää turnauksen arvokkuutta. Lisää arvokkuutta turnaukselle tuovat Englannin kuninkaalliset, jotka ovat säännöllisesti olleet katsomassa turnauksen huimia taisteluita.

Wimbledonin voittajat

Miesten kaksinpelin voittaja saa juhlallisissa seremonioissa palkinnoksi melkein puoli metriä korkean pokaalin, jota on jaettu voittajalle jo vuodesta 1887 lähtien. Naisten sarjan voittajalle luvassa on myös samansuuruinen pokaali. Finaalin häviäjille jaetaan hopealautanen niin miehissä kuin naisissa. Turnauksen rahapalkinnot parhaille pelaajille ovat varsin suuria.

Wimbledon on jätetty järjestämättä ainoastaan ensimmäisen ja toisen maailmansodan aikana. 1970-luvun puolesta välistä tämän legendaarisen tennisturnauksen voittajien joukkoon on kuulunut miesten puolella sellaisia nimiä kuin Björn Borg, John McEnroe, Boris Becker, Pat Cash, Stefan Edberg, Pete Sampras, Andre Agassi, Roger Federer, Rafael Nada, Novak Djokovic ja viimeisimpänä Englannin oma poika Andy Murray.

Naisten puolella viimeisen 30 vuoden aikana voittajien joukosta löytyy myös tenniksen legendoja kuten Martina Navratilova, Steffi Graf, Martina Hingis, Venus Williams, Serena Williams, Maria Sharapova ja Petra Kvitova. Vuonna 2013 turnauksen vei naisten osalta Marion Bartoli.

Lyö vetoa Wimbledonin tennisturnauksesta Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

7 − 5 =