NHL: Washington Capitals – Tampa Bay Lightning klo 03.00 pe 18.5.2018

Itäisen konferenssin finaalisarja jatkuu tulevana yönä. Peliyhtiöt ennakoivat tästä neljännestä finaaliottelusta tasaista vääntöä. Tähän näkemykseen on helppo yhtyä, vaikka Kertoimet.com pitääkin kotijoukkuetta ennakkosuosikkina, sillä Capsin nopeus ja keskialueen peli on tuottanut Tampalle vaikeuksia läpi finaalisarjan.

Aikaisemmat kohtaamiset

Capitals ja Lightning ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kuusi kertaa. Näistä peleistä kolme nähtiin runkosarjassa ja kolmesti kaksikko on iskenyt yhteen pudotuspeleissä. Tampa vei joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen kotikentällään jatkoajan jälkeen 4-3, mutta tuon jälkeen Capitals oli neljästi parempi. Kaksikon kuudennessa ja tuoreimmassa väännössä Bolts palasi voittojen tielle, kun John Cooperin suojatit puristivat 2-4 vierasvoiton illan isännästä kolmannessa itäisen konferenssin finaalikohtaamisessa.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että joukkueiden kahdeksassa aikaisemmassa pelissä on joka kerta nähty vähintään neljä maalia. Toinen mielenkiintoinen fakta liittyy vierasvoittoihin, sillä vierasjoukkue on voittanut kaksikon neljä edellistä kohtaamista joka kerta vähintään kahdella maalilla. Näiden tilastojen valossa lapulle kannattaisi siis laittaa Tampan -1 tasoitusvoitto, johon Unibet tarjoaa muhkeaa 3,55 kerrointa.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme NHL:ään:

Lähtökohdat

Capitalsin ja Lightningin finaalisarja alkoi Washingtonin kahdella voitolla. Noissa peleissä näytti hyvin vahvasti siltä, ettei Tampa löydä lääkkeitä illan isännän kaatamiseen, sillä joukkueen balanssi puolustus- ja hyökkäyspelin suhteen oli täysin pielessä. Tästä saatiin viitteitä muun muassa toisessa osaottelussa, jossa Tampan päävalmentaja yritti usealla eri kienolla murtaa Capitalsin vahvaa keskialueen träppiä, joka on ollut Botsin yksi suurimpia murheen kyynejä tässä ottelusarjassa.

Kolmannessa kohtaamisessa tuo balanssi lopulta löytyi, kun Tampan päävalmentaja John Cooper teki ketjuihin muutamia muutoksia ja muutti joukkueen keskialueen pelin passiivisempaan 2-1-2 muotoon. Tämä muutos oli iso, sillä se esti hyvin tehokkaasti Capitalsin kiekonriistot keskialueella ja niistä tulleet vastaiskut, jotka ovat olleet Boltsin hitaalle puolustukselle myrkkyä.

Tähän neljänteen otteluun lähdettäessä nouseekin kaksi isoa kysymystä esille. Näistä ensimmäinen on se, miten Tampa selvittää Washingtonin kovan alkupaineen ja toinen se, miten Capitalsin päävalmentaja Barry Trotz kykenee reagoimaan pelin sisällä muutoksiin, sillä valmentajalta kesti edellisessä kohtaamisessa puolituntia ymmärtää, että Tampa on silloin heikoimmillaan, kun Caps pääsee iskemään nopeilla hyökkääjillä Boltsin hintaisiin puolustajiin.

Pienten marginaalien peli

Peliyhtiöt ennakoivat yön ottelusta tasaista vääntöä ja tähän samaan näkemykseen yhtyy myös Kertoimet.com, sillä näiden kahden joukkueen voimasuhteiden arviointi on tällä hetkellä todella haastavaa. Capitalsilla on kaikki eväät lyödä nopeudellaan ja hyvällä keskialueen pelillä Tampa. Tämä ei kuitenkaan tapahdu niin, että joukkue on taas olevinaan tekevänsä kaukaloita asioita, vaan se vaatii 110%, kuten kahdessa ensimmäisessä väännössä.

Myöskään Tampaa ei pidä aliarvioida, sillä tämän sarjan aikana on tullut hyvin selväksi, että nimenomaan Tampa on näistä kahdesta joukkueesta se osapuoli, joka kykee mukautumaan pelin sisällä tapahtuviin asioihin nopeammin ja helpommin. Lähdetään kuitenkin tässä pelissä siitä liikkeelle, että Capitals voittaa tämän ottelun, sillä tuo Capsin nopeus, painepeli ja keskialueen kiekonriistot ovat tuottaneet Tampalle ongelmia läpi sarjan.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

three × two =