NHL: Washington Capitals – Tampa Bay Lightning klo 03.00 ke 16.5.2018

Itäisen konferenssin finaalisarja jatkuu tulevana yönä, kun Washington Capitals isännöi kotikentällään Tampa Bay Lightningia. Peliyhtiöt pitävät kotijoukkuetta ennakkosuosikkina ja tähän samaan näkemykseen yhtyy myös Kertoimet.com, sillä Tampalla on ollut isoja ongelmia puolustuspelissään nopeaa ja taitavaa Capitalsia vastaan.

Aikaisemmat kohtaamiset

Washington ja Tampa ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella viisi kertaa. Näistä peleistä kolme nähtiin runkosarjassa ja kaksi kertaa osapuolet ovat iskeneet yhteen itäisen konferenssin finaalissa. Tampa vei joukkueiden runkosarjan kohtaamiset voitoin 2-1 nimiinsä, mutta finaalisarjassa Capitals on ollut parempi ja johtaa sarjaa voitoin 2-0.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että vierasjoukkue on viimeistellyt joukkueiden kuudessa edellisessä kohtaamisessa joka kerta avausmaalin. Toinen mainitsemisen arvoinen asia liittyy maalien määriin, sillä näiden kahden joukkoon yhdeksässä edellisessä kohtaamisessa on nähty joka kerta vähintään neljä maalia.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme NHL:ään:

Lähtökohdat

Ottelun lähtökohdat ovat äärimmäisen mielenkiintoiset, sillä moni oletti ennen finaalisarjan alkua, että tästä sarjasta tulee tasainen, mutta kahden ensimmäisen pelin perusteella näin ei voi sanoa, sillä Capitals on ollut kentällä kaikessa parempi.

Se mikä Tampalle on tuottanut tässä ottelusarjassa ongelmia, on Capitalsin puolustuspeli ja nopeat suunnanmuutokset. Vielä Bruinsia Tampan päävalmentaja John Cooper löysi lääkkeet Bostonin nopealle suunnanmuutospelaamiselle, mutta tässä sarjassa sympaattisen valmentajan pelikirjat ovat olleet ajoittain aivan sekaisin Capitalsin 1-1-3 ja 1-4 tärpin kanssa.

Se mikä tuosta Capitalsin puolustuspelistä tekee Tampalle niin haastavaa, on se, että Boltsin pakit eivät ole sarjan nopeimpia ja kun joukkueen hyökkääjille tulee vielä virheitä hyökkäyssiniviivan tuntumassa, pääsee Capitals iskemään niistä vastaan. Tämä asia ei sinälänsä ole mikään uusi juttu, mutta uusijuttu on se, että Capitalsilla riittää näitä tuulen nopeita kiekkotaitureita useammassa kentässä, toisin kuin Bostonilla.

Näistä Tampan ongelmista saatiin hyvä esimerkki joukkueiden toisessa kohtaamisessa, jossa Botsin päävalmentaja John Cooper yritti toistuvasti mätsätä tuohon Capitalsin träppiin pelin aikana. Tämä sekoitti joukkueen pelin aivan totaalisesti, eikä paremmuudesta jäänyt tuossa ottelussa mitään epäselvyyttä.

Cooperin ajatuksia toisesta finaaliottelusta pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Capitals ennakkosuosikki

Capitals lähtee yön otteluun ennakkosuosikkina ja myös Kertoimet.com vinkkaa pelaamaan kotijoukkueen voiton puolesta, sillä juuri tällä hetkellä mikään ei puhu sen puolesta, että Bolts pystyisi nostamaan tasoaan niin paljon, että se voisi kääntää tämän sarjan itselleen.

Tuota edellä mainittua näkemystä me perustelemme sillä, että Tampan päävalmentaja Cooper on jo kahdessa edellisessä pelissä yrittänyt muuttaa joukkueen peliä vastaamaan paremmin Capitalsin nopeuteen, mutta kun puolustuksesta ei löydy riittävästi nopeutta, eikä hyökkääjätkään anna taka- tai viistopainetta Capitalsin pelaajille riittävästi, on silloin vaikeaa voittaa.

Kotijoukkueen voiton lisäksi Kertoimet.com vinkkaa pelaamaan alle 5,5 maalin ottelua, johon Unibet tarjoaa 2,17 palautusta. Tätä me perustelemme sillä, että Tampa tulee todennäköisesti lähtemään tähän kolmanteen osaotteluun hieman puolustusvoittoisemmalla tavalla, jotta se pysyy pelissä paremmin mukana.

Lyö tästä matsista vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

nineteen − fifteen =