Eurooppa-liiga: Vitesse – Basel klo 21.00 to 9.8.2018

Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen toinen mielenkiintoinen ottelupari on tämä hollantilaisseura Vitessen ja sveitsiläisseura Baselin kohtaaminen. Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista vääntöä, mutta tässäkin pelissä Kertoimet.comin silmissä ennakkosuosikki on vierasjoukkue. NordicBet, Betsafe ja Betsson tarjoavat kierroksen kaikkiin otteluihin cashoutin.

Aikaisemmat kohtaamiset

Vitesse ja Basel eivät ole kohdanneet toisiaan historian saatossa kertaakaan. Tutkimalla kaksikon historiaa tarkemmin selviää, ettei hollantilaisseura ole pelannut historiassaan kertaakaan sveitsiläistä seuraa vastaan. Basel puolestaan on kohdannut hollantilaisen seuran historiassaan 12 kertaa. Näistä peleistä se on voittanut neljä, kaksi kertaa pisteet ovat menneet jakoon ja kuusi kertaa sveitsiläisseura on joutunut poistumaan kentältä tappio niskassa.

Näitä sivuja suosittelemme Eurooppa-liigaan:

Vitesse UEFAn rankingissa 176:s

Vitesse pieni logo 80x80, Kertoimet.com
Stichting Betaald Voetbal Vitesse on vuonna 1892 perustettu hollantilainen jalkapalloseura, joka pelaa kotiottelunsa noin 22 000 katsojaa vetävällä Gelredome Areenalla. Joukkueen päävalmentajana on toiminut maaliskuusta 2018 lähtien venäläinen Leonid Slutski.

Vitessestä puhuttaessa esille on nostettava seuran pitkä historia. 126-vuotisesta historiasta huolimatta, se ei ole voittanut ikinä yhtään isoa palkintoa. Huomioitavaa Vitessen viime vuosissa on kuitenkin se, että se on pelannut tällä vuosikymmenellä lähes joka vuosi Eurooppa-liigan pelejä. Jostain syystä hollantilaisseuralle on kuitenkin tuottanut isoja ongelmia päästä karsintakierrokselta eteenpäin, sillä lohkovaiheeseen se on päässyt historiassaan ainoastaan kolmesti.

Kuluvan kauden aikana Vitesse on pelannut kuusi peliä. Kauden ensimmäiset ottelut olivat hankalia, sillä tukkaan tuli niin Wolfsberger AC:lta (2-1) kuin myös Shakhtar Donetskilta (4-1). Näitä tappioita seurasi kuitenkin tasapeli Arsenal Tulaa (2-2) vastaan ja voitto Lokomotiv Moskovasta (0-3). Joukkueen kaksi edellistä peliä ovat olleet Eurooppa-liigan karsintaotteluita Viitorulia vastaan. Joukkueiden ensimmäinen osaottelu päättyi 2-2 tasapeliin, mutta toisen Vitesse vei 3-1 nimiinsä.

Basel UEFAn rankingissa 18:s

Basel logo pieni 80x80, Kertoimet.com
FC Basel on vuonna 1893 perustettu sveitsiläinen jalkapalloseura. Se pelaa kotiottelunsa 42 500 katsojaa vetävällä St. Jakob-Parkilla. Basel on voittanut Sveitsin mestaruuden historiassaan 20 kertaa. Joukkue on menestynyt Euroopassa viime vuosina hyvin, sillä se on päässyt Mestarien liigassa tällä vuosikymmenellä kolmesti neljännesvälieriin. Menestystä on tullut myös Eurooppa-liigassa, jossa se eteni kaudella 2012-13 semifinaaleihin ja vuotta myöhemmin se oli samaisessa turnauksessa puolivälierissä.

FC Baselista yleisesti puhuessa voisi sanoa, että seura on mennyt tällä vuosikymmenellä eteenpäin kaikilla mittareilla katsottuna valtavasti. Se on ylivoimaisesti Sveitsin suosituin seura, mikä näkyy myös katsojakeskiarvoissa, jotka ovat Sveitsin liigan parhaat.

Kuluvan kauden aikana sveitsiläisseura on pelannut kymmenen ottelua. Nämä tulokset eivät ole olleet kovinkaan mairittelevia joukkueelle, sillä Basel on voittanut niistä ainoastaan kolme peliä (3-1-6). Erityisesti Marcel Kollerin suojateilla on ollut ongelmia puolustuspelaamisen kanssa, mistä kertoo myös näiden kymmenen pelin maaliero (14 tehtyä ja 22 päästettyä maalia).

Ennakoidut kokoonpanot

Vitesse (4-3-3):
Eduardo – Buttner, Clarke-Salter, Thelander, Karavaev – Foor, Bero, Serero – Linsen, Matvz, Beerens.

Basel (4-4-2):
Omlin – Riveros Galeano, Suchy, Cumart, Widmer – Zuffi, Serey Die, Frei, Oberlin – Van Winwinkel, Ajeti.

Basel ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista vääntöä, mutta Kertoimet.comin silmissä Basel on tämän pelin ennakkosuosikki. Tätä me perustelemme sillä, että Basel on tottunut pelaamaan säännöllisesti näitä kovia europelejä, kun taas Vitessen rutiininomainen pelaaminen eurokentillä on pieni kysymysmerkki. Tätä väittämää parhaiten tukee nuo UEFAn rankingit, jotka eivät kerro kaikkea, mutta antavat jonkin verran osviittaa siitä, miten nämä seurat ovat viime vuosina eurokentillä menestyneet. Parhaan kertoimen Baselin voitolle antaa Betsafe.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

twenty + twelve =