UEFA Nations League: Viro – Suomi kello 21.45 pe 12.10.2018

Kansojen liiga jatkuu tänään seitsemän ottelun voimin. Suomalaisittain kierroksen mielenkiintoisin ottelu potkitaan A. Le Coq Areenalla Tallinnassa, jossa toisistaan mittaa ottavat Viro ja Suomi. Huuhkajat lähtevät otteluun ennakkosuosikkina, mutta eteläistä naapuriamme ei missään nimessä pidä aliarvioida, sillä Viro pelaa tässä ottelussa veitsi kurkulla. Ottelua pääsee seuraamaan ilmaiseksi Viafree palvelun kautta.

Aikaisemmat kohtaamiset

Viro ja Suomi ovat kohdanneet toisensa historian saatossa 32 kertaa. Näistä peleistä Viro on voittanut seitsemän ottelua, yhdeksän kertaa pisteet ovat menneet jakoon ja 15 kertaa kentältä on poistunut voittajana Suomi. Kaksikon tuorein kohtaaminen nähtiin syyskuussa. Tuossa ottelussa Suomi kaatoi Viron Teemu Pukin maalilla 1-0.

Maiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa parikin asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että Suomi on kaatanut Viron maiden viidessä edellisessä kohtaamisessa neljästi. Viron tuorein voitto on perua kesäkuulta 2015, jolloin sekä kaatoi Suomen ystävyysottelussa 0-2 lukemin.

Toinen mielenkiintoinen asia liittyy maaleihin, sillä tämän kaksikon seitsemässä tuoreimmassa väännössä, on nähty kuusi kertaa vähintään kaksi maalia. Kerrotaan myös samalla, että maiden kuudessa tuoreimmassa kohtaamisessa toinen osapuoli on jäänyt viidesti maaleitta (0-1, 0-3, 2-0, 0-2, 1-2, 2-0).

Lyö täällä vetoa Kansojen liigasta:

unibet

Arvostelu

UnibetParas vetosivu käytännössä sarjaan kuin sarjaan – myös KHL:ään
Bonus: 100 + 10€ riskitön

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeOnSuomalaisten vedonlyöjien uusi suosikki.
Bonus: 300€

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonAloittelijaystävällinen vedonlyöntisivusto. Keskiverrot kertoimet.
Bonus: 100€

Pelaa »

Suomi on aloittanut turnauksen hyvin, Viro ei

Viro on aloittanut Kansojen liigan nihkeästi. Martin Reimin suojatit joutuivat myöntämään alkulohkon ensimmäisessä ottelussa Kreikan 0-1 paremmaksi ja toisessa matsissa maa hävisi Suomelle 1-0. Näiden kahden perättäisen tappion myötä Viron jatkopaikka ei ole enää sen omissa käsissä.

Suomi puolestaan on aloittanut Kansojen liigan odotettua paremmin. Markku Kanervan suojatit kaatoivat avausottelussa Unkarin 1-0 ja tämän jälkeen Huuhkajille joutui taipumaan 1-0 lukemin Viro. Näiden kahden voiton myötä Suomella on hyvät mahdollisuudet päästä jatkopeleihin, mikäli tämä ottelu voitetaan.

Jos näiden maiden alkulohkon pelistä pitäisi nostaa vielä jotain esille, niin molempien maiden osalta se olisi maalinteko, sillä Viro ei ole vielä tehnyt yhtään maalia turnauksessa. Suomella maalinteko nostettaan esille siksi, että se lepää tällä hetkellä aivan liian paljon Teemu Pukin varassa.

Byyr!n ennakointia Viro-Suomi ja Kreikka-Suomi otteluun pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Ennakoidut kokoonpanot

Markku Kanerva on tehnyt pieniä muutoksia ryhmäänsä kaksikon edellisen kohtaamisen jälkeen. Huuhkajien runko on toki pysynyt samana, mutta uusina niminä joukkueeseen liittyvät HJK:n puolustaja Juha Pirinen, Miedz Legnican keskikenttäpelaaja Petteri Forsell ja Dalkurd-hyökkääjä Eero Markkanen.

Viro (5-4-1):
Aksalu – Teniste, Tamm, Mets, Klavan, Kallaste – Ojamaa, Vassiljev, Dmitrijev, Luts – Anier.

Suomi (4-4-2):
Hradecky – Uronen, Arajuuri, Toivio, Raitala – Soiri, Schüller, Sparv, Lod – Pukki, Tuominen.

Kestääkö Suomi paineet? Saako Pukki tulitukea?

Peliyhtiöt tarjoavat Suomelle yllättävän hyvää kerrointa tähän peliin. Tämä on ymmärrettävää, sillä Huuhkajien kohdalla on muutama iso kysymysmerkki ilmassa. Näistä ensimmäinen on se, kestääkö Suomi ottelun tuoman paineen, sillä Suomi harvemmin pääsee lähtemään tällaisista lähtökohdista otteluun.

Toinen mielenkiintoinen kysymys liittyy maalintekoon ja siihen, kuka tekee Pukin kanssa maaleja? Suomi on pystynyt luomaan paikkoja molemmissa alkulohkon peleissä useampaan osumaan, mutta itse viimeistely on ollut heikkoja, kun ratkaisevissa tilanteissa on hätäilty.

Lähdetään tässä ottelussa kuitenkin siitä liikkeelle, että Markku Kanervan suojatit kestävät paineen ja voittavat tämän ottelun. Kaikkien katsojien ja etenkin pelaajien pitää ymmärtää se, että tässä matsissa ei jaeta tyylipisteillä voittoa, vaan matsi tullaan hyvin todennäköisesti voittamaan tälläkin kertaa hieman karummalla pelillä, kuten kävi kuukausi sitten Turussa.

Lyö Huuhkajien voitosta vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

17 + 15 =