Venäjä voitti olympiakultaa kiekossa

Venäjä kaatoi Pyeongchangin talviolympialaisten finaalissa Saksan jatkoajan jälkeen maalein 4-3 (1-0, 0-1, 2-2, 1-0). Venäläisten hahmo ottelussa oli 2+2 tehot kirjannut Nikita Gusev. Pronssia kisoissa nappasi Kanada, joka kaatoi lauantaina pelatussa pronssiottelussa Tshekin maalein 6-4.

Vjacheslav Voinov vei Venäjän ensimmäisen erän viimeisellä sekunnilla johtoon, mutta Felix Schutz tasoitti pelin toisen erän puolivälissä. Päätöserässä Venäjä siirtyi toisen kerran johtoon Nikita Gusevin maalilla, mutta Saksa käänsi pelin kolmessa minuutissa eduksensa Dominick Kahunin ja Jonas Mullerin maalilla.

Tällä Mullerin osumalla Saksa oli voitossa kiinni aina pelin viimeiselle minuutille asti, ennen kuin Nikita Gusev tasoitti pelin. Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta vasta jatkoerässä, jossa venäläisten sankariksi nousi Kirill Karpozov, joka päätti saksalaisten pyristelyt Gusevin esityöstä aikaan 69:40.

Saksan olympiahopeaa on kisojen ylivoimaisesti kovin pommi, sillä se kaatoi turnauksessa muun muassa Ruotsin ja Kanadan. Näissä molemmissa peleissä maa pelasi ennakkoluulotonta ja eteenpäin menevää kiekkoa. Tämä osoitti myös sen, että passiivisen kiekon aikakausi on tullut päätökseen.

Olethan jo lunastanut bonukset näiltä sivuilta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fourteen − two =

Tuorein veikkausvinkkimme

Eurooppa-liiga: FC Kööpenhamina – Zenit Pietari kello 22.00 to 20.9.2018

Peliyhtiöt ennakoivat FC Kööpenhaminan ja Zenitin välisestä kamppailusta tasaista vääntöä, mutta Kertoimet.comin silmissä illan venäläisvierailija lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina.

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset