MM-kisat: Venäjä – Saudi Arabia klo 18.00 to 14.6.2018

Jalkapallon MM-kisat pyörähtävät tänään käyntiin Luzhniki Areenalla Moskovassa. Turnauksen avausottelussa mittaa toistaan ottavat kisaisäntä Venäjä ja Saudi Arabia. Venäjä lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, sillä näiden kahden maan materiaaleissa on selvä ero kisaisännän hyväksi. NordicBet, Betsson ja Betsafe tarjoavat MM-avaukseen cashoutin.

Aikaisemmat kohtaamiset

Venäjä ja Saudi Arabia ovat kohdanneet toisensa historiassa kerran aikaisemmin. Tämä ystävyysottelu nähtiin lokakuussa 1993. Tuolloin Saudi Arabia kyykytti Venäjää kaikkien yllätykseksi maalein 4-2.

Kaksikon edellisen kohtaamiset parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme World Cupiin:

Mikä on Venäjän todellinen iskukyky?

Kisaisäntä Venäjän valmistautuminen kotikisoihin meni enemmän ja vähemmän penkin alle. Tämän vuoksi moni asiantuntija on tällä hetkellä maan suhteen todella varovainen lausunnoissaan. Pitipä asiasta mölyt mahassa tai ei, niin fakta on se, että Stanislav Cherchesovin miehistö ei ole voittanut seitsemästä edellisestä pelistä yhtäkään matsia (0-3-4).

Vaikka Venäjällä pitäisi olla iskukykyinen nippu jalkeilla, niin syystä tai toisesta maan puolustus on vuotanut ja maalinteko tuottanut tuskaa viimeisten kuukausien aikana. Näitä ongelmia kuvastaa hyvin myös noiden seitsemän ottelun maaliero, joka on Venäjän osalta tyly 7-13.

Jos diipadaapa harjoitusottelut jätetään pois laskuista, niin edellisen voittonsa Venäjä on saanut vuosi sitten. Tuolloin se kaatoi Confederations Cupin avausottelussa Uuden-Seelannin 2-0. Tuon jälkeen Venäjä on voittanut kaksi ystävyyspeliä, mutta voitot Dinamo Moskovasta tai Etelä-Koreasta eivät näytä Cherchesovin CV:ssä kovinkaan hyvältä, sillä itänaapurissa odotetaan menestystä kotikisoissa.

Venäjältä seurantaan kannattaa ottaa maalivahti Igor Akinfeev, puolustaja Denis Cheryshev, keskikenttäpelaaja Juri Zhirkov ja hyökkääjä Fedor Smolov.

Saudi mikä?

Saudi Arabia sijoittui Aasiassa B-lohkon toiseksi. FIFAn rankingissa maa on sijalla 67. Tämä on turnauksen toiseksi huonoin sijoitus Venäjän jälkeen. Juan Antonio Pizzi on valinnut MM-kisoihin kokeneen miehistön, joka on eurooppalaiselle jalkapallon ystävälle melkoisen tuntematon, sillä maan pelaajat pelaavat pääsääntöisesti Saudi Arabiassa. Syystä tai toisesta nekin pelaajat jotka tienaavat leipäänsä Euroopassa loistavat poissaolollaan. Näitä ovat muun maussa Levanten kolmikko Abeid, Hacen ja Muwallad.

Saudi Arabian valmistautuminen kisoihin ei mennyt Venäjän tavoin kovinkaan hääppöisesti, sillä maalla oli isoja ongelmia pelinsä kanssa, etenkin Saudi Arabian ulkopuolella. Ongelmia kuvastaa hyvin myös se, että Saudi Arabia hävisi viisi edellistä vieraspeliään maalierolla 3-12.

Saudi Arabialta seurantaan kannattaa ottaa keskikenttäpelaajat Yahya Al Shehri ja Salem Al Dawsari sekä hyökkääjä Mohammad Al-Sahlawi.

Ennakoidut kokoonpanot

Venäjä (4-1-4-1):
Akinfeev – Kudrashov, Igashevich, Granat, Fernandes – Zobnin – Zhirkov, Kuzuaev, Golovin, Samedov – Smolov.

Saudi Arabia (4-2-3-1):
Al-Mayoof – Al-Burayk, Hawsawi, Hawaswi, Shahrani – Faraj, Otayf – Dawsari, Jassam, Shehri – Muwallad.

Venäjä selvä ennakkosuosikki

Venäjä lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja myös Kertoimet.com vinkkaa pelaamaan maan voiton puolesta. Ne jotka haluavat nostaa kisaisännän kertoimia, voivat antaa Saudi Arabialle maalin eteen, sillä näiden kahden maan materiaaleissa on valtava ero Venäjän hyväksi, etenkin kun lupaavimmat Saudi Arabialaiset pelaajat loistavat maajoukkueesta poissaolollaan. Antamalla Saudi Arabialle maalin eteen Venäjän kerroin nousee 2,28. Ne jotka haluavat pelata maalintekijää, niin heille vinkattakoon Fedor Smolovin osumaa, johon peliyhtiö tarjoaa 2,17 palautuksen.

Lyö MM-avauksesta vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

three + 10 =