Veikkausliiga – katsaus kauteen 2017

veikkausliigaVeikkausliiga on Suomen jalkapallon pääsarja ja myös sarjaa hallinnoiva organisaatio. 27 vuotta pelatun sarjan oma tavoite on ”kehittyä Suomen suosituimmaksi urheilusarjaksi” ja tuoda esiin liigajalkapallon seuroja, pelaajia ja sankareita. No paljon on vielä takamatkaa jääkiekon Liigaan, mutta Veikkausliiga on hyvällä tiellä.

Jalkapallo on kuningaslaji ja ansaitsee suomalaisten keskuudessa paljon palstatilaa. Toistaiseksi Valioliiga ja muut Euroopan suurliigat ovat vieneet isoimmat otsikot, mutta Veikkausliiga pyrkii kasvattamaan suosiotaan ja houkuttelemaan yhä enemmän katsojia ja vedonlyöjiä veikkauskohteiden ääreen.

Tässä sarja on onnistunut jokseenkin hyvin, ja seurat ovat pystyttäneet moderneita areenoita ympäri Suomea. Veikkausliiga on myös parantanut näkyvyyttään muun muassa TV-lähetyksillä, asianmukaisilla verkkosivuilla ja pidentämällä kautta. Etenkin kauden pidentäminen on saanut paljon kiitosta valmentajilta ja pelaajilta.

Kaudella 2017 Veikkausliigassa pelaa 12 joukkuetta. Nämä joukkueet ovat sarjanousija JJK:n lisäksi, PS Kemi, RoPS, VPS, FC Lahti, Ilves, HJK, FC Inter, HIFK, KuPS, SJK ja hallitseva mestari IFK Mariehamn.

Kaikki pelaavat 33 matsia, eli kolminkertaisen sarjan. Tässä formaatissa koti- ja vierasottelut eivät mene täysin tasan, vaan edelliskauden 6 parasta saavat yhden ylimääräisen kotiottelun. Sarjan voittanut joukkue saa suoran paikan Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle, kun taas toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet pääsevät Eurooppa-liigan karsintoihin. Lue ennakko kauteen 201 alta!

Suosittelemme vedonlyöntiin

Isoimmilla kansainvälisillä vedonlyöntisaiteilla kertoimia voi olla nihkeästi, mutta suomalaisille pelaajille markkinoivilla saiteilla on hyvä valikoima Veikkausliiga-kertoimia – ja ne ovat usein parempia kuin Veikkaus Oy:llä. Tsekkaa ainakin nämä saitit:

unibet

Arvostelu

UnibetSuomalaisten suosikkisivulla on hyvä valikoima Veikkausliigaa.
Bonus: 100 + 10€ riskitön

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeOnPaljon erikoisvetoja myös Veikkausliigan peleihin.
Bonus: 300€

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonErinomaiset kertoimet jalkapalloon + yksi netin parhaista live-vedonlyönneistä.
Bonus: 100€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetTodella runsaasti jalkapallokohteita.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »

Historia

HJKSuomen mestaruudesta on pelattu jo vuodesta 1908, ja sarjamuotoisenakin 1930 lähtien, mutta liiga muotoutui myöhemmin. Mallia otettiin jääkiekon SM-liigasta ja liigaorganisaatio perustettiin vuonna 1989 ja ensimmäinen kausi pyörähti käyntiin kuudella matsilla 29. huhtikuuta 1990. Veikkausliigaksi sarja nimettiin vuonna -92.

Aluksi liiga oli lähes tyystin amatöörien palloilua (vain 10 pelaajaa ilmoitti futiksen ammatikseen). Nopeasti siirryttiin puoliammattilaisuuteen ja nykyisin käytännössä kaikki pelaajat ja valmentajat ovat täysammattilaisia.

Veikkausliigasta on tullut eritoten kasvattajaseurojen liiga, muiden pikkumaiden sarjojen tapaan. Huipuista valtaosa siirtyy ulkomaille ja sitä kautta Huuhkajiin eli maajoukkueeseen. Viime vuosina monet huippupelaajat ovat palanneet ”jäähdyttelemään” kotiseuroihinsa Veikkausliigaan.

Veikkausliigan historian menestynein joukkue on Helsingin Jalkapalloklubi, eli HJK, joka on voittanut 11:sta mestaruutta. Se on myös ainoa joukkue, joka on ollut mukana jokaisella kaudella.

Pokaali

Veikkausliigan mestariseura voittaa kahta palloa tavoittelevaa pelaajaa esittävän patsaan. Patsaan nimi oli alunperin Futura, mutta sponsorivaihdosten jälkeen sitä kutsutaan nykyisin vain Veikkausliigan mestaruuspatsaaksi.

Timo Iivosen suunnittelema 15-kiloinen kolmestasadasta osasta koottu 80 cm korkea patsas valmistui ensimmäiselle liigakaudelle. Sen jälkeen sitä on nostanut 8 eri seuraa, useimmin HJK.

Kausi 2017 tuo runsaasti veikattavaa

Veikkausliigan kausi käynnistyy huhtikuun 5. ja päättyy lokakuun 28. päivä. Kauden aikana ei pidetä kesätaukoa, vaan maajoukkueiden leiri- ja ottelujaksoja lukuun ottamatta Veikkausliigaa pelataan tasaisella tahdilla keväästä syksyyn. Yhteensä sarjassa pelataan 198 ottelua, jonka jälkeen Mestari on selvillä.

Alkavalle kaudelle Unibet on avannut laajan kirjon erilaisia pelivaihtoehtoja, joissa pystyy lyömään vetoa muun muassa mestarista, joukkueen sijoituksesta, joukkueiden maalien määrästä, maalikuninkaasta, putoajasta, parhaasta syöttelijästä ja esimerkiksi alueen parhaasta joukkueesta.

Suurimpina mestarisuosikkeina alkavalle kaudelle lähtevät HJK ja SJK, mutta näiden kahden joukkueen takana voikin sitten tapahtua ihan mitä tahansa, sillä Veikkausliiga ei ole ollut koskaan näin tasainen kuin se on nyt. Unibet tarjoaa HJK:n mestaruudelle 1.50 ja SJK:n mestaruudelle 5.00 kertoimen.

HJK:n ja SJK:n kovimmat haastajat Unibetin papereissa ovat IFK Mariehamn ja hieman yllättäen KuPS. Nämä molemmat joukkueet saavat mestaruudelle 18-kertoimen. Todennäköisimpänä putoajina peliyhtiö pitää JJK:ta ja PS Kemiä. JJK:n kerroin sille, että joukkue putoaa Veikkausliigasta, on 2.50 ja PS Kemin 3.25.

Parhaaksi maalintekijäksi Unibet povaa HJK:n Alfredo Morelosta, jonka voitolle peliyhtiö antaa 3.50 kertoimen. Meksikolaishyökkääjän kovimmat haastajat ovat peliyhtiöiden papereissa Interin Njazi Kuqi ja Timo Furuholm sekä SJK:n Billy Ions. Kolmikon kertoimet ovat tasan 8.00.

Seurojen uusia pelaajia 2017 (Suluissa Unibetin kertoimet)

IFK Mariehamn (Voittaa 18.00 / mitali 2.75)

Hallitseva mestari koki melkoisesti muutoksia talven aikana, kun joukkueet jättivät Dever Origill, Josef Ibrahim, Walter Viitala ja Diego Assis. Näitä menetyksiä seurassa paikkailtiin Rezgar Amanilla, Aapo Mäenpäällä, Lucky Mkosanalla ja Robbin Sellinillä. Viimekauden mitalikolmikosta IFK Mariehamnin menetykset olivat kaikkein suuret ja pitäisimme jopa pienenä ihmeenä, mikäli saarelaiset olisivat tällä kaudella kolmen parhaan joukossa, sillä Origillin tasoista maalitykkiä ei noin vain korvata.

HJK (Voittaa 1.50 / mitali 1.03)

HJK:n tilanne on erittäin mielenkiintoinen alkavaan kauteen lähdettäessä, sillä Klubi on paistatellut koko pimeän talven otsikoissa, kun keltaisen median ”asiantuntijat” ovat vaatineet joukkueen päävalmentaja Mika ”Bana” Lehkosuolle potkuja, kun mestaruuksia ei ole tullut. Ainakin kevään pelit ovat osoittaneet sen, ettei näille kirjoituksille ole mitään tarvetta, sillä HJK on pelannut tuloksellisesti suhteellisen hyvin.

HJK:n ”ydinrunko” pysyi yllättävän hyvin kasassa vaikka joukkueen jättivätkin Nikolai Alho, Leo Väisänen, Sebastian Sorsa, Toni Kolehmainen, Lum Rexhepi, Taye Taiwo ja Ivan Tatomirovic. Joukkueen tulopuolella taas on ollut Juha Pirinen, Faith Friday Obilor, Moshtagh Yaghoubi, Jusif Ali, Valtteri Vesiaho, Enoch Banza ja Demba Savage. Klubia on syytä pitää hyvin suurena mestarisuosikkina, sillä se tulee vielä vahvistamaan joukkuettaan, kunhan kausi käynnistyy kunnolla ja Europelit ovat alkamassa.

SJK (Voittaa 5.00 / mitali 1.40)

Myös SJK:n tilanne on erittäin mielenkiintoinen, sillä joukkueen päävalmentaja Simo Valakari sai lähteä kauden alla ja tilalle tuli Sixten Boström. SJK koki myös kauden alla kovia takaiskuja, kun kaksi joukkueen runkopelaajaa loukkaantui vakavammin, minkä myötä seinäjokelaisseuran mestaruusjahti otti melkoisen kolauksen. SJK:ta ei kuitenkaan kannata väheksyä, sillä seinäjokelaisilla on HJK:n tavoin rahaa käytettävänä, joten joukkue tulee aivan varmasti vielä vahvistumaan kauden aikana.

SJK:n jätti kesällä Tuco, Jussi Vasara, Teemu Penninkangas, Henri Aalto, Youness Rahimi ja Juhani Ojala. Nämä ovat kovia menetyksiä, joita joukkue yrittää paikkailla Aristote Mbomalla, Thomas Hradeckyllä, Ville Tikkasella, Dani Hatakkalla, Diego Brdancalla ja Facundo Guichonilla.

VPS (Voittaa 26.00 / mitali 3.50)

Vepsu kuuluu niihin seuroihin, jotka pelasivat menneellä kaudella yllättävän kivaa futista, jonka seurauksena vaasalaisseuralle soisikin menetystä alkavalle kaudelle. Valitettavasti joukkue kuuluu niihin joukkueisiin jotka talven aikana pikemminkin heikentyivät kuin vahvistuivat, sillä VPS:n jättivät Evgeni Kobozev, Loorents Hetsi, Eero Tamminen ja Kevin Peth. Onneksi joukkueen ydin kuitenkin säilyi, sillä me emme usko, että näitä menetyksiä pystytään korvaamaan Juha Hakolalla, Marko Meeritsillä ja Samu Volotisella, joka pelasi erinomaisen kauden PK-35 Vantaan maalilla menneellä kaudella.

ILVES (Voittaa 21.00 / mitali 2.75)

Tampereen Ilves kuului niihin joukkueisiin, jotka vahvistuivat kesän aikana melkoisesti, kun joukkueeseen liittyivät Iiro Järvinen, Tuco, Jani Tanska, Eero Tamminen, Johannes Luukkainen, Youness Rahimi ja Aleksis Lehtonen. Joukkueen lähtöpuolella olivat Mika Lahtinen (lopetti), Heikki Aho (lopetti), Palve Milosavljevic, Yoro Ly ja Mikael Soisalo. Näillä nyt joukkueeseen tulleilla pelaajilla Ilveksellä on hyvät mahdollisuudet taistella Jarkko Wissin alaisuudessa mitalista, mikäli joukkue pysyy terveenä.

RoPS (Voittaa 51.00 / mitali 16.00)

Juha Malinen on pystynyt luotsaamaan ”hissijoukkueen” viimevuosina Veikkausliigassa hyville sijoille, vaikkei joukkueessa ole mitään superstaroja pelannut. Juuri tällä hetkellä RoPS on kuitenkin useimmille analyytikoille täysin arvoin kortti. Rovaniemeläisseura saattaa pelata hyvän kauden tai sitten ei, mutta kärkikolmikkoon sitä ei kannata laskea, etenkään kun joukkue on supistamassa mitä ilmeisimmin pelaajabudjettiaan. Tämä näkyy myös hankinnoissa, sillä RoPS vahvistui talven aikana Leo Väisäsellä, Sani Kaitalla, Lassi Järvenpäällä, Sakari Tukiaisella, Cem Felekillä, Anselmi Nurmelalla ja Ivan Tatomirovicilla. Joukkueen taas jättivät Jarkko Lahdenmäki, Mika Mäkitalo, Juha Pirinen, Janne Saksela ja Ville Saxman.

KuPS (Voittaa 18.00 / mitali 2.75)

KuPS kuuluu niihin joukkueisiin, jotka vahvistuivat talven aikana. Joukkue onkin nostettu taistelemaan mitalista, eikä tämä ole mikään ihme, sillä Marko Rajamäen jengiin liittyvät Otso Virtanen, Johannes Kytilä Solomon Duah, Nikko Boxall, Sebastian Sorsa, Ville Saxman, Joni Mäkelä ja Ats Purje. Joukkue taas menetti Juha Hakolan, Petteri Pennasen, Mika Ääritalon, Joonas Pönttisen, Tina Jaitehin ja Bacacar Diallon.

FC Lahti (Voittaa 51.00 / mitali 16.00)

FC Lahti kuuluu niihin seuroihin, jotka tulevat taistelemaan todennäköisesti sijoista 8-12. Samaan hengenvetoon pitää kuitenkin sanoa, että vaikka Kuhnureiden joukkue ei vaikuta paperilla kovinkaan kummoiselta, on joukkue hankkinut riveihinsä muutaman mielenkiintoisen pelaajan, jotka onnistuneessaan saattavat nostaa Toni Korkeakunnaksen miehistön sijoille 7-8, mutta missään nimessä, tällä materiaalilla Lahdessa ei tulla tappelemaan mitalista tai edes ylimääräisestä kotipelistä ensi kaudelle. Joukkueeseen liittyivät talven aikana Igor Jovanovic, Oskari Kerronen, Joona Tapani, Ifran Sadik, Loorent Hertsi, Pavel Nazimov, Kalle Taimi, Henrik Helmke ja Marko Simonovski. Menopuolella oli taas Tomi Maanoja, Duarte Tammilehto, Kalle Multanen, Boris Tatar, Jani Tanska, Rafael, Jussi Länsitalo (lopetti) ja Jasse Tuominen.

PS Kemi (Voittaa 151.00 / mitali 41.00)

PS Kemi kuuluihin menneellä kaudella niihin joukkueisiin, jotka yllättivät kaikki. Etenkin alkukaudesta joukkue oli mielettömässä liidossa. Tälle kaudelle joukkue on kuitenkin kokenut kovia menetyksiä ja vaikka materiaali on laajentunut Omar Jamanin, Lassi Nurmoksen, Niko-Petteri Kuulasjärven, Jussi Aallon, Oskari Forsmanin, Abdulkadir Said Ahmedin, Juuso Laitisen, Juston Lehdon, Marek Kaljumäen ja Edwin Salazarin hankintojen myötä, ei näillä hankinnoilla tulla korvaamaan Erik Törnrosin, Billyonsin, Joona Vetelin tai Kalle Taimin tasoisia pelaajia. Tämän vuoksi uskommekin, että Kemissä tullaan tappelemaan sijoista 9-12. Ei kuitenkaan dumata joukkuetta ihan täysin, sillä mikäli PS Kemi pääsee samanlaiseen liittoon kuin viime kaudella, voi se jopa yllättää laajemman materiaalinsa turvin.

HIFK (Voittaja 101.00 / mitali 21.00)

HIFK kuuluu niihin joukkueisiin, joille pitäisi myöntää automaattisesti sarjapaikka seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi Veikkausliigaan, sillä tämä seura omaa kotimaisessa jalkapallossa ylivoimaisesti Suomen parhaat kannattajat. Jos et ole vielä käynyt katsomassa HIFK:n peliä Telia 5G Areenalla, niin nyt on korkea aika hankkia liput, sillä tunnelma HIFK:n peleissä on mieletön.

Moni on rankannut HIFK:n niihin joukkueisiin, jotka tulevat taistelemaan sarjataulukossa sijoista 8-12, mutta Kertoimet.com näkee asian hieman toisin, sillä jos Antti Muurisen miehistö pystyy terveenä, pystyy se pelaamaan sijoista 5-8. Tätä me perustelemme ihan yksilötaidolla, jota HIFK:ssa on maalilla, keskikentällä ja hyökkäyksessä.

Joukkueen jätti viime kesänä Ville Salmikivi, Juho Pirttijoki, Joni Korhonen, Tuomas Mustonen, Jukka Sinisalo (lopetti) ja Tuomas Aho(lopetti). HIFK:n tulopuolella olivat taas Kim Raimi, Tomi Maanoja, Nosh A Lody, Kristian Heinolainen, Tommi Jyry, Eero Hyökyvirta, Nikolas Saira, Abaas Ismail, Antti Ulmanen ja Joonas Salmi.

FC Inter (Voittaja 26.00 / mitali 3.50)

Inter kuuluu monien papereissa niihin joukkueisiin, joilla on mahdollisuus olla kauden suurin yllättäjä tai sitten se tulee olemaan täysi floppi. Moni asia puoltaa sitä, että turkulaisseura nousisi taistelemaan mitalista, mutta samalla pitää muistaa, että Interin runkopelaajat ovat taas vuoden vanhempia.

Inter kuului talven aikana niihin joukkueisiin jotka vahvistuivat merkittävästi, kun joukkueeseen liittyivät Kevin Mombilo, Timo Furuholm, Jere Koponen, Mika Mäkitalo, Niko Markkula ja Julien Faubert. Faubert on sen verran mielenkiintoinen pelaaja, että miestä kannattaa seurata tarkemmin, sillä historian puolesta hänen pitäisi taistella vuoden pelaajan ja vuoden tulokkaan tittelistä Veikkausliigassa.

Kun Interin kokoonpanoa katsotaan tarkemmin, nousee yksi iso kysymys esille ja tämä on joukkueen puolustus. Interillä on yksi sarjan parhaista keskikentistä ja hyökkäyksistä, mutta joukkueen pakistolla ei tulla taistelemaan mestaruudesta, eikä edes mitalista. Turkulaisseura kaipaisikin riveihinsä pikaisesti kaksi kunnollista topparia, sillä kausi tulee olemaan pitkä, eikä loukkaantumisiltakaan voida välttyä.

Interin puolustusongelmia ei myöskään helpota se, että Faith Obilor siirtyi HJK:n riveihin. Puolustajan lisäksi Interin jätti Jukka Lehtovaara (lopetti) ja Solomon Duah.

JJK (Voittaja 151.00 / mitali 41.00)

Jyväskylän JJK nousi täksi kaudeksi takaisin Veikkausliigaan. Kettujen joukkue ei näytä paperilla kovinkaan kummoiselta ja ihan suoraan sanottuna pitäisimme pienenä ihmeenä, mikäli JJK onnistuisi sarjapaikkansa säilyttämään maamme pääsarjassa kuluvan kauden jälkeen. Kettujen riveihin liittyi kesän aikana Felix Gustavsson, Jere Pyhäranta, Verneri Välimaa, Ville Kirvesoja, Aatu Manninen ja Tuomas Koppelmäki. Joukkueen lähtöpuolella olivat taas Iiro Järvinen, Niko Markkula ja Ville Viljala

Veikkausliiga veikkaajille

Veikkausliiga on tietenkin lähellä suomalaisten sydäntä ja veikkaajien suosikkisarja. Vaikka Suomen futis ei herätä isoja tunteita ulkomailla, löytyy Veikkausliigan matseja silti kiitettävästi isojen vedonvälittäjien listoilta.

Suomeen olisi saatava iso futisbuumi aikaiseksi, valitettavasti Suomen maajoukkue ei ole mukana kesän 2016 Jalkapallon Euroopan mestaruuskisoissa. Yksi tapa nostattaa omaa buumia on hyödyntää omaa osaamistaan ja tietämystä ja lyödä vetoa Veikkausliigan otteluista.

Ulkomaalaisille vedonlyöntitoimistoille Veikkausliiga ei ole ominta erikoisaluetta, joten tarkkaavainen pelaaja voi löytää varsin hyviä kohteita. Kannattaa esimerkiksi vertailla kertoimia kotimaisen Veikkauksen kertoimiin – parempia löytyy pienellä vaivalla. Katso kaikki mestaruus kertoimet ja ottelukohtaiset vedot Unibetilta.

Veikkausliiga 2017 on todellinen vedonlyöjän unelma

Uusiiko SJK lähes sensaatiomaisen mestaruutensa pari vuotta vanhan mestaruutensa? Nouseeko HJK takaisin valtaan? Voiko RoPS taas yllättää ja nousta jopa mestariksi? Mitä tekevät sarjanousijat PS-Kemi ja PK-35 Vantaa? Kumpi vie Stadin herruuden, HJK vai HIFK? Minkä joukkueen laiva karahtaa karille matkalla Maarianhaminaan?

Lyö ennen kautta vetoa mitalisteista ja mestarista! Pitkän kauden aikana on mahdollisuus lyödä vetoa melkein 200 eri ottelusta niin ennen otteluita kuin livevedoissa. Toteuta strategiaasi ja selvitä koko Veikkausliigakausi voitollisena!

HJK, SJK ja se kolmas onkin paha, koska se voi olla ihan kuka tahansa. Se voi olla HIFK, Se voi olla Inter, Se voi olla Ilves tai KuPS. Noiden kahden joukkueen takana massa on tosi tasaista. Jos HIFK saa keskikentällensä pari hyvää pelaajaa, niin ne voi taistella mitalista. Jos Inter taas saa puolustuksensa kuntoon ja sinne vahvistuksia, niin niillä on materiaalin puolesta mahdollisuudet olla korkealla. Toi pronssi on täysin auki.

Kolmen potentiaalisen menestyjän kertoimet Veikkausliigaan 10.4.2017

Voittajakandidaatteja ovat lähinnä HJK ja SJK, joista vahvin suosikki on ensin mainittu. Pronssimitalisteja onkin hankalampi nostaa. Se voi olla HIFK, Se voi olla Inter, Se voi olla Ilves tai KuPS. Noiden kahden joukkueen takana massa on tasaista. Jos HIFK saa keskikentällensä pari hyvää pelaajaa, niin ne voi taistella mitalista. Jos Inter taas saa puolustuksensa kuntoon ja sinne vahvistuksia, niin niillä on materiaalin puolesta mahdollisuudet olla korkealla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

nineteen + 3 =