Veikkausliiga 2019 – pisin kausi ja paljon derbyjä!

veikkausliigaVeikkausliiga on Suomen jalkapallon pääsarja.
Tänä vuonna Veikkausliigaa pelataan ajalla 3. huhtikuuta – 3. marraskuuta 2019. Kaikkiaan sarja kestää 215 päivää josta pelipäiviä on 167. Nyt käynnistynyt 29. kausi on pisin kausi ikinä.

Kausi 2019: Miten pelataan?

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoo että tänä vuonna Veikkausliiga on panostanut urheilullisen laadun varmistamiseen harventamalla ottelutahtia, jotta aina nähdään täysivireiset jengit kentällä. Tähän liittyy ns. kolmen päivän sääntö, eli joka joukkueella on aina kolmen päivän huili Veikkausliiga-otteluiden välissä.

Aikaisemman kahden sijaan, tällä kaudella Veikkausliigassa nähdään viisi huipennusta: kaksinkertainen sarja alkaa huhtikuussa ja huipentuu loppukesästä, jolloin nähdään, mitkä jengit pelaavat mitaleista mestaruussarjassa ja mitkä joukkueet kamppailevat putoamista vastaan Veikkausliigan haastajasarjassa, jonka viimeinen joukkue putoaa Ykköseen. Toiseksi viimeinen joukkue osallistuu Ykkösen joukkuetta vastaan pelattaviin karsintoihin.

Molemmat sarjat (mestaruus-ja haastajasarja) käynnistyvät syyskuun puolivälissä ja loppukierrokset pelataan lokakuun lopulla. Nämä ottelut ratkaisevat mestaruuden, mitalit ja putoamiskamppailun. Tämän jälkeen pelataan vielä viiden joukkueen lopputurnaus, joka ratkaisee, mikä joukkueista nappaa viimeisen jaossa olevan Eurooppa-liigan paikan.

Ennakkosuosikista ei epäselvyyttä… vai onko?

Tällä kaudella Veikkausliigassa esiin nousee Pohjanmaan ja Stadin derbyt. Pohjanmaalta mukana on kolme joukkuetta (KPV, SJK ja VPS), ja HIFK taisteli tiensä takaisin HJK:n derbypariksi. Ja onhan Espoolla FC Honka. No, mitkä jengit sitten ovat mitalisuosikkeja? HJK on Nordicbetin kerrointen valossa ylivoimainen suosikki, ja todennäköisin etenijä eurokentille. Muilla veikkaustoimistoilla on eroja kertoimissa, mutta suosikki sama kaikilla.

 • HJK 1.35
 • FC Honka 6.00
 • FC Inter 8.00
 • Ilves 10.00
 • KuPS 12.00
 • SJK 25.00
 • RoPS 35.00
 • FC Lahti 50.00
 • IFK Mariehamn 75.00
 • VPS 100.00
 • KPV 150.00
 • HIFK 200.00

Suosittelemme Veikkausliigaan

unibet

Arvostelu

UnibetSuomalaisten suosikkisivulla on hyvä valikoima Veikkausliigaa.
Bonus: 100€

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeOnPaljon erikoisvetoja myös Veikkausliigan peleihin.
Bonus: 300€

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonErinomaiset kertoimet jalkapalloon + yksi netin parhaista live-vedonlyönneistä.
Bonus: 100€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetTodella runsaasti jalkapallokohteita.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »

Tässä Kertoimet.comin kausiennakko Veikkausliigaan

Sijat 1-3 (Sijat auki)
HJK, Honka ja KuPS.
Honka on HJK:n suurin haastaja. KuPSin tilanne on mielenkiintoinen, koska siellä on epävirallisen tiedon mukaan sisäisiä ristiriitoja. Materiaaliltaan ja pelitavaltaan pitäisi pelata mitalista. Jopa mestaruus mahdollinen. Ilman mitalia, valmentaja Honkavaara saanee monoa.

Sijat 4-7 (Sijat auki)
Ilves, Inter, RoPS, SJK
Ilves on pelannut hyvän talvikauden. Kyseessä on nuori mutta laaja ryhmä. Ilveksellä on mahdollisuudet jopa mitaleille, jos pää kestää.

Interillä on kova nippu paperilla. Rosteri on kuitenkin ”kapea”. Hyökkäys isoin kysymysmerkki. Onneksi Håkansilla ei lopu rahat kesken kauden.

RoPSin joukkue nuoreni viime vuodesta. Niiden isoimmat kysymysmerkit liittyy hyökkäykseen ja maalivahtiosastoon.

SJK ei ole vieläkään valmis, vaikka kausi on jo alkanut (kirjoitettu 9.4.2019). Niiden hyökkäys on kysymysmerkki, samoin muodostelma materiaaliin nähden. Toimituksemme ei myöskään ole vakuuttunut niiden pelistä. Tuolla joukkueella ja rahapussilla pitäisi pystyä pelaamaan enemmän viihdyttävää futista. Eremenko senior saattaa saada potkut kesken kauden.

Sijat 8-9 (Sijat auki)
FC Lahti, Vepsu

FC Lahti muuttui talven aikana aika paljon. Joukkue on valmentajan tavoin kysymysmerkki. Ristilä ei tunnetusti ole onnistunut oikein missään. Huono valinta. Materiaali ok.
Vepsu pelaa kivaa futista, mutta kaikki kortit on muutaman pelaajan onnistumisten varassa. Uusi stadion syö iskukykyä melkoisesti. Toimistolla pitäisi tehdä muutoksia?

10-12 (Sijat auki)
KPV, HIFK, IFK Marieham
KPV on epävirallisten tietojen mukaan ilmoittanut tähyävänsä yläsarjaan. Jäänee haaveeksi, koska liian kokematon joukkue.

HIFK:n pakka on edelleen sekaisin. Joukkue kyllä yrittää ja taistelee, mutta laadukkaita pelaajia pitäisi saada lisää Yritystä on, mutta peli ei vakuuta. Valmentaja pesti saattaa olla tuulinen tällä kaudella…

IFK Mariehamn on FC Lahden tavoin pieni kysymysmerkki. Voi yltää keskikastiin, jos kaikki menee nappiin. Valmentaja ei vakuuta.

Historia

HJKSuomen mestaruudesta on pelattu jo vuodesta 1908, ja sarjamuotoisenakin 1930 lähtien, mutta liiga muotoutui myöhemmin. Mallia otettiin jääkiekon SM-liigasta ja liigaorganisaatio perustettiin vuonna 1989 ja ensimmäinen kausi pyörähti käyntiin kuudella matsilla 29. huhtikuuta 1990. Veikkausliigaksi sarja nimettiin vuonna -92.

Aluksi liiga oli lähes tyystin amatöörien palloilua (vain 10 pelaajaa ilmoitti futiksen ammatikseen). Nopeasti siirryttiin puoliammattilaisuuteen ja nykyisin käytännössä kaikki pelaajat ja valmentajat ovat täysammattilaisia.

Veikkausliigasta on tullut eritoten kasvattajaseurojen liiga, muiden pikkumaiden sarjojen tapaan. Huipuista valtaosa siirtyy ulkomaille ja sitä kautta Huuhkajiin eli maajoukkueeseen. Viime vuosina monet huippupelaajat ovat palanneet ”jäähdyttelemään” kotiseuroihinsa Veikkausliigaan.

Veikkausliigan historian menestynein joukkue on Helsingin Jalkapalloklubi, eli HJK, joka on voittanut 11:sta mestaruutta. Se on myös ainoa joukkue, joka on ollut mukana jokaisella kaudella.

Pokaali

Veikkausliigan mestariseura voittaa kahta palloa tavoittelevaa pelaajaa esittävän patsaan. Patsaan nimi oli alunperin Futura, mutta sponsorivaihdosten jälkeen sitä kutsutaan nykyisin vain Veikkausliigan mestaruuspatsaaksi.

Timo Iivosen suunnittelema 15-kiloinen kolmestasadasta osasta koottu 80 cm korkea patsas valmistui ensimmäiselle liigakaudelle. Sen jälkeen sitä on nostanut 8 eri seuraa, useimmin HJK.

Veikkausliiga veikkaajille

Veikkausliiga on tietenkin lähellä suomalaisten sydäntä ja veikkaajien suosikkisarja. Vaikka Suomen futis ei herätä isoja tunteita ulkomailla, löytyy Veikkausliigan matseja silti kiitettävästi isojen vedonvälittäjien listoilta.

Suomeen olisi saatava iso futisbuumi aikaiseksi, valitettavasti Suomen maajoukkue ei ole mukana kesän 2016 Jalkapallon Euroopan mestaruuskisoissa. Yksi tapa nostattaa omaa buumia on hyödyntää omaa osaamistaan ja tietämystä ja lyödä vetoa Veikkausliigan otteluista.

Ulkomaalaisille vedonlyöntitoimistoille Veikkausliiga ei ole ominta erikoisaluetta, joten tarkkaavainen pelaaja voi löytää varsin hyviä kohteita. Kannattaa esimerkiksi vertailla kertoimia kotimaisen Veikkauksen kertoimiin – parempia löytyy pienellä vaivalla. Katso kaikki mestaruus kertoimet ja ottelukohtaiset vedot Unibetilta.

Veikkausliiga on todellinen vedonlyöjän unelma

Uusiiko SJK lähes sensaatiomaisen mestaruutensa pari vuotta vanhan mestaruutensa? Nouseeko HJK takaisin valtaan? Voiko RoPS taas yllättää ja nousta jopa mestariksi? Mitä tekevät sarjanousijat PS-Kemi ja PK-35 Vantaa? Kumpi vie Stadin herruuden, HJK vai HIFK? Minkä joukkueen laiva karahtaa karille matkalla Maarianhaminaan?

Lyö ennen kautta vetoa mitalisteista ja mestarista! Pitkän kauden aikana on mahdollisuus lyödä vetoa melkein 200 eri ottelusta niin ennen otteluita kuin livevedoissa. Toteuta strategiaasi ja selvitä koko Veikkausliigakausi voitollisena!

HJK, SJK ja se kolmas onkin paha, koska se voi olla ihan kuka tahansa. Se voi olla HIFK, Se voi olla Inter, Se voi olla Ilves tai KuPS. Noiden kahden joukkueen takana massa on tosi tasaista. Jos HIFK saa keskikentällensä pari hyvää pelaajaa, niin ne voi taistella mitalista. Jos Inter taas saa puolustuksensa kuntoon ja sinne vahvistuksia, niin niillä on materiaalin puolesta mahdollisuudet olla korkealla. Toi pronssi on täysin auki.

Lyö vetoa Veikkausliigan kaudesta 2019 Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *