NHL: Vegas Golden Knights – Winnipeg Jets klo 04.00 to 17.5.2018

Läntisen konferenssin finaalisarja jatkuu seuraavaksi Vegasissa, jossa Golden Knights isännöi historiansa ensimmäisessä finaaliottelussa Winnipeg Jetsiä. Peliyhtiöt pitävät kotijoukkuetta ennakkosuosikkina, mutta Jetsin mahdollisuuksia ei kannata ampua täysin alas, sillä mikäli kanadalaisseura saa ottelulle toivomansa alun, tulee kotijoukkueella olemaan vaikea iltapuhde edessä.

Aikaisemmat kohtaamiset

Golden Knigts ja Jets ovat kohdanneet toisensa historian saatossa viisi kertaa. Näistä peleistä kolme nähtiin runkosarjassa ja kaksi kertaa osapuolet ovat iskeneet yhteen läntisen konferenssin finaalissa. Vegas vei joukkueiden runkosarjan kohtaamiset voitoin 2-1, mutta kahden finaaliottelun jäljiltä tilanne on 1-1.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että kaksikon kaikissa tämän kauden kohtaamisissa on nähty vähintään neljä maalia ja toinen se, että joukkueiden kohtaamisissa neljästi suomalaispelaaja on päässyt pisteille.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme NHL:ään:

Lähtökohdat

Ottelun lähtökohdat ovat äärimmäisen mielenkiintoiset, sillä ensimmäisen finaalikohtaamisen jäljiltä näytti siltä, ettei Vegasin Kultaiset Ritarit pysty haastamaan Winnipegiä tässä ottelusarjassa. Toisessa osaottelussa tuo näkemys voitiin kuitenkin heittää romukoppaan, sillä Kasinokaupungin jengi oli kaikessa parempi. Samalla se ryösti kotiedun itselleen, mikä saattaa jopa nousta tämän sarjan käänteen tekeväksi asiaksi.

Se mikä Jetsille aiheutti tuossa toisessa kohtaamisessa ongelmia, oli Vegasin nopeus ja kiekollinen peli. Tuo ottelu osoitti sen, että mikäli Jets ei pysty paineistamaan Vegasin puolustajia riittävän hyvin ja pelaa tarpeeksi aggressiivista peliä, niin Vegas tulee olemaan kentällä vahvempi, sillä raskasrakenteisempi ja fyysisempi Jets ei pysty vastaamaan Kultaisten Ritareiden liikkeeseen.

Toinen asia mikä tuossa toisessa finaalikohtaamisessa nousi väistämättä esille, oli Jetsin tietynlainen väsymys, sillä ainoastaan väsymys selittää sen, miksi Jetsille on tullut viimeiseen 6-7 peliin useampi kyykkäys. Tämä ”väsymys” selittyy osittain sillä, että Jets on pelannut pudotuspeleissä 13 ottelua, kun taas Vegasilla vastaava määrä on 11.

Se ei ole kanadalaisseuran ainoa ongelma, sillä Jets on matkustanut pudotuspeleissä noin 6000 kilometriä enemmän kuin illan kotijoukkue. Tämä saattaa tuntua pieneltä, mutta todellisuudessa ero on järjetön, kun otetaan huomioon, että pudotuspelejä on pelattu kolme viikkoa!

Vegas ennakkosuosikki

Vegas lähtee peliyhtiöiden papereissa otteluun ennakkosuosikkina, mutta Jetsin mahdollisuuksia ei kannata ampua täysin alas, sillä kanadalaisseura on syystä tai toisesta pelannut viimeisen parin viikon aikana vieraissa paremmin kuin kotonaan.

Lähtökohtia tasoittaa meidän silmissämme myös se, että mikäli Jets pääsee ottelussa johtoon, pystyy se pelaamaan sille suotuisampaa peliä, koska Vegasin on tällöin pakko tehdä kaukalossa enemmän töitä, mikä taas ei ole niin suotuisaa kotijoukkueelle, joka ei ole niin fyysinen joukkue, kuin Jets.

Lähdetään kuitenkin siitä liikkeelle, että Vegas tulee voittamaan tämän ottelun. Helpolla tuo voitto ei tule, sillä kotijoukkueen voitto on hyvin pitkälti kiinni pelin alusta. Mikäli Jets pääsee ensimmäisen kymmenen minuutin aikana johtoon, tulee Vegasin illasta vaikea. Mikäli kotijoukkue puolestaan kestää Jetsin alkurynnistyksen, kuten edellisessä pelissä, tulee se olemaan pelissä vahvoilla.

Kerrotaan vielä lopuksi, että NordicBet tarjoaa Patrik Laineen pisteeseen 1,55:n, Joel Armian pongoon 2,50:n ja Erik Haulan pojoon 1,70 palautuksen. Toisin kuin Unibet, Nordari hyväksyy myös jatkoerässä tehdyn pisteen.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

11 − 3 =