Valtosen ja Sportin tiet erkanevat

Vaasan Sport kertoo seuran verkkosivuilla purkaneensa yhteisymmärryksessä Tomek Valtosen valmentajasopimuksen. 38-vuotias Valtonen teki syksyllä 2016 vaasalaisseuran kanssa jatkosopimuksen, joka olisi ulottunut kevääseen 2019 asti, mutta nyt osapuolet päättivät purkaa tuon diilin.

Tomek Valtosen viimeisen lehdistötilaisuuden Vaasassa pääset katsomaan yllä olevasta videosta.

Valtonen toimi Vaasan Sportin päävalmentajana kaudesta 2014 lähtien. Hän johdatti vaasalaisseuran kaudella 2015-16 pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, mutta kuluvalla kaudella Kotkapaitojen esitykset kaukalossa ovat olleet vaisuhkoja, jonka myötä joukkue jäi runkosarjassa viimeiseksi. Heikosti sujuneen kauden seurauksena osapuolet päättyivät tarkastelemaan omaa tekemistä kriittisesti, jonka seurauksena molemmat tulivat siihen lopputulokseen, että kaksikon tiet erkanevat.

– Ensimmäisen kauden tavoite oli uskottavuuden ja identiteetin luominen. Toiselle kaudella tavoitteet olivat jo kovemmat, ja pudotuspelipaikan saavuttaminen oli iso askel eteenpäin. Kolmas kausi alkoi erittäin hyvin, mutta samalla kaudella alkoi negatiivinen kierre, johon vaikutti muun muassa lukuisat loukkaantumiset. Tämän jälkeen sekä urheilulliset tavoitteet että organisaation resurssien kasvattamistavoitteet ovat jääneet selvästi suunnitellusta, Sportin sivulla kerrotaan.

Sportin kausi ei missään nimessä ollut helppo, sillä vaasalaisseuran kannattajat vaativat Valtoselle potkuja jo kesken kauden, kun seuran kurssi kääntyi negatiiviseksi. Tästä huolimatta Sport seisoi valmentajansa takana aina kauden loppuun asti. Itse lopullisen päätöksen saneli muutos, jota Vaasassa nyt kaivataan.

– Päädyimme tähän ratkaisuun siksi, että tarvitsemme uuden alun ja lähdemme sitä kautta rakentamaan uutta tulemista, toteaa Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén seuran verkkosivuilla.

Olethan jo lunastanut bonukset näiltä sivuilta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

thirteen − ten =

Tuorein veikkausvinkkimme

Eurooppa-liiga: FC Kööpenhamina – Zenit Pietari kello 22.00 to 20.9.2018

Peliyhtiöt ennakoivat FC Kööpenhaminan ja Zenitin välisestä kamppailusta tasaista vääntöä, mutta Kertoimet.comin silmissä illan venäläisvierailija lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina.

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset