UFC Liverpool: Jason Knight – Makwan Amirkhani klo 21.30 su 27.5.2018

Suomen kirkkain vapaaottelutähti Makwan Amirkhani (13-3) palaa sunnuntai-iltana häkkiin vuoden tauon jälkeen. Paluuottelussa turkulaisen mallimannekiinin vastaan asettuu yhdysvaltalainen Jason Knight (20-4). Unibet pitää Jenkkiä selvänä ennakkosuosikkina, mutta kamppailu-urheilussa voi tapahtua ihan mitä tahansa, joten kirkossa kuulutettu Knightin voitto ei vielä ole.

Jason ”The Kid” Knight

25-vuotias Knight on kotoisin D’ibervillestä Yhdysvalloista. Kaupunki ei varmasti sano suomalaiselle kadun tallaajalle yhtään mitään, sillä siellä asuu vajaat 12 000 asukasta. Erikoista D’ibervillessä on se, että se on pystynyt lähes tuplaamaan asukaslukunsa viimeisen 30 vuoden aikana. Porvarillisessa Suomessa vastaava temppu on lähes mahdotonta, kiitos Juha Sipilän, Petteri Orpon ja heitä edeltäneiden porvarivajakkien.

Knightin otteluhistoriaa paremmin katsoessa löytyy muutama erikoisuus, joista lukijoiden on hyvä tietää. Kerrottakoon ensimmäiseksi, että Knight on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. Nämä molemmat tappiot ovat tulleet Amirkhania kokeneemmalle ottelijalle. Erikoista niissä on myös se, että sekä Gabriel Benitez (21-6), että Ricardo Lamas (18-6) ovat Knightia viisi senttiä lyhempiä.

Toinen asia, joka pistää silmään on Knightin lopetukset. Yhdysvaltalainen on useimmiten voittanut ottelunsa lukotuksella tai kuristuksella. Viimeisessä kymmenessä ottelussa, joista hän on hävinnyt kolme, lukotus tai kuristusvoittoja on tullut ainoastaan kaksi. Tämä selittynee hyvin pitkälle sillä, että nämä kymmenen ottelua on käyty UFC-ottelijoita, eikä piirinmestareita vastaan. Tästä huolimatta esille nousee väkisin kysymys mieleen, onko Knightin taso nyt nähty vai eikö hän enää kehity Alan Belcherin alaisuudessa?

Knightin tuoreet kuulumiset pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Makwan ”Mr. Finland” Amirkhani

29-vuotias Amirkhani on kurditaustainen suomalaisottelija, joka on kotoisin Suomen Turust. Viime vuodet mies on kuitenkin pitänyt majaansa Irlannissa. Toisin kuin Knight, niin Amirkhani on päässyt harjoittelemaan tähän otteluun laadukkaassa ympäristössä, sillä mies edustaa nykyään SBG-tallia. Samaista organisaatiota edustaa myös Connor ”The Notorius” McGregor ja moni muu hyvä ottelija.

Aivan kuten Knight, myös Amirkhani lähtee otteluun tappio allaan, sillä hän hävisi edellisen kamppailunsa Englannin Arnold Allenille. Tuossa ottelussa erikoista oli se, että jo ennakkoon moni ounasteli Makwanin voisiko sanoa kuntoa tai taitoja, sillä mies tuntui keskittyvän tuohon aikaan enemmän malli ja TV-hommiin, jonka seurauksena harjoittelu oli monien mielestä mitä oli.

Toinen asia, jonka lukijoiden on hyvä tietää, on se, että Knightin tavoin, Amirkhanin suurin osa lopetuksista on tullut kuristamalla tai lukotuksilla. Eniten suomalainen on hävinnyt otteluitaan, kun päätökset ovat menneet tuomareiden käsiin.

Amirkhanin tuoreet kuulumiset pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Knight ennakkosuosikki

Unibet pitää Knightia ennakkosuosikkina, mutta Kertoimet.comin mielestä tämä matsi on tasaisempi, kuin mitä peliyhtiön kertoimista voisi päätellä, sillä molemmilla ottelijoilla on omat hyvät ja huonot puolensa, miksi heidän puolestaan kannattaisi lyödä vetoa.

Knightin voittoa puoltaa se, että hän on kokeneempi ottelija, joka pystyy pistämään suomalaiselle lattiassa ja erilaisissa lukotuksissa/kuristuksissa hanttiin. Jenkin voittoa puoltaa myös se, että hän on yleensä otellut isoja ottelijoita vastaan hyvin, kun taas pienempien kanssa hänellä on ollut ongelmia.

Makwanin voittoa puolestaan puoltaa se, että hän on treenannut laadukkaassa ympäristössä ja kehittynyt takuuvarmasti ottelijana. Suomalaisen eduksi voitaisiin myös laskea se, että hän on hieman ulottuvampi kuin Knight ja omaa jo kokemusta Knightin tyylisestä eteenpäin menevästä ottelijasta.

Vaikka peliyhtiöiden edustajat uskovat Jenkin voittoon, niin lähdetään me täällä Kertoimet.comissa pelaamaan Makwanin voittoa, sillä tuo harjoittelu SBG-tallissa on niin painava asia näiden kahden ottelijan voimasuhteita miettiessä, koska tuossa tallissa ”Maku” on pommin varmasti saanut laadukasta harjoittelua.

Amirkhanin kurkunleikkausliikkeitä Knightille pääsee katsomaan alla olevasta videosta:Lyö UFC liverpoolin otteluista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

sixteen + 3 =