Tuohimaan 45 torjuntaa toivat SaiPalle kauden seitsemännen voiton

Lappeenrannan SaiPa venytti voittoputkeaan jo neljän ottelun mittaiseksi, kun Tero Lehterän suojatit kaatoivat Kisapuistossa pelatussa ottelussa Vaasan Sportin voittomaalikilpailun jälkeen 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0). SaiPan voiton takuumies oli 45 kertaa ottelussa torjunut Frans Tuohimaa. Voiton myötä SaiPa nousi sarjataulukossa Helsingin IFK:n ohi kymmenenneksi.

Ensimmäinen erä kisapuistossa kulki Sportin komennossa. Vaasalaisten hallinnasta huolimatta ottelun avausmaalista vastasi SaiPa. Osuma nähtiin vajaan kahden minuutin pelin jälkeen, kun Brett Carsonin siniviivalta lähtenyt veto yllätti Sportin maalissa pelanneen Rasmus Rinteen. 1-0 tilanteessa peli ehti vanheta ainoastaan puolitoista minuuttia, ennen kuin Sport tuli Joni Tuulolan maalilla tasoihin. Osumaa edelsi SaiPan puolustajien sekoilu oman maalin takana. Vaasalaisilla oli vielä erän lopussa muutama paikka toiselle osumalle ylivoimalla, mutta viimeistelyssä kotkapaidat eivät onnistuneet. Näistä paras tontti tarjoutui Joel Kivirannalle, joka pääsi nokikkain Frans Tuohimaan kanssa, mutta maalivahti torjui tämän yrityksen hienosti.

SaiPa tehokas paikoissaan

Myös toinen erä kulki vaasalaisten selvässä komennossa. Sportilla oli heti erän alussa kaksi paikkaa toiselle maalille, kun Ari Gröndahl ja Joel Kiviranta pääsivät laukomaan maalin edestä, mutta nämä yritykset viuhuivat takatolpan ohi. Erän puolivälissä Sport pääsi viidennen kerran ylivoimalle, kun SaiPalle tuomittiin kahden minuutin rangaistus vaihtovirheestä, mutta viimeistelyssä vaasalaiset eivät onnistuneet tälläkään kertaa. Muutama minuutti rangaistuksen jälkeen Ville Viitaluomalla ja David Goodwinilla oli hyvät paikat maalintekoon, kun kaksikko pääsi laukomaan perä kanaa maalin edestä, mutta sekä Tuohimaa että Rinne onnistuivat torjumaan nämä yritykset. Illan kolmas maali nähtiin pelin viimeisellä minuutilla, kun Jonathan Tanus iski kotijoukkueen 2-1 johtoon Robin Salon puolustuspään virheestä.

Sportin komennossa mennään edelleen

Kolmas erä kulki kahden edellisen tavoin Sportin hallinnassa. Vaasalaisten 2-2 tasoitus nähtiin seitsemän minuutin kohdalla, kun Tuohimaa pompotti Oskari Mannisen laukauksen eteensä, jonka Michael Parks veivasi maalivahdin selän taakse. Lähes heti aloituksen jälkeen vaasalaiset olivat iskeä kolmannen maalin, kun Filip Riska nousi laidalta maalille, mutta tämän yrityksen Tuohimaa onnistui torjumaan. Kolme minuuttia ennen pelin loppua Ahti Oksasella oli erinomainen paikka viedä SaiPa toisen kerran johtoon, kun laitahyökkääjä pääsi laukomaan maalin edestä, mutta Rinne esitti tilanteessa paraatitorjunnan. Viimeisen kahden minuutin aikana Joel Kivirannalla oli vielä kaksi hyvää paikkaa päättää peli vierasjoukkueen voittoon varsinaisella peliajalla. Näistä ensimmäisen Tuohimaa onnistui kuitenkin torjumaan ja toisen Kalle Maalahti pelasti maaliviivalta. Näin ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Oksasen ja Kunykin maalit ratkaisevat pelin

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa maalintekoon. Kaksi ensimmäistä hyvää tilannetta tarjoutui SaiPalle, kun lappeenrantalaiset pääsivät 2vs1 ylivoimahyökkäykseen Cody Kunykin johdolla. Rinne pelasti näistä ensimmäisen yrityksen ja toisella kerralla Kunyk laukoi sivuverkkoon. Pian tämän jälkeen Oskari Manniselle tarjottiin sankarin viittaa harteille, kun mies pääsi laukomaan vapaasti b-pisteen kaarien välistä, mutta tämä yritys viuhui maalin ohi. Minuutti ennen jatkoajan loppua Kunykilla oli kolmas hyvä paikka sinetöidä peli kotijoukkueelle, kun hyökkääjä teki hienon nousun maalille, mutta Rinne torjui tämänkin yrityksen. Näin ratkaisua lähdettiin hakemaan voittomaalikilpailusta, jossa SaiPan sankareiksi nousivat Oksanen ja Kunyk, jotka onnistuivat maalinteossa ja kun Sportilta samaan aikaan epäonnistuivat Sam Povorozniouk sekä Michael Parks, jäi lisäpiste Kisapuistoon.

Olethan jo lunastanut bonukset näiltä sivuilta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fourteen + 16 =

Tuorein veikkausvinkkimme

Mestarien liiga: Real Madrid - Roma klo 22:00 ke 19.9.2018

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset