KHL: TsSKA Moskova – Helsingin Jokerit klo 16.00 la 17.3.2018

Läntisen konferenssin välierät jatkuvat tänään Euroopan kovimmassa kiekkoliigassa KHL:ssa. Kierroksen mielenkiintoisin ottelu nähdään Moskovassa, jossa TsSKA isännöi Helsingin Jokereita välierien toisessa kohtaamisessa. Jokerit tarvitsee Norjan hiihtomaajoukkueen lääkäreiden apua, mikäli se mielii kääntää tämän sarjan vielä eduksensa Jukka Jalonen nykyisellä pelikirjalla ja materiaalilla, jota ei ole rakennettu pelaamaan TsSKA:n tasoista nopeaa ja kiekkotaitavaa joukkuetta vastaan.

Aikaisemmat kohtaamiset

TsSKA ja Jokerit ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kolme kertaa. Joukkueiden kaksi ensimmäistä kohtaamista nähtiin runkosarjassa. Jokerit voitti ensimmäisen kohtaamisen kotikentällään syyskuussa 4-0, mutta TsSKA tasoitti voitot tammikuussa pelatussa toisessa kohtaamisessa 2-1 jatkoaikavoitolla.

Kaksikon kolmas ja tuorein vääntö nähtiin eilen Moskovassa, jossa osapuolet kohtasivat toisensa läntisen konferenssin välierien ensimmäisessä osaottelussa. Tässä kamppailussa paremmuudesta ei jäänyt mitään epäselvyyttä, sillä TsSKA hallitsi peliä alusta loppuun asti ja vei sen 4-0 lukemin nimiinsä.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa useampi asia pistää silmään, joten listataan ne selvyyden vuoksi allekkain, jotta jokainen pysyy kärryillä.

1. Joukkueiden kuudessa edellisessä kohtaamisessa on neljä kertaa menty jatkoille.
2. TsSKA on voittanut joukkueiden seitsemästä edellisessä kohtaamisesta kuusi peliä.
3. Jokerit on voittanut TsSKA:n historiassaan kerran vieraissa (11.10.2016).
4. Joukkueiden kuudessa edellisessä kohtaamisessa on ainoastaan kerran nähty yli viisi maalia.
5. Vierasjoukkue ei ole voittanut kaksikon neljässä edellisessä kohtaamisessa kertaakaan 1. erää (3-1-0).
6. Vierasjoukkue ei ole voittanut kaksikon neljässä edellisessä kohtaamisessa kertaakaan 2. erää (1-3-0).

Aina välillä pomot katoavat kesken työpäivän. Tämä video saattaa antaa joillekin vastauksia.

Näitä sivuja suosittelemme KHL:

Lähtökohdat

TsSKA on osoittautunut vuosien saatossa Jokereille vaikeaksi vastustajaksi kaadettavaksi. Tästä kertoo myös se, että moskovalaisseura on päättänyt Jokereiden kauden viimeisen kolmen kauden aikana kaksi kertaa. Näistä ensimmäinen nähtiin keväällä 2015 ja toinen vuonna 2017.

Jokereiden suurimmat ongelmat TsSKA:ta vastaan keväällä 2015 oli materiaalin kapeus, tuolloin moskovalaisseura myllytti Radulovin ja viiden ketjun voimin Jokerit kesälomalle otteluvoitoin 4-1. Keväällä 2017 paremmuudesta ei jäänyt mitään epäselvyyttä, vaikka kolme otteluista ratkesikin vasta varsinaisen peliajan jälkeen, sillä TsSKA vei ottelusarjan 4-0 nimiinsä.

Tästä pääsemmekin historiaan, sillä kahden edellisen kahden aikana Jokereilla on ollut ongelmia vastata venäläisseuran liikkeeseen ja kamppailupelaamiseen. Tämä jälkimmäinen vielä suoriutuu jotenkin pysymällä pelin alla, mutta heti kun TsSKA saa vauhdin päälle, on Jokerit jatkuvalla syötöllä askeleen perässä, kuten eilenkin nähtiin.

Tuttu tunne monessa työpaikassa

TsSKA ennakkosuosikki

TsSKA lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja myös Kertoimet.com vinkkaa pelaamaan kotijoukkueen voittoa, sillä Jokerit ei nykyisellä pelitavalla pysty vastaamaan TsSKA:n nopeuteen. Jotta Jokereilla olisi mahdollisuudet tämän sarjan kääntämiseen, pitäisi Jukka Jalosen pelikirjassa tapahtua muutos ja tuosta passiivisesta pelaamista pitäisi päästä eroon.

Tällä me tarkoitamme sitä, että Jokereiden pitäisi paineistaa eteenpäin vähintään kolmen pelaajan voimin niin, ettei TsSKA saa peliinsä vauhtia. Tällä tavalla se pystyy ajamaan peliä kulmiin ja saa vietyä vastustajalta tilaa sekä vauhtia pois. Myös puolustajien tukitoimet pitää olla riisto- ja kamppailupelaamisessa kunnossa.

Ikävä kyllä tämä on helpommin sanottu kuin tehty, sillä tällaisessa pelissä pelaajan pelinlukutaito, sijoittuminen, pelinymmärrys ja luisteluvoima tulevat esille. Oman haasteensa tälle tuo myös se, että Jokereilla ei riitä puolustuksessa niin paljon kiekollista taitoa, jotta se pystyisi uhkaamaan TsSKA:n tasoista joukkuetta neljän ketjun voimin.

Kerrotaan vielä lopuksi, että Jokereiden harjoittamat viivelähdöt ovat ok, mikäli niiden tarkoitus on parsia rivit kuntoon siksi, että hyökkäämisestä ja puolustamisesta tulee organisoidumpaa. Muuten näitä pitäisi pystyä välttämään, sillä hyökkääminen on helpompaa, kun puolustajan ja hyökkääjän nenä on menossa samaan suuntaan.

Lyö tästä matsista vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

two × 5 =