Veikkausliiga: TPS – VPS klo 18.30 pe 17.8.2018

Veikkausliiga jatkuu tänään yhden ottelun voimin. Kierroksen ainoa ottelu nähdään Turussa, jossa TPS isännöi Vaasan Palloseuraa. Peliyhtiöt ennakoivat tästä pelistä tasaista matsia, mutta Kertoimet.comin silmissä vaasalaiset ovat selkeitä ennakkosuosikkeja ottelussa. NordicBet, Betsson ja Betsafe tarjoavat otteluun cashoutin.

Aikaisemmat kohtaamiset

TPS ja Vepsu ovat kohdanneet kuluvalla kaudella toisensa kaksi kertaa. Nämä molemmat kohtaamiset ovat päättyneet vaasalaisten voittoon (2-0, 1-0). Kaksikon aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että joukkueiden viisi edellistä vääntöä ovat kaikki olleet alle kolmen maalin pelejä (2-1-0-0-1). Toinen mainitsemisen arvoinen asia on se, että TPS on voittanut Vepsun edellisen kerran huhtikuussa 2013. Tuolloin turkulaiset olivat Vaasassa pelatussa ottelussa 0-1 lukemin parempia.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme Veikkausliigaan:

TPS taistelee putoamista vastaan

TPS logo 80x80, Kertoimet.com
Sarjanousija TPS lähtee otteluun sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Turkulaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 23 ottelua, joista Mika Laurikaisen suojateille on kirjattu kolme voittoa, seitsemän tasapeliä ja 13 tappiota. Viiden viimeisen pelin kuntopuntarissa TPS on sarjan heikoin joukkue nollalla pisteellä.

TPS:n ongelmat viimeisten viikkojen aikana ovat löytyneet hyvin pitkälti omasta puolustuksesta. Tästä kertoo myös viiden viimeisen ottelun maaliero, joka on neljä tehtyä ja 13 päästettyä takaiskua. Näitä ongelmia turkulaiset ovat yrittäneet paikkailla uusilla pelaajahankinnoilla.

Vepsu taistelee mitalista

VPS uusi logo 80x80, Kertoimet.com
VPS lähtee puolestaan otteluun sarjataulukon kuudennelta sijalta. Vaasalaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 23 ottelua, joista Petri Vuorisen suojateille on kirjattu yhdeksän voittoa, kahdeksan tasapeliä ja kuusi tappiota. Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa Vepsu on sarjan kuudenneksi kovin joukkue kahdeksalla pisteellä.

VPS:n kausi kokonaisuudessa on ollut kaksijakoinen. Vaasalaisten alkukausi oli vaikea, mutta tuon jälkeen peli on kulkenut. Viimeisissä peleissä Vepsulla on kuitenkin ollut ongelmia maalinteon kanssa. Tästä kertoo myös maaliero, joka osoittaa viittä tehtyä ja viittä päästettyä maalia. Juuri tällä hetkellä VPS liitää 190 minuutin maalittomassa putkessa.

Ennakoidut kokoonpanot

Ennakoidut kokoonpanot pieni 80x80, Kertoimet.com
TPS:n riveissä nähdään joukkueen kaikki kolme uutta vahvistuta. Nämä ovat Željko Savić, Albert Prosa ja Sterling Yateke. Vastaavasti joukkueelta puuttuu Tomas Hradecky ja Juri Kinnunen. Vepsun loukkaantumistilanne on puolestaan avoin. Vuorinen kertoo, että pieniä kolhuja on matkan varrella tullut, mutta ei avaa näiden loukkaantumisten vakavuutta

TPS (4-4-2):
Viscosi – Friberg, Tenho, Savic, Montola – Jakonen, Blomqvist, Peräaho, Sjöroos – Ahde, Prosa.

VPS (4-4-2):
Volotinen – Ojamaa, Lahti, Auvinen, David – Strandvall, Lähde, Jama, Voutilainen – Morrissey, Douglas Cae.

VPS ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista vääntöä, mutta Kertoimet.comin silmissä Vepsu on selvä ennakkosuosikki, sillä turkulaisilla on ollut jo pidempään isoja ongelmia oman puolustuksen kanssa. Tämän vuoksi lapulle laitetaan tässä pelissä vierasvoitto, vaikka Vepsu ei maaleilla ole herkutellut viimeisten viikkojen aikana.

Vierasjoukkueen voiton lisäksi lapulle laitetaan Steven Morriseyn osuma. Tämä siksi, että hyökkääjä on alkaa olemaan hiljalleen 90. minuutin pelikunnossa. Morriseyn maalia me perustelemme myös siksi, että jotain muutoksia Vuorisen pitää tehdä nykyiseen ryhmäänsä, jotta maalinteko helpottuu, sillä kaksikko Hakola-Douglas Cae on ollut melko pliisu viime peleissä.

Lyö tästä matsista vetoa Betsafe »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 × 2 =