Liiga: TPS – Kärpät klo: 18.30 pe 22.9.2017

Perjantain kiekkokierroksen kuumin ottelu nähdään Gatorade Areenalla, jossa toisistaan mittaa ottavat TPS ja Kärpät. Molemmat joukkueet ovat pelanneet yllättävän hyvän alkukauden ja komeilevat sarjataulukossa jaetulla toisella toisella. Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista vääntöä ja tähän samaan näkemykseen yhtyy myös Kertoimet.com

Aikaisemmat kohtaamiset

Joukkueet kohtasivat toisensa menneellä kaudella neljä kertaa. TPS voitti kaksikon kaksi ensimmäistä vääntöä varsinaisella peliajalla 4-0 ja 3-2 –lukemin, mutta kahdessa jälkimmäisessä kohtaamisessa voittaja selvisi vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Näistä peleistä Kärpät voitti ensimmäisen jatkoajan jälkeen 6-5 ja toinen meni turkulaisille rankkareiden jälkeen 2-3.

Kaksikon aikaisempia kohtaamisia katsoessa mikään asia ei pistä silmään pahasti, sillä voitot ovat menneet suhteellisen tasan. Kerrotaan kuitenkin yli- ja alivetoja pelaaville, että joukkueiden kahdeksassa edellisessä kohtaamisessa on ainoastaan kaksi kertaa nähty yli viisi maalia (4-10-4-5-4-7-3-3). Toinen mainitsemisen arvoinen asia voisi olla se, että joukkueiden viidessä edellisessä kohtaamisessa on kolme kertaa haettu ratkaisua varsinaisen peliajan ulkopuolelta.

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

Molemmilla 13 pistettä koossa

TPS on pelannut odotettua paremman alkukauden. Joukkue lähteekin illan otteluun sarjataulukon jaetulta toiselta sijalta. Juuri tällä hetkellä hunajaseura liitää kuuden pelin pisteputkessa. Kerrotaan vielä, että TPS on sarjakärki JYPin ohella ainoa joukkue, joka on saanut jokaisesta alkukauden pelistä pisteitä (3-1-2-0).

Myös Kärpillä on hyvä alkukausi Liigassa, sillä oululaiset lähtevät illan otteluun sarjataulukon jaetulta toiselta sijalta. Pikkupedot ovat pelanneet TPS:n ohella kuusi ottelua, joista heille on kirjattu suoraa voittoa, yksi tappio jatkoilla ja yksi suora tappio.

Jos näitä kahta joukkuetta vertaillaan hieman tilastollisesti, niin TPS on tehnyt kuudessa ottelussa 20 maalia, kun omissa on soinut 11 kertaa. Kärpillä vastaavat tilastot osoittavat 23 tehtyä ja 12 päästettyä maalia. Nämä tehdyt ja päästetyt maalit eivät vielä revi joukkueiden välillä eroa.

Sen sijaan ylivoimalla joukkueiden erot ovat jo selvät. Siinä missä TPS pelaa sarjan neljänneksi parasta ylivoimaa 19,23 onnistumisprosentilla, niin Kärpillä vastaava luku on ainoastaan 16,67%. Alivoimalla tilastot ovat taas tasaiset, sillä TPS on 94,44 onnistumisprosentilla sarjan toiseksi paras vajaalla. Kärpillä vastaava luku on 94,12%

Tasainen ottelu luvassa

Kertoimet.com uskoo illan ottelusta muodostuvan tasainen vääntö, jossa pienet marginaalit tulevat nousemaan suureen arvoon. Juuri tällä hetkellä meillä on kuitenkin sellainen tunne, että kaukalosta tulee poistumaan voittajana TPS. Tätä me perustelemme sillä, että vaikka molemmat joukkueet ovat pelanneet suhteellisen hyvän alkukauden, niin TPS on ollut alkukaudesta näistä kahdesta joukkueesta se, joka on pystynyt tiukassa paikassa nostaman napsun verran enemmän tasoaan. Kärppiä ei tosin missään nimessä kannata aliarvioida, sillä Mikael Ruohomaan kentällinen pelaa tällä hetkellä kenties Liigan kuuminta kiekkoa.

Maalintekijävinkissä lapulle laitetaan Charles Bertrandin osuma, jolla on varmasti enemmän kuin paljon näyttöhaluja entistä seuraansa vastaan. Lisäksi Bertrand saa jatkuvalla syötöllä Ruohomaalta hyviä paikkoja, joten on vain ajan kysymys, koska tulosta alkaa tulemaan. Unibet tarjoaa Bertrandin osumaan 3.95 kertoimen.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

four × 3 =