Liiga: TPS – HIFK klo 18.30 pe 20.4.2018

Liigan pudotuspelit jatkuvat tänään yhden ottelun voimin, kun Turun Palloseura ja Helsingin IFK selvittävät pronssimitalin kohtalon Gatorade Areenalla Turussa. TPS lähtee peliyhtiöiden papereissa ennakkosuosikkina otteluun, mutta HIFK:n mahdollisuuksia ei missään nimessä kannata väheksyä, sillä helsinkiläiset ovat viime vuosina olleet turkulaisille paha vastus kaadettavaksi.

Aikaisemmat kohtaamiset

TPS ja HIFK kohtasivat toisensa runkosarjassa neljä kertaa ja joka kerta HIFK poistui kentältä voittajana. Kaksikon aikaisempia kohtaamisia katsoessa huomaa, että ”punapaidat” ovat olleet turkulaisille viime vuosina paha vastus, sillä turkulaiset ovat voittaneet kaksikon yhdeksästä edellisestä kohtaamisesta ainoastaan yhden pelin. Tämä nähtiin viime maaliskuussa, jolloin TPS oli kotikentällään parempi 4-1 lukemin.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa esiin pulpahtaa kaksi muutakin ”kummajaista”. Näistä ensimmäinen liittyy avausmaaliin, sillä kotijoukkue on tehnyt kaksikon 12 edellisessä kohtaamisessa 11 kertaa ottelun ensimmäisen osuman. Toinen mielenkiintoinen asia liittyy niin ikään maaleihin, sillä joukkueiden kymmenessä edellisessä kohtaamisessa on ainoastaan kaksi kertaa nähty yli viisi maalia.

Kaksikon edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

Lähtökohdat

Ottelun lähtökohdat ovat erittäin mielenkiintoiset, sillä HIFK:ta luotsaava Ari-Pekka Selinin käskytti vielä viime kaudella TPS:ää, jossa hän teki hyvää duunia. ”Atulle” kuitenkin ilmoitettiin tylysti kesken kauden, ettei hänelle löydy enää käyttöä tulevalla kaudella. HIFK oli seurajoukkueista ensimmäisenä haaskalla ja poimi turkulaisseurasta Selinin, kakkosvalmentaja Jarno Pikkaraisen, ruotsalaishyökkääjä Erik Thorellin että Jerry ”missäs sitä ollaan oltu” Ahtolan.

Tästä pienestä historian katsauksesta pääsemmekin kätevästi tähän kauteen, joka päättyi TPS:n osalta runkosarjan toiseen sijoitukseen. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella TPS kohtasi Lappeenrannan SaiPan, joka taipui hunajaseuralle otteluvoitoin 4-2. Puolivälierissä turkulaisten tie nousi kuitenkin pystyyn, kun hallitseva mestari Tappara oli parempi otteluvoitoin 4-0.

HIFK puolestaan sijoittui runkosarjassa viidenneksi. Helsinkiläiset kaatoivat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella hallitsevan Euroopan mestarin Jyväskylän JYPin otteluvoitoin 4-2, mutta puolivälierissä stadilaisten tie nousi pystyyn runkosarjan voittaneelle Oulun Kärpille otteluvoitoin 4-3.

Toisen haavat revitään uudestaan auki

Tähän pronssiotteluun lähdettäessä molemmilla joukkueilla on omat hyvät ja huonot puolensa, miksi heidän puolesta kannattaa lyödä vetoa. TPS:n etuja ovat kotikenttä sekä heikko ottelusarja Tapparaa vastaan, joten hunajaklubilaisille jäi noista peleistä varmasti paljon hampaankoloon. HIFK:n etuja puolestaan ovat pelituntuma sekä tiukemmat pelit pudotuspeleissä.

TPS lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta kuten heti aluksi tuli sanottua, niin HIFK:ta ei kannata aliarvioida, sillä ”punapaidat” ovat olleet hunajaklubilaisille viime vuosina hankala vastus kaadettavaksi. HIFK:n mahdollisuuksia meidän silmissämme nostaa myös se, että Selinin suojateilla on selvästi parempi ottelutuntuma, kuin TPS:llä. Lisäksi HIFK on meidän mielestämme selvästi parempi molempien maalien edessä, mikä tulee olemaan yksi tärkeimpiä asioita tätä matsia ratkaistaessa erikoistilanteiden lisäksi.

Vaikka peliyhtiön asiantuntijat pitävät TPS:ää ennakkosuosikkina, niin Kertoimet.com vinkkaa pelaamaan HIFK:n voittoa, sillä meidän mielestämme punapaidoilla on tässä pelissä useampi painavampi syy, miksi heidän puolestaan kannattaa lyödä vetoa. Etenkin tuo ottelutuntuman puute on näistä yksi merkittävin, sillä TPS on pelannut edellisen ottelunsa lähes kaksi viikkoa sitten.

Lyö tästä matsista vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

sixteen + ten =