Liiga: TPS – Ässät klo: 18.30 ti 14.11.2017

Tiistain kiekkokierroksen kolmas mielenkiintoinen ottelu nähdään Turussa, jossa TPS isännöi merkittävästi vahvistunutta Patalaumaa. Peliyhtiöt pitävät hunajaseuraa ennakkosuosikkina, mutta kuuma kysymys kuuluu kuinka paljon Sakari Salminen ja Jarno Kärki pystyvät tuomaan Ässiin lisää tulivoimaa, sillä kaksikon kuluvan kauden kaikki kohtaamiset ovat päättyneet 2-2 tulokseen varsinaisella peliajalla.

Aikaisemmat kohtaamiset

TPS ja Ässät ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kolme kertaa ja joka kerta ottelu on päättynyt varsinaisella peliajalla 2-2 tulokseen. Kaksikon ensimmäinen vääntö nähtiin harjoituskaudella. Tuossa ottelussa Ässät oli jatkoajan jälkeen 2-3-lukemin parempi.

Porilaiset veivät myös kaksikon ensimmäisen kohtaamisen runkosarjassa jatkoajan jälkeen 2-3-lukemin. Joukkueiden toinen kohtaaminen runkosarjassa päättyi TPS:n voittoon, mutta tälläkin kertaa paremmuuden ratkaisemiseen tarvittiin jatkoaika, ennen kuin turkulaiset onnistuivat puristamaan porilaisista 3-2 voiton.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että TPS on tehnyt kaksikon neljässä edellisessä kohtaamisessa joka kerta avausmaalin. Turkulaiset ovat myös olleet vahvoja näissä peleissä avauserissä, sillä kolme niistä on päättynyt TPS:n voittoon ja kertaalleen tuloksena on ollut tasapeli (3-1-0).

Kerrotaan vielä lopuksi, että NordicBet tarjoaa TPS:n ensimmäisen erän voitolle 2,25 ja Ässien ensimmäisen voitolle 4,00 kertoimen. Ottelun avausmaalia pelaaville kerrottakoon, että TPS:n avausmaalista saa Nordicbetilta 1,56 palautuksen, kun taas porilaisten avausmaalille peliyhtiöt tarjoaa 2.27 palautusta. Ne jotka taas haluavat pelata 2-2 tulosvetoa, niin sitä kannattaa pelata Unibetilla, joka tarjoaa tähän vaihtoehtoon 11.00 kertoimen.

Näitä sivuja suosittelemme Liigaan:

Lähtökohdat

TPS lähtee illan otteluun sarjataulukon kolmannelta sijalta. Turkulaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 21 ottelua, joista Kalle Kaskisen suojateille on kirjattu 13 voittoa ja kahdeksan tappiota (11-2-4-4). Vaikka TPS liitääkin tällä hetkellä kolmen pelin tappioputkessa, voidaan hunajaseuran alkukautta pitää onnistuneena, sillä nuo tappiot selittyvät osittain loukkaantumisilla, jotka ovat koetelleet viime peleissä etenkin joukkueen puolustusta.

Ässät puolestaan lähtee illan otteluun sarjataulukon kahdeksannelta sijalta. Porilaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 21 ottelua, joista patapaidoille on kirjattu 11 voittoa ja kymmenen tappiota (8-3-2-8). Mikäli Ässät ei olisi hävinnyt TPS:n tavoin kahta viimeisintä otteluaan ennen maaottelutaukoa, Jyrki Ahon suojattien alkukausi mennyt meidän mielestämme yli odotusten, sillä porilaiset komeilisivat sarjataulukossa tuolloin viidennellä sijalla, mutta tämä kaikki on jossittelua.

Heikkoudet ja vahvuudet

TPS:n vahvuudet kuluvalla kaudella ovat löytyneet maalinteosta, ylivoimaista ja vieraspeleistä. Turkulaiset ovat tehneet sarjassa toiseksi eniten maaleja (3,19 ottelua kohti). Tämä näkyy myös ylivoimassa (23,26%), joka on sarjan toiseksi paras. Se mikä taas tulee yllätyksenä, on se, että vaikka TPS on sarjan kovin vierasjoukkue (5-2-2-2), ei turkulaisten peli kotikentällä ole kulkenut ihan odotusten mukaan (6-0-2-2).

Jos TPS:stä oli helppoa löytää tilastojen valossa useampi vahvuus, niin Ässien kohdalla tilanne ei ole sama, sillä Patapaidat ovat niin yli- (14,06%), kuin myös alivoimalla (75,00%) sarjan kolmanneksi huonoin joukkue. Ahon suojatit ovat myös päästäneet sijoituksestaan huolimatta sarjassa viidenneksi eniten maaleja (2,90 ottelua kohti). Ainoa tilasto, jonka kärjessä Ässät roikkuu, on jäähyt. Näitä porilaisille on vihelletty ylivoimaisesti eniten (323 minuuttia / 15,38 minuuttia ottelua kohden). TPS:llä vastaavat lukemat ovat 161 minuuttia ja 7,67 minuuttia ottelua kohden. Näillä lukemilla TPS:lle vihelletään toiseksi vähiten rangaistuksia koko sarjassa.

TPS ennakkosuosikki

Ottelun lähtökohdat ovat äärimmäisen mielenkiintoiset, sillä TPS saa tähän otteluun mukaan sairastuvalta muun muassa Ilari Filppulan ja Henrik Tallinderin. Patapaidat puolestaan saavat tähän otteluun riveihinsä Sakari Salmisen ja Jarno Kärjen, jotka liittyivät joukkueeseen viime viikolla. Tällä jälkimäisellä kaksikolla riittää varmasti näytönhaluja, sillä molempien hyökkääjien alkukausi on ollut pieni pettymys.

Koska joukkueiden tämän kauden kohtaamiset ovat olleet sen verran tasaisia, niin lähdetään hakemaan tässä matsissa pientä yllätystä ja pelataan vastoin odotuksia porilaisten voittoa ja perustellaan tätä sillä, että TPS on hävinnyt viidestä viimeisestä kotiottelustaan neljä peliä, kun taas Ässät on napannut viidestä viimeisestä vierasottelustaan neljä voittoa ja yhden jatkoaikatappion.

Maalintekijävinkissä lapulle laitetaan Sakari Salmisen ja Jarno Kärjen maalit. Unibetilla kaksikkoa ei pysty pelaamaan, mutta NordicBet on kelpuuttanut kaksikon listoillensa. Peliyhtiö tarjoaa Salmisen maaliin 4.50 ja Kärjen osumaan 4.10 palautuksen. Toisin kuin Unibet, NordicBet hyväksyy myös jatkoajalla syntyneet osumat.

Lyö tästä matsista vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 + 17 =